Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: Jak szczery trzeba być podczas badania lekarskiego?

Napisany przez ADMCI4
Kto chce dołączyć do prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego, musi przejść badanie lekarskie. Podczas tego badania nie tylko się bada, ale także pytany jest o wcześniejsze choroby. Osobiście uważam, że jest to zbędne, aby informować o bardzo starych zachorowaniach, które już dawno się zakończyły. Jednak jeśli prywatne ubezpieczenie zdrowotne ma prawo zapytać poprzednią kasę o tę chorobę, to w takim przypadku może się o niej dowiedzieć mimo wszystko. Jak otwarcie powinno się dzielić z takimi starymi historiami chorób? Czy nie wystarczy, jeśli udzielimy informacji o obecnym stanie zdrowia? Kalli

Re: Jak szczery trzeba być podczas badania lekarskiego?

Napisany przez EasyD
Ja mogę jedynie zalecić, aby odpowiedzieć na wszystkie pytania wymienione w wniosku w 1000%. W momencie, gdy z rozmysłem coś tutaj ukryją - bez względu na to, jak zbędne jest to według nich samych - dadzą społeczeństwu możliwość wyrzucenia ich przy pierwszym przypadku zdarzenia ubezpieczeniowego. A zwłaszcza przy prywatnym ubezpieczeniu zdrowotnym, gdzie naprawdę trzeba poświęcić trochę czasu na intensywne zapoznanie się z nim przed podjęciem decyzji, warto tu również poświęcić dodatkowy czas na poprawne odpowiedzi na pytania dotyczące zdrowia!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata