Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Gdzie mogę uzyskać ubezpieczenie roweru?

Napisany przez ADMCI4
Dzień dobry, Pamiętam, że kiedyś moje rowery były ubezpieczone przez moich rodziców w ubezpieczeniu domowym. Zdarzyło się około trzy razy, że moje rower zostało skradzione, a potem otrzymaliśmy pieniądze zwrotne od ubezpieczenia, dzięki czemu mogłem kupić nowy. Mam już 29 lat, mieszkam sam i chciałbym ponownie ubezpieczyć mój rower. Jednak nie chcę ubezpieczenia domowego, ponieważ jest dla mnie zbyt drogie i nie widzę konieczności takiego ubezpieczenia. Czy mogę ubezpieczyć mój rower inaczej, czy tylko w ramach ubezpieczenia domowego? Pozdrawiam, Funky

Re: Gdzie mogę uzyskać ubezpieczenie roweru?

Napisany przez Reibold
Cześć Funky! W ubezpieczeniu mieszkania twoj rower jest automatycznie ubezpieczony, jeśli zostanie skradziony z ubezpieczonego mieszkania. Dodatkowo możesz uzgodnić klauzulę dotyczącą roweru, która zapewnia ochronę roweru również w przypadku kradzieży poza domem. To nie kosztuje dużo, a twój inny dobytek domowy byłby jednocześnie chroniony przed szkodami spowodowanymi przez burzę/gradowe, zalanie lub pożar. Jeśli zależy ci przede wszystkim na rowerze, możesz ustalić jak najniższą sumę ubezpieczenia na rzeczy domowe i w ten sposób utrzymać składkę na niskim poziomie. Istnieje wiele różnych kalkulatorów porównawczych w internecie, np. na stronie mr.money. Alternatywnie możesz wykupić czyste ubezpieczenie roweru. Wystarczy, że wpiszesz w wyszukiwarce hasło ubezpieczenie roweru. Czy będzie to znacznie tańsze niż ubezpieczenie domowe, to zależy od wartości roweru. Czasami jednak otrzymuje się dodatkowe korzyści, takie jak ochrona przed wysokimi kosztami napraw. Z poważaniem Alexander Reibold

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata