Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualne tematy do rozmów towarzyskich. Bez reklam.

Re: Działka w obszarze miejskim na obrzeżach ryzykowna?

Napisany przez ADMCI4
Dzień dobry, moja żona i ja znaleźliśmy wymarzoną nieruchomość na obrzeżach miasta w atrakcyjnej cenie. Dzięki temu moglibyśmy zrealizować nasze marzenie o własnym domu. Mój syn twierdzi, że nieruchomość na obrzeżach niesie ze sobą zbyt duże ryzyko. Nie potrafię sobie wyobrazić, jakie mogą być te ryzyka. Jakie niebezpieczeństwo może ona zawierać? Z góry dziękujemy za pomocne informacje. Hans&Hans.

Napisany przez juergen388
Cześć, należy rozróżnić, czy ma to służyć jako inwestycja kapitałowa (ponowna sprzedaż lub wynajem) czy jako długoterminowe zamieszkanie. Przy inwestycji kapitałowej należy dokładnie zastanowić się, w jaki sposób rozwija się rynek w okolicy, zazwyczaj małe mieszkania w centrum miasta są poszukiwane. Przy własnym użytkowaniu powinno się podobać, przy czym należy zwrócić uwagę także na infrastrukturę (autobusy, sklepy, szkoła...).

Napisany przez 2Bolitho
Ocena twojego syna opiera się na jego pomysłach i wyobrażeniach. Jest więc wysoce subiektywna. Zapytaj go dlaczego dokładnie uważa to za ryzykowne. Możesz w ten sposób wiele się nauczyć, również o swoim synu. W końcu nic nie jest pozbawione ryzyka. Nawet małe mieszkanie w mieście niesie ze sobą ryzyka. Małe mieszkania w mieście są popularne, ponieważ świat ewoluował w taki sposób, jaki jest obecnie. Ma to jednak niewiele wspólnego z przyszłością. Jak będzie wyglądać, możemy jedynie przewidzieć, dlatego też gdy mówimy o ryzyku, również trochę spekulujemy.

Napisany przez ADMCI4
Może to naprawdę wiązać się z wieloma ryzykami, drogi Hansie. Twój syn może mieć rację. Nie można porównać działki przeznaczonej pod zabudowę na obrzeżach miasta do standardowej działki budowlanej. Te działki zazwyczaj mają lokalnie ustalone ograniczenia dotyczące wielkości zabudowy. Należy dokładnie zbadać wpisy w księdze wieczystej, ponieważ interesy publiczne, takie jak budowa dróg czy inne instytucje państwowe, mogą pokrzyżować plany budowy domu. W przypadku późnego stwierdzenia takiej sytuacji, nie można tak łatwo pozbyć się działki. Słowo korzystny nie brzmi dobrze! Nie byłbym tak pochopny!!! Na spekulacje moje pieniądze są zbyt cenne. Pozdrowienia. Platon

Napisany przez barbara
Chciałbym zapytać, czy będą kontynuowane prace budowlane, być może w przyszłości powstanie nowe osiedle, a Wy będziecie pierwsi.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata