Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Narzędzie do strukturyzacji portfela inwestycyjnego?

Napisany przez rafi911
Cześć, szukam narzędzia, które pomoże mi w organizacji mojego portfela funduszy według klas aktywów itp. i będzie w stanie pokazać rozkład kapitału w formie wykresu kołowego. Dzięki! Rainer

Napisany przez 2Bolitho
W jakiej postaci są dostępne dane? Mam na myśli, że albo przekładam to ręcznie do narzędzia, w takim przypadku mogę jednak korzystać z Excela i spersonalizować to odpowiednio, albo dostaję dane bezpośrednio z depozytu i przetwarzam je elektronicznie. W drugim przypadku nie znam narzędzia, które spełniałoby moje oczekiwania. Na przykład Starmoney odczytuje dane z depozytu, ale przedstawia wykresy tylko bardzo pobieżnie podzielone na akcje, fundusze itp. Chciałbym coś takiego samodzielnie stworzyć, wyodrębniając dane z depozytu (skrypt PHP) i zapisując je w bazie danych MySQL. Te dane można byłoby dalej przetwarzać, a żądany wynik byłby możliwy. Może być konieczne załadowanie rozszerzenia Diagram na serwer. To oznacza, że albo musisz zadowolić się tym, że dane są dostępne tylko lokalnie, albo musisz mieć co najmniej serwer internetowy wirtualny (i odpowiednie umiejętności programistyczne).

Napisany przez EuroPaule
Cześć, w ciągu ostatnich dziesięciu lat widziałem kilka narzędzi do zarządzania portfelem. Wszystkie miały jedną wspólną cechę: Ich celem było kierowanie inwestora w określonym kierunku strategii inwestycyjnej. Na początku trzeba określić, według jakiej idei takie narzędzie ma w ogóle kształtować lub optymalizować portfolio. Może przydać Ci się funkcja X-Ray na stronie Morningstar.de. Możesz tam złożyć portfel i przedstawić go jako całość według różnych kryteriów. Jak wykorzystasz te informacje, musisz jednak sam zdecydować.... Pozdrowienia, Paule

Napisany przez rafi911
Cześć, Dzięki Wam obojgu. Rafi911

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata