Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Czy fundusz all pimco geld spezial jest zamknięty?

Napisany przez Fragehab
Hej drogie forum, Cieszę się, że znalazłem odpowiednie forum dla mojego problemu i chciałbym teraz opisać następujący problem: Mój 75-letni ojciec kilka lat temu kupił fundusz all pimco geld spezial w zdechłym Banku Drezdeńskim w depozycie. doradca zapewnił go i moją matkę, że fundusze te może nie przynoszą wiele zysku, ale są pewne. Kiedy moja matka zmarła, mój ojciec chciał przelać zgromadzoną sumę prawie 14000 euro (dla niego to wszystko, co ma) na rachunek oszczędnościowy. doradca z obecnie rządzącego banku Commerzbank powiedział, że nie ma problemu, ale jest jeden haczyk: fundusz nie może zostać ani zakupiony, ani sprzedany, i za każdym razem, gdy pojawi się ponownie dostępne pieniądze, klient zostanie wypłacony. Inwestycje finansowe są dla mnie jak obcy język, ale jeśli bank mówi, że teraz nie ma pieniędzy . . . . Nie mam żadnego doświadczenia z tego rodzaju funduszami ani z doradcami bankowymi. Dlatego teraz mam kilka pytań: 1. Jakie przeszkody musi pokonać mój ojciec, aby udowodnić złe doradztwo? 2. Czy można po prostu zamknąć otwarty fundusz? 3. Czy ktoś zna ten fundusz i jakie są z nim doświadczenia? 4. Czy są doświadczenia związane z Commerzbank i przymusowo przyjętymi klientami. Chcę po prostu, aby wrócił do swoich pieniędzy, po jego śmierci już mu nie będą potrzebne. Z góry dziękuję za Waszą pomoc. Pozdrowienia, Fragehab

Napisany przez EuroPaule
Fragehab pisze: Mój 75-letni ojciec kilka lat temu zakupił fundusze all pimco geld spezial w zmarłym Banku Drezdeńskim w depozycie. doradca zapewnił mu i mojej matce, że chociaż fundusze te nie przynoszą dużych zysków, są bezpieczne.
Cześć, Wydaje mi się, że chodzi o ten fundusz: Allianz PIMCO Geldmarktfonds Spezial - A - EUR ISIN DE0008476276Proszę sprawdzić to na podstawie wyciągu z depozytu (powinien być dostępny z datą 31.12.10) Cytat od Fragehab Kiedy moja matka umarła, mój ojciec chciał przelać zgromadzoną sumę prawie 14000 euro (to wszystko, co ma) na konto terminowe. doradca z aktualnie działającego banku Commerzbank powiedział, że nie ma z tym problemu, ale istnieje pewien problem: fundusz nie może być dodatkowo kupowany ani sprzedawany, a za każdym razem, gdy znów będzie dostępne pieniądze, ponownie wypłacany będzie tylko jeden klient. W internecie nie można znaleźć informacji na ten temat. Fundusz jest normalnie notowany na giełdzie. Bank ma stosunkowo małe korzyści z odmowy wypłaty. Więc gdzieś musi wystąpić nieporozumienie. Być może uda nam się ustalić, o co chodzi? Proszę więc zdobyć wyciąg z depozytu i znaleźć WKN lub ISIN funduszu.... . Pozdrowienia Paule

Napisany przez Fragehab
Dziękuję Paule, postaram się załatwić te sprawy i ewentualnie skontaktować się ponownie. Jeszcze raz dziękuję za wskazówki. Naprawdę nie mam pojęcia o tym. Pozdrowienia Fragehab

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata