Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Czy każdy bank oferuje ubezpieczenie depozytów?

Napisany przez ADMCI4
Kochani! Od ponad dwudziestu lat mam konto osobiste w większym niemieckim banku. Czuję się tutaj zazwyczaj bezpiecznie, ale zawsze zerkam na inne opcje. Teraz dostałem od swoich rodziców sumę pieniędzy, którą chciałbym ulokować jako lokatę terminową lub lokatę skarbową. Warunki w moim banku nie są tak dobre jak w różnych innych bankach, które znalazłem w internecie. Jestem jednak trochę zaniepokojony, ponieważ nie wiem, czy wszystkie te banki oferują gwarancję depozytową. Czy istnieje gdzieś jakaś lista? Brizzer

Re: Czy każdy bank oferuje ubezpieczenie depozytów?

Napisany przez Reibold
Cześć Brizzer! Wszystkie niemieckie banki należą do niemieckiego systemu gwarancji depozytów. Banki zagraniczne podlegają innym zasadom. Dobrym przykładem było to w przypadku banku Kaupthing na Islandii. Po jego upadku inwestorzy długo martwili się o zwrot środków. Czy zastanawiałeś się kiedyś nad alternatywami dla lokat? Istnieje wiele otwartych funduszy, które obiecują wyższy zwrot przy nieco większym ryzyku. Jeśli planujesz inwestycję na kilka lat, mogłoby to być interesujące dla części środków. Z pozdrowieniami Alexander Reibold Pośrednik ubezpieczeniowy i funduszowy

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata