Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Bwin / poprzednio Betandwin

Napisany przez Simona
Ale wygląda dobrze. Brawo i tak trzymaj: https://www.betandwin.ag/page.aspx?view=quartalb_16_11_05 Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Simona
:?: Gdzie można sprawdzić, czy tytuł Calls (upływ) jest dostępny? (Wiedeńska giełda). Na stronie www.warrants.com nic nie znalazłem. Tak samo na Swissquote. Czy istnieją jeszcze jakieś inne możliwości wyszukiwania? Będę wdzięczny za wskazówkę. Dzięki i pozdrowienia, Simona

Napisany przez beta
Cześć Simona To wydaje się raczej egzotyczne.... https://de.finance.yahoo.com/q/wa?s=BWIN.VI&r=1 Spółka-córka Commerzbanku, Comdirect? Nie znalazłem też zbyt wiele... Pozdrowienia

Napisany przez beta
https://optionsscheine.finanztreff.de/ftreff/kurse_einzelkurs_derivat.htm?u=0&k=0 &s=936172&b=2&l=276&n=BETANDWIN.COM%20INTERACT.ENT.AG&sektion=os :?:

Napisany przez beta
Wygląda na to, że leży trochę rzeczy... :?: https://boersen.manager-magazin.de/mmo/kurse_einzelkurs_os.htm?u=0&p=0&k=0&s=936172&b=2&l =276

Napisany przez Simona
Dziękuję bardzo. Pomogłeś mi. Pozdrowienia, Simona

Napisany przez 2cybercrash
Na UBS Quotes możesz zobaczyć nie tylko wyimaginowany wzrost kursu z 10€ na niemal 80€, ale także wskaźnik kapitału własnego na poziomie 143. Należy zatem do kategorii takich jak Google, Softbank, Baidu itp. Osoby posiadające takie aktywa w swoim portfelu powinny o tym wiedzieć. Konsekwentnie unikaj takich bań!

Napisany przez Simona
Dzisiaj zrealizowałam zysk wynoszący nieco ponad 20%. Jednak Betandwin zostanie ponownie zakupione, gdy tylko pojawi się odpowiednia okazja. To przecież mój tytuł mistrzowski na Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2006. Pozdrowienia, Simona

Napisany przez beta
Fluxx.com może również skorzystać na Mistrzostwach Świata. Ulubieniec małych inwestorów został dosyć zdewastowany po tym, jak wszyscy w końcu się w niego zaangażowali :shock: 2 lata Na chwilowość 8)

Napisany przez Simona
Dziękuję. Sprawdzę to. Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Simona
Simona pisze: Dziś zrealizowałam zysk w wysokości około 20%. Betandwin jednak zostanie ponownie kupiony, gdy tylko nadarzy się ku temu dobra okazja. Przecież to mój tytuł mistrzowski w piłce nożnej na MŚ 2006. Pozdrowienia, Simona
A trochę jest mi smutno, że wysiadłam zbyt wcześnie. Nie sądziłam, że będą tak silni do dzisiaj. Ale cóż, mogło też być inaczej. :wink: Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Simona
Dzisiaj zakupy w firmie BetandWin w Wiedniu. € 90,98. ? https://www.zdnet.de/news/business/0%2C39023142%2C39140714%2C00.htm https://www.betandwin.ag/page.aspx?view=fk Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Simona
:!: Ważne, dane liczbowe już w środę, 1 marca. https://www.finanznachrichten.de/nachrichten-2006-02/artikel-6057160.asp Obecnie nie jestem w grze. Poczekam z ponownym wejściem do momentu prezentacji danych. Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Simona
Wynik prezentacji liczbowej dzisiaj: 01.03.2006 09:35 BETandWIN odnotował skok zysków w czwartym kwartale Austriacka firma zajmująca się zakładami sportowymi BETandWIN.com Interactive Entertainment AG (ISIN AT0000767553 (Wiadomości)/ WKN 936172) odnotowała wzrost wyniku w czwartym kwartale dzięki znacznemu wzrostowi liczby nowych klientów oraz znacznemu wzrostowi wpływów z zakładów. Jak poinformowała firma bukmacherska w środę, zysk przed odsetkami, podatkami i amortyzacją (EBITDA) w ostatnim kwartale wyniósł 6,7 mln euro, w porównaniu z 4,5 mln euro w poprzednim roku. Wynik w okresie sprawozdawczym obciążony był znacznym zwiększeniem wydatków na marketing i personel. Zysk operacyjny (EBIT) wzrósł z 2,78 mln euro do 3,5 mln euro, podczas gdy zysk netto wyniósł 5,0 mln euro, co w porównaniu rocznym (2,4 mln euro) oznacza wzrost o 109 procent. Obroty z zakładów wzrosły z 140,72 mln euro w porównaniu z poprzednim rokiem do 379,94 mln euro, podczas gdy przychody brutto z gier wzrosły z 19,48 mln euro do 47,67 mln euro. Jak podała firma bukmacherska, rozpoczęła ona obiecująco nowy rok 2006. Rozwój zarówno przychodów brutto, jak i aktywnych klientów w pierwszych tygodniach roku okazał się być silniejszy niż oczekiwano. BETandWIN dąży do dalszego wzrostu ponad przeciętnym na rynku. Planuje on osiągnięcie co najmniej trzycyfrowego wzrostu zysków z odpowiednią marżą EBITDA, przy czym wciąż priorytetem jest rok 2006, podano dalej. Akcje BETandWIN ostatnio notowały się w Wiedniu po cenie 97,55 euro. Kliknij tutaj, aby znaleźć więcej aktualnych informacji na temat firmy: BETANDWIN.COM ************************************************** ******** Pozdrowienia, Simona

Nadal sprawia na mnie niesolidne wrażenie. Na stronie internetowej nie ma nawet sekcji dotyczącej relacji inwestorskich, nie mogę nawet dowiedzieć się, ile jest akcji na rynku? Mowa o EBIT 3,5 mln €, potem po opodatkowaniu nagle 5 mln € i wzroście o 109%, no jak to jest możliwe? PE ponad 100 krążące wokół, ale nie mogę nic zweryfikować? Była też mowa o zwiększeniu kapitału. Poker dla sympatyków, ja do nich nie należę. Zysk netto? Żadna liczba. Zysk na akcję żadna liczba. Austria. Bilanse i tak są prowadzone w specyficzny sposób. Nie wierzę im nawet w połowę, podobnie jak przy Swissair.

Napisany przez Simona
@Cybercrash: https://www.betandwin.ag/page.aspx?view=cn Gruß, Simona

Oh lala, to właśnie to, czego szukałem, dziękuję Ci bardzo, Simona, czy miałem założone pomidory na oczach? Teraz spróbuję policzyć, uważaj. W ubiegłym roku, w 2004 roku, straty na akcję wynosiły jeszcze 6 eurocentów. W 2005 roku mówi się o zysku netto po opodatkowaniu w wysokości 5 mln euro. Wtedy znajduję liczbę akcji 25 mln, co daje zysk 20 centów na akcję. Przy kursie 94 euro dzielonym przez 0,2 otrzymuję stosunek cena/zysk (PE) wynoszący 470! Kto liczy lepiej lub może poprawnie? W porównaniu z tym Apple lub Google mają naprawdę korzystny kurs? Miłej zabawy podczas pokera i liczenia, mam trochę problemów z jednym i drugim. Liczba akcji jest podana jako: Liczba akcji 25.095.270, czyli czy to również jest 25 mln akcji? Należy również zwrócić uwagę na programy opcji dla pracowników, negatywnie. Były też programy odkupywania akcji w przeszłości, co faktycznie byłoby pozytywne.

Napisany przez Simona
Dzięki wielkie za opinię. Nic tu nie robię do początku/koniec kwietnia 06. Zakłady Betandwin zawsze były trochę dzikie. - Ale kiedy dokładnie zaczyna się Mistrzostwa Świata w piłce nożnej? ;) Przy okazji, jeśli chodzi o tę samą liczbę akcji w Austrii, musisz zapytać Talika - to dla mnie za trudne. Pozdrawiam, Simona

Napisany przez Simona
Dla zainteresowanych: Oczekiwane zgłoszenie o wykonaniu opcji greenshoe w ramach zwiększenia kapitału przez betandwin właśnie nadeszło. Greenshoe, czyli 450 000 akcji, został w całości przyciągnięty, poinformowała dziś betandwin. W prospekcie transakcji na rynku kapitałowym można było dokładnie przeczytać, jakie akcje zostały objęte opcją greenshoe: konkretnie chodziło o udziały należące do współ-CEO Manfreda Bodnera i Norberta Teufelbergera, a także papiery przewodniczącego rady nadzorczej Hannesa Androscha, firmy AIC Androsch International Management Consulting GmbH i Androsch Privatstiftung. Börse Express zapytał w zeszłym tygodniu dyrektora zarządzającego fundacją Androscha, Georga Riedla, o motywy i kulisy transakcji. Odpowiedzi były zgodne z oczekiwaniami. Riedl powiedział: Firma zbliżyła się do nas, po czym przez pewien czas rozważaliśmy i w interesie transakcji wyraziliśmy zgodę. Co do tego, czy fundacja Androscha ponownie zabezpieczy sprzedane akcje, pozostawiono to otwarte: Oczywiście jest to możliwe. Zapytany przez Börse Express o ogólną strategię inwestycyjną fundacji Androscha w odniesieniu do betandwin, Riedl odpowiedział: Jesteśmy tu długoterminowo zaangażowani. Liczby były dobre, zaufanie, jakie pokładamy w zarządzie, było w pełni uzasadnione. Zwłaszcza akwizycja Ongame była bardzo ważną decyzją strategiczną. Rozwój prawny był w zasadzie jedynym prawdziwym niepewnym czynnikiem. Jednakże firma jest w doskonałej formie. https://www.boerse-express.at ************************************************** ********** Pozdrowienia, Simona

Napisany przez beta
Cześć Simona Wciąż czekam na korzystniejszy moment do wejścia w BetandWin. Mam nadzieję (dla mnie :lol:), że jeszcze nadejdzie. Ale przede wszystkim czekam na sezon motocyklowy 8) 8) 8) Założenie, że nadejdzie?! Teraz jestem zaangażowany w FLUXX. Za 12 EUR :shock: Przegapiłem to, mimo że to wspominałem... Cholera. https://www.boersenportal.ch/forum/viewtopic.php?t=263 Pozdrowienia

Napisany przez beta
Fluxx jest już przeszłością. Sprzedałem je za 13 EUR. To jednak było trochę (za) szybkie wzrost.... Jeśli cena spadnie jeszcze trochę, to kupię ponownie..... w przeciwnym razie, euro czekają na BetandWin :lol: Pozdrowienia

Napisany przez Simona
Betandwin jest obserwowany przeze mnie. Jednakże uważam, że powrót do inwestowania nie ma sensu przed kwietniem. Kolejne częściowe wyniki będą dostępne w maju. Musisz liczyć się z przesunięciem daty. A potem Mistrzostwa Świata... Półroczne wyniki powinny być interesujące. Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Simona
Kwartał 1/2006 zostanie przedstawiony 11 maja. Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Simona
I dziś rano wnoszony. 8) Pozdrowienia, Simona

Napisany przez beta
Więc teraz nadszedł czas, co nie?!? W ciągu ostatnich dni dokładniej przyjrzałem się platformie Betandwin. Zresztą, przed 20 minutami oglądałem na żywo mecz Federer-Starace (6:3 i 7:6) na Betandwin :-) Partnerstwo z Deutsche Telekom umożliwia transmisje na żywo także w przypadku piłki nożnej, dostępne również na urządzeniach mobilnych. To kompleksowe pakiet rozrywki multimedialnej. Nie chcę nawet myśleć, co byłoby możliwe, gdyby Deutsche Telekom połknęła Premiere..... Umieszczę swoje kolejne euro na Betandwin, najlepiej już w przyszłym tygodniu :-) Pozdrowienia

Napisany przez Simona
Dane Q1: https://www.betandwin.ag/page.aspx?view=quartalb_11_05_06 Pozdrowienia, Simona

Napisany przez ADMCI4
Cześć simona, znalazłem dzisiaj następujący artykuł na boerse.ard.de: W którą stronę zmierza betandwin? Trzeba sobie teraz wyobrazić. Istnieje firma, która jest wyceniana na giełdzie na ponad 2,5 miliarda euro przy zysku operacyjnym (Ebit) wynoszącym zaledwie 1,44 miliona euro. A mimo to kurs ciągle rośnie Ocena betandwin.com jest oszałamiająca. Jak zwykle dzieje się tak z powodu wyobraźni inwestorów. Wyraźnie wierzą, że historia tej firmy jest przekonująca. Obstawianie sportowe są teraz hitem. Nie tylko ze względu na nadchodzące wkrótce Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej. Nie, MŚ w Niemczech to tylko mały krok w nowe sfery. Gracze mogą się teraz w internecie na platformach nie tylko na betandwin rozerwać. Robiąc z małych pieniędzy zyski, kto by nie pokochał tego? To co kiedyś były automaty w pubach, teraz są zakładami sportowymi w sieci. W końcu każdy coś wie o piłce nożnej - prawda? Analitycy pokonani Fakty mówią same za siebie: W pierwszym kwartale bieżącego roku podatkowego austriacka firma zwiększyła przychód brutto do 97,20 milionów euro z 24,69 miliona w analogicznym okresie roku poprzedniego. Zysk operacyjny wyniósł 1,44 miliona euro w porównaniu z 0,8 miliona w poprzednim roku, a zysk przed opodatkowaniem wyniósł 950 000 euro w porównaniu z 850 000 euro przed rokiem. Zysk netto wzrósł z minus 0,31 do 1,45 miliona euro. Analitycy spodziewali się natomiast, że wynik netto będzie stratny. To wyjaśnia ekscytację inwestorów w czwartek. Wprowadzili ponownie akcje betandwin na swoją listę kupna i podnieśli kurs o ponad trzy procent. Firma wykorzystała prezentację wyników do potwierdzenia prognozy na cały rok obrotowy. Według prognoz betandwin spodziewa się wzrostu dochodów w setkach procent przy atrakcyjnych marżach operacyjnych. W betanwin obecnie aktywnych jest 587 713 klientów. Ponad połowa z nich została pozyskana w pierwszym kwartale. A kto raz zarejestrował się w tej firmie, wie, jak uporczywi mogą być, gdy nie zawierasz zakładów, wówczas zaczynają gromadzić się e-maile z kuszącymi ofertami. Od początku roku cena akcji wzrosła już o 20 procent do 100 euro. To imponujący wzrost dla spółki, która niedawno notowała jednocyfrowe wartości euro. Ci, którzy inwestują w tę spółkę, muszą mieć nerwy ale zawsze tak mają gracze.

Dziękuję za sceptyczną wypowiedź peitschi, patrz także powyżej z marca moje żmudne wysiłki, aby fundamentalnie ocenić tę wartość. Istnieje pewna grupa hazardzistów, którzy dumnie przechadzają się ze ślepymi na oczy pomidorami w świetle słońca euforii kursów, nie interesują ich oceny ani wskaźniki P/E, kogo to obchodzi, z pewnością nie siejących słońca hazardzistów? Nieskończony optymizm finansowych Austriaków powinien zawsze zapalać specjalną lampkę alarmową? Podwyżka kapitału również zdaje się została zapomniana. Cieszę się, że hazardziści znaleźli szybkie pole do gry, niech im się dobrze powiedzie? Nie będę już wypowiadać się na temat tego krainy mlekiem i miodem płynących zysków. Sam nie trzymam akcji betandwin, nie prowadzę zakładów sportowych, dobrze mi się powodzi bez tego.

Napisany przez Simona
Betandwin zostaje zepchnięty na dół: :cry: https://www.finanznachrichten.de/nachrichten-aktien/betandwin-com.asp Dzisiaj dokonałem zakupu. Zgodnie z moimi obserwacjami, tytuł zazwyczaj dość szybko odbijał się. :idea: W tym tygodniu na pewno zobaczymy rekomendacje zakupu. To jest część gry oceniania niektórych banków. Pozdrowienia, Simona

Sprawdźcie ten slajd, który chce chyba jeszcze prześcignąć Softbank? Dlatego nie chciałem mieć tego zysku z zakupu mniej niż Softbank w portfelu. I teraz popatrzcie na te zgniecione bąble słoneczne. Oczywiście, nawet znacznie bardziej solidne spółki nie radzą sobie zbyt dobrze. Rebound, gdzie, co, kiedy i jak daleko?

Napisany przez Simona
Twój pobyt w Niemczech nie zrobił ci dobrze, co nie? :P W obecnej chwili to żadne zaskoczenie. Ale akcje Betandwin znowu wracają, są po prostu volatylne. Miałam już podobne doświadczenia. Ale jutro zaczyna się Mistrzostwa Świata w piłce nożnej! :!: https://www.finanznachrichten.de/nachrichten-aktien/betandwin-com.asp Co do Conergy - nie są wcale tak źle, tylko szkoda, że split akcji będzie jutro wieczorem, w ten beznadziejny czas. Pozdrowienia, Simona

To chyba Mistrzostwa Świata, no i co tam robią te wspaniałe ulotki narzekające na Mistrzostwa Świata? Ja osobiście jestem raczej zadowolony, że nie obciążyłem się również tymi narzekaniami.

Napisany przez Simona
Betandwin żyje: Dotychczasowe wiadomości: https://www.finanznachrichten.de/nachrichten-aktien/betandwin-com.asp Tylko spokojnie, tutaj również zobaczymy wyniki za pierwsze półrocze (17.8.06). :lol: A @ cybie: Uważaj, spójrz na te Föteli; z tymi organami naprawdę nie chciałbym się sprzeczać, one się bronią :!: . A jeśli coś modlę się do Teufelbergera... :idea: https://www.betandwin.ag/page.aspx?view=organs :P (PS: Masz akcje UBS w portfelu? Czy nie miały one niesamowitych skoków kursu w ostatnich tygodniach - czy może się mylę; może to było ABB)? Pozdrowienia, Simona

Napisany przez ADMCI4
Więc nie znam żadnego z tych członków zarządu i rady nadzorczej. Ale czy faktycznie zagwarantują jakość, długoterminowość i wzrost, dowiemy się najpóźniej za 5 lat. Jeśli firma jest warta tyle, ile uważa giełda, to ci wszyscy będą jeszcze na swoich stanowiskach za 5 lat. ? Ale ci, którzy przeżyli hossę na ropę naftową na początku lat 70., bańkę na nieruchomości na początku lat 90. czy bańkę internetową na początku lat 2000., będą prawdopodobnie bardzo, bardzo, bardzo ostrożni wobec takich akcji. Albo po prostu niezdolni do nauki. Tym, którzy nigdy nie mieli okazji doświadczyć takich bańek, życzę dużo wytrwałości, mocnych nerwów, dobrej zdrowia i przede wszystkim sukcesu w powrocie na rynek.

Betandwin oznacza obstawiaj i płacz, osiągając ceny powyżej 100 i przekraczając 55€. Wszystko to pomimo Mistrzostw Świata w piłce nożnej w Niemczech lub w okolicach Austrii. Byłem więc bardzo zadowolony, że nie dodałem tego fuszerki do mojego portfela inwestycyjnego. Co najmniej dzisiaj, dzień później, pod stołem coś się rozpala, co daje 6/7 procentowego odbicia. Te krótkie fazy trzeba sprawdzić pod kątem handlowości, zanim dodamy taką gorącą bańkę powietrzną do portfela.

Napisany przez Simona
I oto kolejne wiadomości dotyczące niedawno mocno skrytykowanej firmy Betandwin. Tutaj może tkwić pewien potencjał do nadrobienia strat, zwłaszcza jeśli firma nie ponosi winy za spadek kursu. Ale szkoda, że takie rzeczy dzieją się nawet w sporcie. Wielki żywioł sportu - radość panuje :-)). https://www.finanznachrichten.de/watchlist/mystocks.asp?aktie=1098 Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Simona
Knatsch: Kto wygra? Zakładasz, że Bwin wygrywa? https://www.diepresse.com/Artikel.aspx?id=569931 Bawaria? Czy to ci, co noszą skórzane spodenki i urocze szelki nad brzuszyskami? ************************************************** *********** Wow, ale się rozpętało: 06.07.2006 Czy betandwin zostanie wydalony z telewizji? Rada mediów: Niedozwolona reklama zostanie zablokowana? Rada mediów Bawarskiego Urzędu Nadawczego dla Nowych Mediów (BLM) postanowiła zablokować, według opinii ministerstwa, niedozwoloną reklamę dla dostawcy zakładów sportowych betandwin, zwłaszcza w programie DeutschesSportFernsehen (DSF). Po dogłębnej dyskusji rada mediów podjęła następujące decyzje (w oryginale): 1. W interesie lokalizacji mediów w Bawarii rada mediów przyjmuje z zadowoleniem decyzję konferencji premierów z 22 czerwca 2006 r., ponieważ przez ustalenie konferencji premierów wspólnego i czasowo skoordynowanego postępowania przeciwko reklamie dotyczącej nielegalnych zakładów sportowych we wszystkich niemieckich mediach uniknięto nierównego traktowania poszczególnych firm i związanych z tym niekorzyści konkurencyjnych w porównaniu z innymi. 2. Rada mediów przyjmuje z zadowoleniem zamiar DLM, aby dotrzeć do wspólnego postępowania w odniesieniu do reklamy zakładów sportowych w mediach elektronicznych i kontynuować to poprzez rozmowę z przedstawicielami ARD, nadawców regionalnych, VPRT i ZDF 3 lipca 2006 r., wezwanie do prywatnych nadawców telewizyjnych przez Wspólny Punkt Programu, Reklamy i Kompetencji Mediów (GSPWM), aby sprawdzili reklamę prywatnych dostawców zakładów sportowych w ich programach na podstawie orzecznictwa sądowego i dostosowali ją pod kątem jakościowym i ilościowym oraz wiadomość GSPWM, która wezwania do równoległych działań właściwych organów w celu ustalenia nielegalności organizowania zakładów sportowych, co ma na celu osiągnięcie koniecznej jasności prawnej. 3. Rada mediów zleca prezydentowi - z dotkniętymi dostawcami, aby omówić zakres i kształt reklamy zakładów sportowych w kontekście zakresu zezwoleń na zakłady sportowe i dążyć do działań zmierzających do ograniczenia uzależnienia od gier losowych oraz zapewnienia jednolitego i skoordynowanego postępowania z innymi urzędami nadawczymi regionalnymi. 4. Rada mediów oczekuje, że wysiłki BLM zostaną uznane przez nadzór prawniczy i cel pisemnego udziału dyrektorów konferencji urzędów nadawczych regionalnych zapewnienie spójnego podejścia do reklamy telewizyjnej dla nielegalnych dostawców zakładów sportowych, co daje możliwość Landzentrale skoordynowania równoległego, czasowego i merytorycznego postępowania. Z tą decyzją rada mediów jasno opowiedziała się przeciwko samodzielnej akcji Bawarii w kwestii działań przeciwko nielegalnym dostawcom zakładów sportowych. (red) ************************************************** *********** Miałabym również kilka pomysłów, co jeszcze można byłoby ZABRONIĆ w telewizyjnej reklamie. Szczególnie w kontekście uzależnienia! Lista byłaby jednak długa, długa, długa... Pozdrowienia, Simona 8)

Napisany przez Simona
Chyba istnieją inwestorzy, którzy uważają, że warto kupić Betandwin: 12.07.2006 betandwin: Fundacja Gismo zwiększyła swoje udziały do ponad 10% Z BE: Zgłoszenie do FMA i giełdy zostało dokonane tego ranka Szczegóły JTrader Analizy dotyczące betandwin.com Więcej informacji... Börse Express Zapisz się do najszybszej gazety w Austrii Gra giełdowa Wygraj miesięcznie 15 000 € zysków giełdowych w czasie rzeczywistym płatna reklamaNews Czy teraz insajderzy... betandwin: Fundacja Gism... IR-Sonda dot. aktualnych ... Czy betandwin opuści... ******s Austria, Lott... Stagflacja, Banki, ... betandwin przed spons... betandwin oceniany j... UBS obcina cenę doc... Wyprzedaż na betandwin... Analizy Obniżone ceny docelowe Podwyższony do trzymania Cena docelowa 68 euro ... Neutralny, cena docelowa 97 ... Sprzedaj, cena docelowa 70 euro Obniżenie do trzymania Potwierdzenie sprzedaży Potwierdzenie sprzedaży Obniżenie do sprzedaży... Kup, 115 Dodaj swoją opinię (566 opinii) wyślij ten artykuł e-mailem 2 Powiązane historie Sal. Oppenheim-Odprawy na Betandwin, OMV, Erste Bank, Verbund... IR-Sonda dot. aktualnych tematów w drugiej połowie 2006 roku - Odpowiedzi od betandwin Do bieżącego badania firmy i wykresów To, że Martin Begsteiger sukcesywnie i z długoterminowym horyzontem czasowym zbiera akcje betandwin, był wielokrotnie podkreślany w ciągu ostatnich lat. Pod koniec maja 2005 roku miało miejsce pierwsze oficjalne zgłoszenie: Alexander Knotek, dyrektor fundacji Begsteigersa, Gismo Privatstiftung, zgłosił przekroczenie pięcioprocentowego progu. W ramach pierwszej emisji nowych akcji betandwin wiosną, doszło do kolejnego zwiększenia do około sześciu procent (BE donosił). Po tym jednak zrobiło się stosunkowo cicho wokół kiedyś dość gawędziarkiego inwestora, co skłoniło do pojawienia się plotek, że może być możliwe, że już zaczął się pozbywać swojej pozycji. Dyrektor fundacji Knotek potwierdził dzisiaj w rozmowie z Börse Express, że fundacja Gismo Privatstiftung posiada teraz ponad 10 procent (co najmniej 3,250,000 akcji) i odpowiednie zgłoszenie zostało złożone dzisiaj rano. Knotek nie chciał udzielić informacji na temat kiedy/jak dokonano zakupów. Z Börse Express z dnia 12 lipca 2007 roku https://www.boerse-express.at ************************************************* *********** Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Simona
Jeszcze kilka informacji: https://www.finanznachrichten.de/watchlist/mystocks.asp?aktie=1098 Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Simona
Nieźle, ta nowa nazwa; teraz nie można tak łatwo jej nadużywać. Miło, że od razu zmieniono także współ-CEO: https://www.networld.at/index.html?/articles/0628/30/145617.shtml (links) :P :lol: Młode diabełki :?: Musi to być dobre przyjście :!: Gotowe na przyszłość: z betandwin staje się bwin Przekształcenie marki betandwin w bwin opiera się na szerokich analizach dotychczasowego wizerunku pod kątem mocnych i słabych stron, mając na celu jak najlepsze wykorzystanie potencjału oryginalnej marki betandwin i stworzenie dobrych warunków dla przyszłych rozwojów. BETandWIN.com Interactive Entertainment AG, która w 1999 roku jako młode przedsiębiorstwo internetowych zakładów sportowych z rocznym obrotem 5,4 mln EUR wszedł na rynek, w ciągu niecałych siedmiu lat rozwinęła się w jednego z wiodących na świecie koncernów zajmujących się grami online. W tym czasie nie tylko z powodu innowacji technologicznych zmieniło się otoczenie rynkowe, ale także wzrosły oczekiwania wobec marki. Opisowy, silnie funkcjonalny charakter nazwy marki wetten und gewinnen od dłuższego czasu nie odzwierciedlał faktycznej oferty rozrywkowej, składającej się z zakładów sportowych, pokera, gier kasynowych, gier różnego rodzaju oraz transmisji audio i wideo na żywo. Nazwa marki również nie spełniała oczekiwań dotyczących odróżnienia się od konkurencji. Tak jak w przypadku betandwin, wiele innych firm zajmujących się grami online zdecydowało się użyć słowa bet jako części nazwy marki: Betfair, Bet365, Sportingbet, Centrebet, Betsson, Canbet, Betinternet lub bet-at-home, by wymienić tylko kilka. W ramach międzynarodowych działań sponsoringowych ograniczona czytelność marki bwin w porównaniu z takimi markami jak Nike, Sony czy IBM wpłynęła na skuteczność tych działań marketingowych. Z tych powodów konieczne było opracowanie bardziej wyraźnej strategii marki w celu stworzenia marki nadrzędnej. W kontekście już istniejących wartości marki, wytyczne dla agencji zakładały między innymi konieczność zachowania rozpoznawalności i akceptacji. Przygotowane propozycje zostały przetestowane za pomocą badań rynkowych. Manfred Bodner, współ-CEO bwin, powiedział: W ciągu dwuletniego procesu transformacji betandwin w platformę marki bwin udało nam się stworzyć bazę komunikacyjną, która obejmuje szeroki asortyment produktów. bwin nie tylko jest bardziej ogólny i emocjonalnie naładowany, ale także pozwala nam komunikować się jeszcze szybciej niż w przeszłości. bwin spełnia nasze wysokie wymagania co do marki nadrzędnej pod każdym względem. Pełne wprowadzenie nowej marki rozpocznie się 1 sierpnia 2006 roku. Zapytania prosimy kierować do: Karin Klein Corporate Communications BETandWIN.com Interactive Entertainment AG Börsegasse 11 1010 Wiedeń, Austria Tel.: +43-1-585 60 44-2200 E-mail: press@betandwin.com Strona internetowa: www.betandwin.ag Dla inwestorów Konrad Sveceny Relacje inwestorskie BETandWIN.com Interactive Entertainment AG Börsegasse 11 1010 Wiedeń, Austria Tel.: +43-1-585 60 44-2208 E-mail: investorrelations@betandwin.ag Strona internetowa: www.betandwin.ag Jeśli pomimo naszego założenia nie chcesz otrzymywać dodatkowych informacji drogą elektroniczną, możesz zrezygnować z usługi newsowej tutaj. PRAWA AUTORSKIE (C) 2006 PRZEZ BETANDWIN.COM INTERACTIVE ENTERTAINMENT AG Grüße Simona

Na liście do prania utknął, teraz widzę, że Bete-and-Weine sprzedają się za 48€. Na szczęście nie wpisałem tego gniota. Najwyższa cena wynosiła 100€.

Napisany przez Simona
8) Czekaj, aż ponownie się wyschną. Wiszą pewnie jako ofiary Putisten? - Ale chyba tylko na chwilę. Na szczęście są ruchliwe, i to nie tylko w dół. To musi zająć tylko kilka tygodni, zdarza się, że innym trwa to lata. Przecież ten rok się jeszcze nie skończył. Sprawozdanie półroczne 17 sierpnia. https://www.finanztreff.de/ftreff/der...icht=erweitert Podstawowy aktyw: BETANDWIN.COM INTERACT.ENT.AG 47,83 EUR -6,39 -11,79% 10:31:58 Widok: Prosty · Rozszerzony Opcje sortowania Kliknij na nazwę kolumny, aby posortować. WKN Emitent Typ Bid Ask Strike Wygaśnięcie Parametry Info-Popup 1. 2. 3. SBL739 SAL Sprzedaj 0,89 0,95 40,00 EUR 12.06.07 -1,294 41,52 83,21 Wykres · Szczegóły SBL73C SAL Sprzedaj 1,08 1,14 40,00 EUR 14.12.07 -1,024 29,33 77,86 Wykres · Szczegóły SBL73L SAL Sprzedaj 1,25 1,31 40,00 EUR 13.06.08 -0,839 23,49 76,08 Wykres · Szczegóły SBL738 SAL Sprzedaj 1,02 1,08 50,00 EUR 12.12.06 -1,855 48,75 82,83 Wykres · Szczegóły CM8098 COB Sprzedaj 1,14 1,18 50,00 EUR 13.12.06 -2,407 38,33 65,99 Wykres · Szczegóły CM9994 COB Sprzedaj 1,32 1,36 50,00 EUR 14.03.07 -1,703 31,86 69,39 Wykres · Szczegóły SBL2A2 SAL Sprzedaj 1,45 1,52 50,00 EUR 12.06.07 -1,142 31,54 80,92 Wykres · Szczegóły TB0GU5 TUB Sprzedaj 0,130 0,150 50,00 EUR 14.09.07 -1,938 15,70 46,39 Wykres · Szczegóły SBL5Y4 SAL Sprzedaj 1,61 1,67 50,00 EUR 14.12.07 -0,961 22,51 73,39 Wykres · Szczegóły SBL73M SAL Sprzedaj 1,83 1,89 50,00 EUR 13.06.08 -0,767 19,09 73,89 Wykres · Szczegóły SAL5N0 SAL Sprzedaj 1,31 1,37 55,00 EUR 08.12.06 -1,778 38,10 79,49 Wykres · Szczegóły TB0GU4 TUB Sprzedaj 0,140 0,160 55,00 EUR 09.03.07 -2,366 15,63 47,07 Wykres · Szczegóły SBL73A SAL Sprzedaj 1,77 1,83 55,00 EUR 12.06.07 -1,084 27,23 79,58 Wykres · Szczegóły SBL73D SAL Sprzedaj 1,96 2,02 55,00 EUR 14.12.07 -0,895 20,19 73,55 Wykres · Szczegóły CM8096 COB Kup 0,34 0,38 60,00 EUR 13.09.06 5,450 184,64 85,16 Wykres · Szczegóły SAL59Y SAL Kup 0,55 0,62 60,00 EUR 08.12.06 3,511 90,82 82,36 Wykres · Szczegóły SBL5Y3 SAL Sprzedaj 1,67 1,73 60,00 EUR 12.12.06 -1,596 29,96 78,87 Wykres · Szczegóły CB8241 COB Kup 0,63 0,67 60,00 EUR 13.12.06 3,409 89,27 83,44 Wykres · Szczegóły CM8099 COB Kup 0,88 0,92 60,00 EUR 14.03.07 2,298 72,77 102,13 Wykres · Szczegóły SBL1ZY SAL Kup 1,00 1,09 60,00 EUR 12.06.07 2,481 50,14 80,79 Wykres · Szczegóły SBL2A3 SAL Sprzedaj 2,09 2,16 60,00 EUR 12.06.07 -1,027 23,37 78,28 Wykres · Szczegóły SBL1A4 SAL Sprzedaj 2,27 2,33 60,00 EUR 14.12.07 -0,877 17,28 71,11 Wykres · Szczegóły SBL73B SAL Kup 1,31 1,37 60,00 EUR 14.12.07 2,139 36,45 78,96 Wykres · Szczegóły SBL73E SAL Kup 1,59 1,66 60,00 EUR 13.06.08 1,912 30,03 80,45 Wykres · Szczegóły SBL73N SAL Sprzedaj 2,47 2,54 60,00 EUR 13.06.08 -0,713 15,23 71,48 Wykres · Szczegóły CM8097 COB Kup 0,160 0,200 70,00 EUR 13.09.06 6,185 297,26 88,49 Wykres · Szczegóły SAL59Z SAL Kup 0,30 0,37 70,00 EUR 08.12.06 4,136 129,97 78,53 Wykres · Szczegóły SBL3FG SAL Sprzedaj 2,47 2,54 70,00 EUR 12.12.06 -1,290 20,31 81,20 Wykres · Szczegóły CB8242 COB Kup 0,39 0,43 70,00 EUR 13.12.06 4,198 125,08 76,29 Wykres · Szczegóły TB0GTW TUB Kup 0,035 0,055 70,00 EUR 09.03.07 3,458 84,85 73,55 Wykres · Szczegóły CM9990 COB Kup 0,63 0,67 70,00 EUR 14.03.07 2,566 94,63 97,07 Wykres · Szczegóły SBL1ZZ SAL Kup 0,67 0,74 70,00 EUR 12.06.07 2,898 65,11 74,17 Wykres · Szczegóły SBL3FN SAL Sprzedaj 2,78 2,87 70,00 EUR 12.06.07 -0,932 16,79 75,68 Wykres · Szczegóły TB0GTZ TUB Kup 0,073 0,093 70,00 EUR 14.09.07 2,631 53,29 73,07 Wykres · Szczegóły SBL5Y5 SAL Kup 0,98 1,06 70,00 EUR 14.12.07 2,395 46,32 74,16 Wykres · Szczegóły SBL73F SAL Kup 1,32 1,39 70,00 EUR 13.06.08 2,055 37,86 77,63 Wykres · Szczegóły TB0GTX TUB Kup 0,025 0,045 75,00 EUR 09.03.07 3,791 96,65 70,13 Wykres · Szczegóły CZ6778 COB Kup 0,070 0,110 80,00 EUR 13.09.06 6,195 422,97 99,13 Wykres · Szczegóły SAL62Q SAL Kup 0,160 0,230 80,00 EUR 12.12.06 4,647 170,10 76,59 Wykres · Szczegóły SBL3FH SAL Sprzedaj 3,31 3,40 80,00 EUR 12.12.06 -1,083 13,20 82,03 Wykres · Szczegóły CB8243 COB Kup 0,230 0,27 80,00 EUR 13.12.06 4,197 171,98 82,66 Wykres · Szczegóły DB371D DBK Sprzedaj 3,47 3,57 80,00 EUR 13.03.07 0,000 -2,82 0,00 Wykres · Szczegóły CM9991 COB Kup 0,45 0,49 80,00 EUR 14.03.07 2,866 118,37 92,54 Wykres · Szczegóły SBL2A0 SAL Kup 0,51 0,58 80,00 EUR 12.06.07 3,082 84,17 74,49 Wykres · Szczegóły SBL3FP SAL Sprzedaj 3,59 3,68 80,00 EUR 12.06.07 -0,829 12,25 75,04 Wykres · Szczegóły CM7363 COB Kup 0,54 0,58 80,00 EUR 13.06.07 2,747 87,31 83,00 Wykres · Szczegóły TB0GU0 TUB Kup 0,054 0,074 80,00 EUR 14.09.07 2,930 66,88 70,03 Wykres · Szczegóły SBL1A5 SAL Sprzedaj 3,70 3,79 80,00 EUR 14.12.07 -0,739 9,44 67,32 Wykres · Szczegóły SBL5Y6 SAL Kup 0,73 0,80 80,00 EUR 14.12.07 2,651 57,22 70,62 Wykres · Szczegóły CM7364 COB Kup 0,91 0,95 80,00 EUR 19.12.07 2,182 61,70 85,93 Wykres · Szczegóły https://www.betandwin.ag/ Pozdrowienia, Simona

Napisany przez beat
To dopiero niesamowite wstrząsy w branży zakładów. Betandwin jest jednym z niewielu, którzy uciekli tylko z 20% strat na dzień... Teraz przyjaciel hazardu może postawić stawkę...

Napisany przez Simona
Informacje: 19.07.2006 Akcja marketingowa betandwin związana z MŚ: Na koniec czerwca już ponad 3 miliony zarejestrowanych klientów obstawiających sporty W okresie od 9 czerwca do 9 lipca 2006 r. betandwin (bez Ongame) odnotował: 763 000 aktywnych klientów, w tym 293 000 nowych aktywnych klientów (zakłady sportowe) Prawie 430 000 nowych rejestracji Przy najważniejszych meczach ponad 500 000 zakładów Dzienna częstotliwość do 220 000 aktywnych klientów Dzięki dobrze przemyślanej i szeroko zakrojonej akcji marketingowej zarówno najważniejsze cele przedsiębiorstwa związane z Mistrzostwami Świata w piłce nożnej, czyli pozyskanie co najmniej 160 000 nowych aktywnych klientów, jak również ponowne aktywowanie istniejących klientów, zostały przekroczone. Jednocześnie Mistrzostwa Świata w piłce nożnej zostały wykorzystane jako okazja do wprowadzenia na rynek meksykański. Z perspektywy klienta korzystne wyniki zakładów Ze względu na liczne zwycięstwa faworytów niekorzystne dla bukmacherów w rundzie grupowej, podczas Mistrzostw Świata w piłce nożnej (od 9 czerwca do 9 lipca 2006 r.) osiągnięto jedynie marżę z brutto przychodów z zakładów sportowych w wysokości 6,7 proc., co oznacza, że jest ona niższa w porównaniu do osiąganych w ostatnich kwartałach zakresu między 8 proc. a 10 proc. W okresie od 1 kwietnia do początku Mistrzostw Świata marża wynosiła jeszcze 8,8 proc., a w okresie od 9 czerwca do 30 czerwca 2006 r. 6,2 proc., co oznacza, że w drugim kwartale 2006 r. osiągnięto mniej niż zaplanowano zysków brutto. Liczba dziennych aktywnych klientów wzrosła w trakcie Mistrzostw Świata w piłce nożnej do średnio 182 000. W okresie przed Mistrzostwami Świata w piłce nożnej (od 1 kwietnia do 8 czerwca 2006 r.) średnio aktywnych klientów dziennie było 78 000. Stosunek nowych aktywnych klientów do rejestracji (wskaźnik konwersji) wzrósł podczas Mistrzostw Świata w piłce nożnej do 68,2 proc. W porównywalnym okresie poprzedniego roku wskaźnik konwersji wynosił 60,0 proc. Inwestycje w platformę technologiczną Dzięki inwestycjom w platformę technologiczną dokonanym przed Mistrzostwami Świata w piłce nożnej, przy dziennie do 220 000 aktywnych klientów w przeciętnie przetwarzano 14 zakładów na sekundę. Podczas Mistrzostw Europy 2004 wynosiła ona 1,3 zakładu na sekundę, a dziennie było aktywnych do 32 000 klientów. Ponieważ potencjał dochodowy klientów pozyskanych podczas Mistrzostw Świata zyskiwany jest zwykle w kolejnych okresach, z uwagi na intensywne inwestycje marketingowe spodziewany jest znaczący spadek EBITDA w drugim kwartale. Dzięki aktywnościom marketingowym związanym z MŚ betandwin podejmuje ważny krok w kierunku globalnej ekspansji i zrównoważonego geograficznego rozdziału przychodów brutto z gier. betandwin bacznie obserwuje sytuację prawną w USA i w razie konieczności podejmie odpowiednie działania. Ponieważ betandwin nie oferuje zakładów sportowych dla obywateli amerykańskich, przedsiębiorstwo zakłada, że grupa betandwin nie jest objęta dochodzeniami wobec BetonSports. Osoba do kontaktu: Prasa Karin Klein Komunikacja korporacyjna BETandWIN.com Interactive Entertainment AG Börsegasse 11 1010 Wiedeń, Austria Tel.: +43-1-585 60 44-2200 E-mail: press@betandwin.com Strona internetowa: www.betandwin.ag Inwestorzy Konrad Sveceny Relacje inwestorskie BETandWIN.com Interactive Entertainment AG Börsegasse 11 1010 Wiedeń, Austria Tel.: +43-1-585 60 44-2208 E-mail: investorrelations@betandwin.ag Strona internetowa: www.betandwin.ag ************************************************** https://www.betandwin.ag/page.aspx?view=fk ************************************************** Pozdrowienia, Simona

To jest fajne, ale na mojej liście prania kurs spadł dziś jeszcze bardziej do 35€. Jest prawie tak szybko rosnący jak Yahoo. Można by je związać razem i spłukać toaletę?

Napisany przez Simona
Jestem również niezadowolony z kursu ?
Tylko zbyt drogie byłoby przelać. Muszę więc trochę poczekać. Bezczelni inwestorzy teraz kupują.
Pozdrowienia,
Simona

Napisany przez Simona
I co mi się podoba w Betandwin, pomimo niedawnej ostrzeżenia przed stratami: Oni walczą, i słusznie; w ten sposób dowodzą swojej odwagi i determinacji. To dobrze; nie powinno się godzić na działania szkodliwe dla biznesu :!: https://de.internet.com/?id=2044382 Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Hans
Wartość rynkowa wynosi nadal 1 mld euro, czy jest uzasadniona, czy nadal jest o wiele za wysoka?

Dzięki nowym danym na OnVista, oszacowałem wartość aktualną. 19 lipca nastąpiło ostrzeżenie o spadku zysków, spodziewane szybkie zakłady związane z Mistrzostwami Świata w piłce nożnej rzekomo nie nastąpiły. Szybkie prognozy z 2006 roku rozpłynęły się w powietrzu lub zostały oszacowane na około 21 eurocentów/akcję. Jeśli to się potwierdzi, wskaźnik cen zysku (PE) wyniósłby około 140 przy cenie 30€. Co do PE, istnieje wiele znaczących różnic w danych: Na ONVISTA 15,5 na podstawie wcześniejszej, znacznie wyższej błędnej prognozy, na UBS Quotes 31 bez podania źródła, na Swissquote 115. Problemem wydaje się być wyjątkowo trudna ocena rynku, zwłaszcza zachowanie zakładowe populacji. Być może w Wielkiej Brytanii lub Chinach, gdzie obstawia się fanatycznie, byłoby inaczej. Chciałbym nadal trzymać się na uboczu i z pewnością nie obstawiać żadnego euro.

Napisany przez Simona
W tej sprawie jest zaangażowanie bojowe, mam nadzieję, że przyniesie rezultaty! Szef Betandwin: Nie wycofamy się z Bundesligi przy pierwszym oporze Sponsor rozważa możliwe alternatywy dla kontrowersyjnych koszulek z logo bwin.de Austriacki dostawca zakładów sportowych Betandwin.com Interactive AG, sponsorujący między innymi kluby Bundesligi Werder Brema i TSV 1860 Monachium, zamierza pozostać przy swoich kontrowersyjnych partnerstwach reklamowych. Jesteśmy wyraźnie nie tymi, którzy poddają się przy pierwszym oporze - powiedział dyrektor generalny Betandwin, Norbert Teufelberger, w rozmowie z magazynem ekonomicznym FocusS-Money (najbliższe wydanie). Jeśli chodzi o czasami krytykowaną przez organy porządkowe i sądy reklamę na koszulkach z logo bwin.de, będziemy rozważać ewentualne alternatywy - dodał Teufelberger. Cokolwiek pojawi się na koszulkach naszych partnerów, będzie zgodne z prawem - stwierdził szef Betandwin. Teufelberger zapowiedział również masowe roszczenia o odszkodowanie, jeśli niemieckiej filii Betandwin e.K. zostanie odebrane licencja na zakłady. Samo w przypadku Betandwin e.K. można mówić o kwocie rzędu pół miliarda euro - powiedział. Dochodzą do tego roszczenia odszkodowawcze ze strony partnerów reklamowych z tytułu utraconych przychodów z reklam. Teufelberger zarzucił państwowemu dostawcy Oddset obłudną moralność. Śmieszne jest, że ochrona monopolu na loterii służy ograniczeniu hazardu obywateli. Od siedmiu lat trwa intensywna reklama. Jest 26 000 punktów sprzedaży loterii, gdzie codziennie promowana jest cała oferta hazardowa - powiedział Teufelberger. (as) [Wtorek, 01.08.2006, 07:30] ************************************************** *********** Pozdrowienia, Simona

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata