Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Jak bezpieczne są płatności kartą kredytową?

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim..... kiedy używam mojej karty kredytowej do płatności w internecie lub w normalnych sklepach, czy powinienem zwracać uwagę na określone szczegóły dotyczące bezpieczeństwa? Zawsze trochę się martwię, ponieważ karty są sprawdzane przez czytnik w sklepie. Dane mogą być tam przechowywane. Pracownicy butiku nie podlegają takiej samej tajemnicy jak pracownicy banku. Czy mogę mimo to być pewien, że moje dane nie pójdą w długą podróż i nie trafią tam, gdzie nie chcę, aby się znajdowały? Pozdrowienia, Kraken

Napisany przez 2Escorpio
Oczywiście: Nie, nie możesz być pewny. Jeśli masz kartę kredytową, można nią zostać oszukanym w internecie lub skopiowanym. Jeśli masz kartę debetową, może ona utknąć w bankomacie lub zostać skopiowana i nadużyta. Jeśli masz przy sobie gotówkę, ktoś może cię napadnąć i okraść. Jeśli źle ulokujesz swoje pieniądze lub gospodarka się pogorszy, możesz wszystko stracić. Żadnych gwarancji nie ma nigdy i nigdzie. Jednak w przypadku nadużycia karty kredytowej (o ile nie byłeś rażąco niedbały) jest ona automatycznie ubezpieczona... co nie dotyczy karty debetowej ani gotówki (jeśli zostaną skradzione). esco

Napisany przez Banker 90
Jeśli chodzi o kartę EC, stwierdzenie nie jest całkowicie poprawne. W przypadku natychmiastowego zgłoszenia kradzieży karty bankowi i policji oraz braku rażącego zaniedbania, klient nie ponosi tutaj odpowiedzialności. Banki są ubezpieczone od takich incydentów.

Napisany przez Andor
Płatności kartą kredytową są dość bezpieczne, ale osobiście korzystam z karty przedpłaconej do płacenia w internecie (gdzie przechowywane są dane karty kredytowej).Mogę polecić kartę Net+, ponieważ sama z niej korzystam. Najlepsze w karcie Net+ jest to, że dzięki małemu programowi można wygenerować jednorazowy numer karty kredytowej, który wygasa po jednorazowym użyciu (przy zakupach internetowych). Dzięki temu jestem w 100% pewny podczas zakupów w internecie.Możesz zerknąć na #, tam karta Net+ jest bardzo dobrze opisana.Mam nadzieję, że mogłem pomóc.Pozdrawiam

Napisany przez 2Escorpio
Banker 90 pisze: Jeśli chodzi o kartę debetową, to stwierdzenie nie jest całkowicie poprawne. W przypadku natychmiastowego zgłoszenia kradzieży karty w banku i policji oraz braku rażącego zaniedbania, klient również tutaj nie ponosi odpowiedzialności. W takich sytuacjach banki są ubezpieczone.
Nie, moje stwierdzenie nie jest niepoprawne... klient nie ponosi odpowiedzialności przy odpowiednim zgłoszeniu, masz rację, ale mimo wszystko to nie jest ubezpieczone... jedna z stron zawsze zostanie stratna z kartą debetową.

Napisany przez JudithDenker
Jestem zawsze bardzo ostrożny w obchodzeniu się z kartą kredytową lub debetową. Używam jej tylko do dokonywania dużych płatności w sklepach. W internecie staram się zawsze korzystać z innych metod płatności niż karta kredytowa. Niestety, karty nigdy nie będą w pełni bezpieczne, ponieważ metody złodziei danych stają się coraz bardziej wyrafinowane, a my jesteśmy im bezradni. Najlepiej płacić gotówką i jak najmniej kartą.

Napisany przez 2Escorpio
JudithDenker pisze: Najlepiej płacić gotówką i jak najmniej kartą.
Ale w zdecydowany sposób się nie zgadzam... jeśli twoja karta debetowa lub kredytowa zostanie skradziona, zgłosisz to, zazwyczaj odzyskasz pieniądze (jeśli powstała szkoda)... jeśli twoje pieniądze gotówkowe zostaną skradzione, znikną i poniesiesz 100% szkody, której nie odzyskasz. Tak więc gotówka jest naprawdę jednym z najbardziej niezabezpieczonych sposobów płatności lub transportu.

Napisany przez JudithDenker
Nie powiedziałbym tego, jeśli pieniądze są przechowywane prawidłowo lub bezpiecznie podczas podróży lub zakupów. Ale każdy ma swoje własne podejście i to również jest w porządku.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata