Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyt studencki, gdzie?

Napisany przez andara24
Cześć, planuję rozpocząć studia w Monachium w październiku. Niestety, tam trzeba płacić czesne, które w końcu wyczerpie moje oszczędności. Chociaż mam zamiar dorabiać, nie wiem jeszcze, czy mi się uda i ile będę mogła zarobić. Dlatego chciałabym z góry dowiedzieć się, gdzie mogę najtaniej dostać kredyt studencki? Czy powinnam na coś szczególnego zwrócić uwagę? Pozdrawiam, Sarah

Napisany przez andara24
Hmm brak odpowiedzi... Teraz polecono mi portal internetowy, czy to jest godne polecenia? Portal nazywa się Kredit - Sofortkredit - Kredit ohne Schufa od bon-kredit.de. Czy ktoś to zna? Wysłałem tam zapytanie i nie chcę być oszukany.

Napisany przez ProperSoul
Próbowałem odpowiedzieć na Twoje pytanie w innym forum. Ale chciałeś tam tylko promować wspomnianą platformę i nie zainteresowałeś się moją wskazówką. Hasło kluczowe: niezależne od rodziców stypendium Bafög. Jeśli nie jesteś tą osobą, którą chciałem pomóc na innym forum, to przepraszam. Jeśli teraz zaczynasz studia, przypuszczalnie będziesz musiał zapłacić opłaty za studia w wysokości 500 euro za semestr 6-krotnie (licencjat) lub 9-krotnie (magister, dyplomowany) + opłatę administracyjną i inne koszty. Opłaty za studia powinieneś móc spokojnie pokryć pracując dorywczo, w przeciwnym razie przez prace w okresie wakacyjnym. Lekcje korepetycyjne prowadzone przez studentów są także chętnie przyjmowane w szkołach. Możesz na tym również zarobić. Jeśli koniecznie chcesz wziąć kredyt, zapytaj o to w Banku KfW (kredyt studencki KfW). Warunki tam oferowane są tysiąckrotnie lepsze niż te oferowane przez jakichkolwiek innych dostawców, takich jak Bon Kredit. Jako student absolutnie trzymałbym się z daleka od tego ostatniego!!

Napisany przez andara24
O nie, to nie ja... Oczywiście, opłaty za studia można łatwo pokryć pracując. Ale dochodzą jeszcze koszty takie jak czynsz, książki i skrypty, jedzenie (tak, jedzenie też nie powinno być zapominane), koszty komunikacji miejskiej, benzyna itd. I czy wszystko to można sfinansować pracą studencką, tego nie wiem... Dlatego zdecydowałem się najpierw dowiedzieć się o kredycie. Czy go skorzystam, okaże się, ale wolę teraz zasięgnąć informacji i wiedzieć, co robić, niż potem panicznie szukać sposobów na zdobycie pieniędzy. Portal, o który pytam, został mi polecany i znajduję wiele reklam od nich w internecie. Dlatego moje pytanie o nich. Dziękuję również za poradę dotyczącą KfW, ich oferta wygląda bardzo dobrze i jutro lub w piątek pójdę do tutajowej Sparkasse i zasięgnę informacji.

Napisany przez ProperSoul
Zastanawiasz się nad kredytem? A co powiesz na zwykłą drogę przez Bafög? Zazwyczaj wystarcza to na wynajem i jedzenie. Przynajmniej u mnie tak było. Podczas studiów miałem umowę z rodzicami odnośnie benzyny. Sam jestem jeszcze na studiach, prawie 6 semestr. Nie jestem zbyt zaznajomiony z sytuacją w Monachium, ale czy tam nie ma również biletu semestralnego na środki transportu publicznego? Znam to z różnych miast uniwersyteckich, zarówno mojego, jak i wielu odwiedzanych przez mnie przyjaciół. Tak więc jak już wspomniałem: Zanim zaczniesz brać kredyt, zorientuj się odnośnie Bafög. Po ukończeniu studiów musisz zwrócić tylko połowę i to tylko wtedy, gdy masz pracę. Po Bafög zasięgnąłbym informacji w KfW. I dopiero na samym końcu zacząłbym szukać zwykłego kredytu. Mam nadzieję, że mogłem pomóc. Pozdrawiam

Napisany przez andara24
Cześć, dziękuję Ci za naprawdę dobre wskazówki! Aktualnie również dowiadam się o BAföG, ale chciałem po prostu przejrzeć wszystkie możliwości i dowiedzieć się o nich. kredyt jest naprawdę ostatecznością, ale również chciałem się o nim dowiedzieć. Dzięki Twojej wspaniałej pomocy, teraz zdaje się, że mam wszystko. Dziękuję jeszcze raz i pozdrawiam!

Napisany przez Doso
Ewentualnie także dodatkowo do stypendium Bafög, z przeznaczeniem wyłącznie na opłaty za studia: Grupa Bankowa KfW | Bawarska pożyczka na Składki Studenckie

Napisany przez barbara
No to chętnie się tu także przyłączę :-) Tutaj znajdziesz również kilka informacji, gdzie można to złożyć i na co zwrócić uwagę, niestety brak konkretnych ofert. https://www.kredit-onlinekredit-vergl...studienkredit/ https://www.mano-dienste.de/finanz-ra...redit-rechner/ Mam nadzieję, że pomoże. Życzę Wam miłego i słonecznego początku tygodnia!

Napisany przez Sattler
Jak wszyscy inni, także ja mogę polecić kfw! Możesz także zapytać w urzędzie pomocy szkolnej, mają oni plany dotyczące pokrywania opłat za studia! Niemniej jednak opłaty za studia w Nadrenii Północnej-Westfalii zostały już zniesione! Osobiście uważam, że to niezbyt sprytna decyzja! W naszym klubie tenisa stołowego długo o tym dyskutowaliśmy! Zazwyczaj uzyskujemy dobre wyniki, gdy zamawiamy razem na stronie sportlich24.de!

Napisany przez RuhenderPol
Dla mnie bardzo interesująca dyskusja, ponieważ także myślę o skorzystaniu z kredytu studenckiego. Już byłem w moim banku oszczędnościowym, który powiedział mi, że już tego nie robią sami, tylko kierują do kfw. To mnie bardzo zaskoczyło. Ale dziękuję za wszystkie wskazówki tutaj.

Napisany przez Mark Scholze
ProperSoul pisze: Jako student, powiedziałbym, że lepiej trzymać się z daleka od takich rzeczy!!
Tak, zgadzam się. My, studenci, sami sobie kopiąc swoją dziurę swoimi historiami. Ja też studiuję, czyli jestem wiecznie spłukany, dlatego szukam różnych dostawców kredytów w internecie. Nie wiem, czy ta strona kiedyś została już zaproponowana, ale może pomoże komuś zrozumieć kilka rzeczy lepiej. Oto link: https://www.darlehenguenstig.de/2010/06/darlehen-ahoi/. Pozdrowienia i powodzenia

Napisany przez Seros
Oczywiście KfW! Używam go od początku studiów i do tej pory nie miałem żadnych problemów. Możesz również zmieniać miesięczną kwotę do każdego nowego semestru!

Napisany przez Frankisar
Cześć! W zeszłym roku także ubiegałem się o kredyt gotówkowy, aby sfinansować moje studia. https://www.swkbank.de/ Polecam również wykonanie porównania kredytów przed złożeniem wniosku, aby utrzymać oprocentowanie możliwie niskie. Jakie są właściwie opłaty za studia w Monachium? Pozdrawiam

Napisany przez CCStudi82
Zostałem również polecony przez przyjaciół stronę, ponieważ wydaje się, że niektórzy mieli z nią bardzo dobre doświadczenia Studentenkredit vs. Bafög | Studentendarlehen Ponadto na stronie porównywane są również BAföG z kredytem studenckim, co osobiście uważam za bardzo interesujące!

Napisany przez Lozino
Hej, tak jak już zostało powiedziane, powinieneś być w stanie ubiegać się o Bafög, chociaż osobiście uważam, że nie jest to zbyt dobre rozwiązanie. Nie jestem pewien, ale wydaje mi się, że w przypadku Bafög nie można określić wysokości kredytu? Więc jeśli Twoje oszczędności i Bafög są na wyczerpaniu, może być ciężko... Dlatego raczej bym od tego odradzał. Właściwie to zwykłe banki, czyli Twoi rodzimi banki, powinny również oferować takie specjalne kredyty dla studentów, dostosowane do Twoich potrzeb. Więc najlepiej po prostu zapytaj. W innym przypadku możesz sprawdzić tutaj: kredyty dla osób samozatrudnionych, wolnych zawodów i osób zakładających własną działalność gospodarczą Zostało tam wymienionych dość wiele banków, również z informacjami na temat kredytów. Ale najlepiej będzie zapytać w swoim rodzimym banku Mam nadzieję, że mogłem pomóc

Napisany przez RichardSchneide
Online pożyczkodawcy często oferują korzystniejsze warunki niż twoi lokalni bankierzy. Warto porównać. Richard

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata