Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: Zmiana ubezpieczyciela w przypadku odmowy terapii.

Napisany przez ADMCI4
Drogi Forum! Mój ortopeda zalecił mi podczas ostatniej wizyty wykonanie fizjoterapii z wykorzystaniem sprzętu ze względu na moje dolegliwości pleców i ramion. Wniosek w tej sprawie został złożony w moim towarzystwie ubezpieczeniowym. Z jakiegoś powodu moje towarzystwo ubezpieczeniowe uważa jednak, że powinnam najpierw spróbować innych terapii, takich jak na przykład akupunktura u tego samego ortopedy, i odrzuciło mój wniosek. Słyszałam, że inne towarzystwa ubezpieczeniowe są bardziej otwarte i raczej zatwierdzają takie terapie. Czy ma sens zmiana towarzystwa ubezpieczeniowego i złożenie ponownie tego samego wniosku? ButlerJoe

Napisany przez Reibold
Cześć! Niestety nie mogę Ci powiedzieć, która publiczna kasa zdrowia pokryje ten zabieg. Niemniej jednak pewne jest, że przy zmianie ubezpieczyciela nie są zadawane żadne pytania dotyczące zdrowia i nowa kasa nie może odrzucić leczenia ze względu na to, że rozpoczęło się ono już w poprzedniej kasie. Jeśli znajdziesz kasę, która zapewni Ci pokrycie takich terapii, możesz więc zmienić ubezpieczyciela bez obaw. Pozdrowienia Alexander Reibold Makler ubezpieczeniowy i funduszowy Neuburg an der Donau

Napisany przez Martina
ButlerJoe pisze: Czy ma sens zmienić kasę i złożyć ten sam wniosek ponownie? ButlerJoe
Nie musisz składać nowego wniosku, ponieważ jak już wspomniano, nowa kasa chorych musi kontynuować rozpoczętą terapię. Sugeruję jednak, żebyś mimo wszystko dowiedział się na miejscu o szczegółowych warunkach lub skontaktował się z agentem ubezpieczeniowym w Berlinie (na przykład).

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata