Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Jakie szkody są pokryte przez ubezpieczenie full casco?

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim. Do tej pory zawsze miałem stare samochody, na które miałem tylko odpowiedzialność cywilną. Teraz jednak przejąłem samochód od moich rodziców, którzy nie chcą już sami jeździć. Jest to super, ale dla mnie także zupełnie nowe doświadczenie. Teraz na przykład przejąłem od moich rodziców również ubezpieczenie komunikacyjne na pełną wartość, ale nie mam zbyt dokładnej wiedzy na temat, jakie szkody są przez nie pokrywane. Czy to oznacza, że szkoda, którą wyrządzę mojemu pojazdowi, nie ma znaczenia, czy są jakieś różnice w odszkodowaniu w zależności od sytuacji? Dotyczą one tylko szkód powstałych w wyniku zwykłego wypadku drogowego? Pozdrowienia, Pokerface

Re: Jakie szkody są pokryte przez ubezpieczenie full casco?

Napisany przez eisi
Cześć Pokerface, jest tak, że większość szkód na pojazdach jest już ubezpieczona przez ubezpieczenie komunikacyjne AC (najczęściej zawarte w ubezpieczeniu all-risk). Są to: szkody powstałe wskutek pożaru i eksplozji, kradzieże, szkody wyrządzone przez siłę wyższą (burze, gradobicie, pioruny itp.), wypadki z udziałem zwierząt dzikich oraz kilka innych. Oczywiście poszczególne ubezpieczyciele mogą się różnić – najlepiej zajrzyj do dokumentów. Jednak dopiero ubezpieczenie all-risk oferuje dodatkową ochronę w przypadku szkód w wypadkach na własnym pojeździe, gdy sprawca wypadku jest nieznany (zazwyczaj jego ubezpieczenie byłoby odpowiedzialne) lub gdy to ty jesteś sprawcą. Obejmuje to także wandalizm – co jest oczywiście szczególnie przydatne podczas pobytu w Berlinie 1 maja :-)

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata