Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: ubezpieczenie komunikacyjne: Przenieś zniżki.

Napisany przez anton86
Cześć wszystkim, od 18 roku życia jestem ubezpieczony jako dodatkowy ubezpieczony u mojego ojca. Teraz mam 24 lata i chcę się sam ubezpieczyć. Czy mogę bez problemów przejąć procenty? Czy muszę na coś zwrócić uwagę? Z góry dziękuję! Pozdrawiam, Anton

Napisany przez EasyD
Ogólnie nie ma problemu. Należy jednak wcześniej ustalić z firmą ubezpieczeniową, którą klasę SF można przekazać. Ponadto można przekazać maksymalnie tyle samo lat bezszkodowej jazdy, ile posiadają prawo jazdy.

Napisany przez anton86
Dzisiaj dzwoniłem do HDI... Przyjęcie procentów nie jest możliwe! Jeśli tak, to mój ojciec skoczy do 140%... Jeśli zaczynam od nowa, jedzie 140%... Czy są ubezpieczenia, które pozwalają mi przenieść procenty? Pozdrowienia

Napisany przez ADMCI4
Cześć Anton86, Przejmowanie procentów oznacza odbieranie procentów od kogoś innego. Przykład: Twój ojciec ma dwa samochody, oba są ubezpieczone na niego. Jeden jeździ sam, drugim jeździsz Ty. Teraz możesz przenieść procenty Twojego ojca (z samochodu, którym sam jeździsz) na swoje własne ubezpieczenie. Gdyby Twój ojciec miał tylko jeden samochód, mógłby Ci przekazać procenty, ale wtedy sam nie miałby żadnych i musiałby zacząć od nowa. Pozdrowienia Alexander Irmscher

Napisany przez Hans1980
Teraz jestem zdezorientowany. Przypuszczałem, że nawet w przypadku zakupu nowego samochodu można przejąć procenty?! Podobnie jest z dziedziczeniem polisy na życie, prawda?

Napisany przez Naseweis
Hans1980 pisze: Teraz jestem zdezorientowany. Zakładałem, że nawet przy zakupie nowego samochodu można przenieść procenty?!
Tutaj chodzi jednak o przeniesienie zniżki za brak szkód zależnej od innej osoby, a nie o zmianę pojazdu!

Napisany przez Hans1980
Naseweis pisze: Tutaj jednak chodzi o przeniesienie zniżki za bezszkodową jazdę z innej osoby, a nie o zmianę pojazdu!
Super! Dzięki!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata