Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Absolwent poszukuje ubezpieczenia ochrony prawnej.

Napisany przez anton86
Cześć wszystkim, po ukończeniu studiów chciałbym teraz odpowiednio się ubezpieczyć. W tym celu potrzebna jest mi także ubezpieczenie ochrony prawnej. Nie mam jednak pojęcia o tym obszarze. Właśnie trochę poczytałem na Googlach i porównałem dwa oferty. Myślę, że zestawienie wymagań ze strony tarifcheck24 jest całkiem dobre... oto moje dane... Czy opłaca się mieć udział własny? Czy mogę ubezpieczyć moją mamę za pośrednictwem opcji ubezpieczenia rodzin? Oto propozycje wyszukiwarek: Czekam na wasze opinie! Pozdrowienia, Harry

Re: Absolwent poszukuje ubezpieczenia ochrony prawnej.

Napisany przez Reibold
Cześć! Chętnie pomogę Ci w wyborze. W przypadku ubezpieczenia ochrony prawnej często zalecam opcję z udziałem własnym, ponieważ tam oszczędności składki mogą być bardzo wysokie. Zazwyczaj opłaca się to już, jeśli szkoda zdarza się rzadziej niż co 3 lata. Jednakże, plan powinien obejmować bezpłatną infolinię prawną. Czasami może to pomóc uniknąć wizyty u prawnika i tym samym udziału własnego. Porównaj plany z i bez udziału własnego, aby zobaczyć różnicę w składce. Interesujące są także elastyczne udziały własne w niektórych ofertach. Na przykład zaczynając od 400 € udziału własnego, ta kwota zmniejsza się każdego roku bez szkody i w razie potrzeby może wynosić 0 €. Ochrona dla rodziny nie obejmuje automatycznie Twojej mamy. Jeśli jednak mieszka ona z Tobą w domu, w niektórych ofertach jest ona nawet objęta ubezpieczeniem indywidualnym. W Twojej liście jednak najtańsze te rozwiązanie wyłączają. Pozdrawiam Alexander Reibold Makler ubezpieczeń i funduszy inwestycyjnych Neuburg an der Donau Tel: 08431 901290

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata