Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Jaką sumę ubezpieczenia wybieram dla ubezpieczenia mienia domowego?

Napisany przez ADMCI4
Cześć. Gdy mieszkałem jeszcze z rodzicami, zauważyłem, że mają określoną formułę dla sumy ubezpieczenia w swoim ubezpieczeniu na rzeczy osobiste. Zawsze mówili, że musi być liczba metrów kwadratowych mieszkania pomnożona przez tysiąc. Wtedy byłoby się dobrze ubezpieczonym. Ale od tamtej pory warunki życia i mieszkaniowe drastycznie się zmieniły. Czy ta zasada nadal obowiązuje, czy należy brać pod uwagę inne parametry? Teraz ja muszę zawrzeć ubezpieczenie na rzeczy osobiste, więc byłbym wdzięczny za wasze wskazówki, bo nie chcę płacić za dużo ani być niedostatecznie ubezpieczony.

Re: Jaką sumę ubezpieczenia wybieram dla ubezpieczenia mienia domowego?

Napisany przez Reibold
Cześć! Obecnie większość dostawców uważa 650 € za metr kwadratowy powierzchni mieszkalnej za wystarczający. Niektóre stawki zadowalają się także 500 €. Ale oczywiście musisz sam sprawdzić, czy ten obowiązek wystarczyłby Ci, gdy cały sprzęt domowy byłby stracony. ubezpieczenie mienia w gospodarstwie domowym wypłaci obecną cenę nowego podobnego przedmiotu, jeśli zginie z powodu jednego z ubezpieczonych niebezpieczeństw. Częste dodatki: kradzież mienia domowego z pojazdu, kradzież mebli ogrodowych, uszkodzenia sporządzone przez zderzenie pojazdów z domem itp. Możliwe dodatki: ubezpieczenie na szkło lub ubezpieczenie na kradzież roweru. Pozdrowienia Alexander Reibold Makler ubezpieczeń i funduszy Neuburg an der Donau

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata