Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Dlaczego banki z domów handlowych oferują finansowanie samochodów?

Napisany przez ADMCI4
Kiedy niedawno ponownie szukałem samochodu online, natknąłem się na oferty finansowania. Zainteresowało mnie to, że stopa procentowa była tam bardzo niska w porównaniu do innych kredytów. Ale to, co mnie jeszcze bardziej zdziwiło, to fakt, że znalazłem tam banki współpracujące z domami handlowymi, takie jak C&A Bank. Dlaczego w ogóle taki bank oferuje finansowanie samochodów? Czy można na przykład otrzymać zwykły kredyt konsumencki w Renault Bank?

Napisany przez 2Escorpio
Hej, w zasadzie C&A Bank, wcześniej KarstadQuelleBank, nie miała nic do powiedzenia. Banki zostały założone przede wszystkim po to, aby zarządzać własnymi pieniędzmi i zapewnić tysiącom pracowników konto osobiste. Ponieważ jeśli pracownicy mają tam swoje konta osobiste... pieniądze pozostają w firmie dłużej i mogą zarabiać odsetki (ponieważ nie wydają całego swojego wynagrodzenia na początku miesiąca.) Z biegiem czasu te same banki zaczęły zajmować się finansowaniem w swoim łańcuchu, aby zarabiać jeszcze więcej pieniędzy, niektóre kontynuowały wydawanie kart kredytowych, inne finansowanie samochodów itp. W zasadzie są to obecnie zwykłe banki, które po prostu mają bardziej ograniczoną ofertę. Pozdrowienia, esco

Napisany przez EuroPaule
Cześć, w przypadku kredytów samochodowych i konsumenckich model biznesowy nie odbiega bardzo daleko od siebie. W obydwu przypadkach konieczne jest opanowanie ryzyka związanego z udzielaniem kredytów konsumenckich, posiadanie efektywnych procesów oraz umiejętność skutecznego refinansowania. Bank samochodowy ma inne cele. Z jednej strony finansuje on - co często nie jest tak do końca świadome - zakup samochodów przez dealerów. Jest to istotna dziedzina biznesowa dla wszystkich zaangażowanych stron i zupełnie inna sprawa niż udzielanie kredytów konsumenckich. Po drugie, ma on promować sprzedaż samochodów. Wszystkie działania związane z ofertami specjalnymi, itp. rzadko są praktykowane przez zwykłe banki. Chociaż nie można całkowicie wykluczyć, że kiedyś można byłoby dostać kredyt ratalny bez zakupu samochodu w banku samochodowym, byłoby to mniej normalne niż udzielanie kredytów na samochody przez zwykły bank. Pozdrowienia, Paule

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata