Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: kupno mieszkania własnościowego

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim, Mam następujący problem. Mam 21 lat, jestem żołnierzem na czas określony i jestem żonaty. Moja żona ma 23 lata i jest na ostatnim roku nauki zawodu. W zeszłym roku wzięliśmy pożyczkę w wysokości 15 000 € na nasz ślub (został wyłudzony przez przyjaciela). Co miesiąc spłacamy 309 € kredytu. Teraz jednak znaleźliśmy piękne mieszkanie własnościowe, ale kosztowałoby nas 139 000€. Obecnie nie jesteśmy w stanie tego kupić, ponieważ spłacamy jeszcze kredyt. Moje pytanie brzmi, czy można przenieść kredyt na inną osobę (teściową)? Jeśli tak, czy istnieje możliwość uzyskania kredytu na mieszkanie, czy będzie to miało negatywne skutki? Byłbym wdzięczny, gdyby ktoś mógł mi pomóc. Pozdrawiam serdecznie Leo

Napisany przez 2Bolitho
Czym masz na myśli, pisząc o nadpisaniu? Kto ostatecznie spłaca raty? Jeśli jesteś w końcu zobowiązany tylko do teściowej, to nic się nie zmienia w twojej sytuacji.

Napisany przez Maikie
Mogę pomóc w tej sprawie, ale proszę napisz do mnie prywatnie. Pozdrowienia

Napisany przez Sattler
Uważaj, abyś ponownie się nie dał oszukać! Nie bez powodu tak trudno uzyskać poważne finansowanie! Musisz wpłacić zaliczkę, w przeciwnym razie żadne banki prawdopodobnie nie udzielą ci kredytu na to obiekt! W każdym razie zalecam ci

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Leo, Twoje informacje nie są wystarczające do dokonania oceny. Proszę udostępnić następujące informacje - chętnie również drogą mailową lub prywatną wiadomością: 1) Jak wysokie jest Twoje dochód netto? 2) Czy Twoja żona zostanie zatrudniona po ukończeniu szkolenia, czy jest coś na piśmie na ten temat? 3) Czy masz kapitał własny? Czy masz umowy o oszczędzaniu mieszkaniowym lub ubezpieczenia na życie? 4) Z jakiego miasta pochodzisz (ze względu na regionalne banki biznesowe)? Spłata kredytu nie generuje negatywnego wpisu, może go spłacić inna osoba, również poprzez zaciągnięcie nowego kredytu. Być może uda się w ten sposób zmniejszyć miesięczne obciążenie!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata