Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Chcę po prostu dobrze i tanio się ubezpieczyć...

Napisany przez ELWMS
Czy istnieje idealne rozwiązanie dla ubezpieczeń, doradców ubezpieczeniowych, maklerów, doradców honorowych...???

Chcę po prostu ubezpieczyć się przed największymi ryzykami.
Mam ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej. Mam też ochronę prawna.
Jestem ojcem rodziny (żonaty, jedno dziecko), pracownikiem, w średnim wieku.
Chcę mieć solidnego partnera, który udzieli mi dobrej porady,
z którym mogę zawrzeć umowę, a który w razie szkody stanie po mojej stronie.
Chcę mieć najlepsze warunki ubezpieczeniowe, przyjazne dla ubezpieczającego, bez haczyków, a to wszystko w przystępnej cenie. A w przypadku szkody, chcę, aby ubezpieczyciel wypłacił odszkodowanie, a nie prowadził procesu sądowego.

Potrzebuję (czy potrzebuję?):
- Ochrony w razie śmierci?
- Abszurdu ubezpieczeniowego?
- Ochrony przed poważnymi chorobami?
- Moje dziecko powinno być ewentualnie chronione przed inwalidztwem?
- Co w razie wypadków w czasie wolnym? ubezpieczenie na wypadek nieszczęśliwego wypadku dziecka?
- Jak to jest z ochroną w razie potrzeby opieki?
- Chcę mieć lekarza prowadzącego i pokój jednoosobowy, jeśli będzie konieczna hospitalizacja?

Gdzie to wszystko mogę znaleźć?
Czy istnieje idealne rozwiązanie? Za przystępną cenę?
Stawki netto/honorowe? Makler ubezpieczeniowy? doradca ubezpieczeniowy? Doradztwo honorowe? Czy lepiej zawrzeć umowę bezpośrednio z ubezpieczycielem? Online?

Co za dzicz! Czy istnieje proste rozwiązanie???

Poszukuję doskonałego rozwiązania!

Re: Chcę po prostu dobrze i tanio się ubezpieczyć...

Napisany przez Reibold
Witaj!

Na rynku ubezpieczeniowym nie ma produktu, który pasuje do każdego klienta. Ponieważ wymagania i warunki są zupełnie różne!
Ładnym przykładem jest tu wspomniane ubezpieczenie od inwalidztwa zawodowego. W zależności od zawodu i dochodu, sytuacji życiowej, hobby i stanu zdrowia, nie zawsze nadaje się ten sam pakiet ubezpieczeniowy.

Dlatego polecam uczestnictwo w kursie na specjalistę w dziedzinie ubezpieczeń i funduszy inwestycyjnych, aby móc samodzielnie doradzać sobie.

Lub możesz znaleźć doradcę, z którym dobrze się dogadasz i który zna się na swojej pracy. Musisz mu jednak zaufać, zwłaszcza jeśli masz niewielką wiedzę na ten temat.
Podpowiedź: Pośrednicy i doradcy ubezpieczeniowi są osobiście odpowiedzialni za błędy popełnione podczas doradztwa. Dlatego powinieneś pracować szczególnie dokładnie.
Ponadto mogą opowiedzieć Ci o stawkach różnych firm. Z mojego doświadczenia wynika, że to daje najlepsze rezultaty.

Pozdrawiam

Alexander Reibold
Pośrednik ubezpieczeniowy i funduszowy
Neuburg an der Donau
Tel: 08431 901290

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata