Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualne tematy do rozmów towarzyskich. Bez reklam.

Re: Dobre zarządzanie towarami

Napisany przez SebastianG
Jest trudno znaleźć przynajmniej jakiekolwiek zrozumienie ogromnej oferty systemów do zarządzania handlem. Potrzebuję systemu do zarządzania handlem, który będzie działał zarówno online, jak i w moim zwykłym sklepie. Dziękuję. Okręgi słuchowe zgodne z tradycją Hopi Formy budowlane Doświadczenia z implantami zębowymi w Monachium

Napisany przez 2Bolitho
Dla mnie jest to, mimo że teraz wielu się śmieje, SAP. Ale to wydaje mi się przesadą... Małe rozwiązania napisałbym sam lub pozwoliłbym je napisać.

Napisany przez ERP-EXPERT
Bolitho pisze: Dla mnie jest to, choć teraz wielu się śmieje, SAP. Ale wydaje mi się, że to jest zbyt wygórowane... Małe rozwiązania napisałbym sobie sam lub zleciłbym napisanie.
Zawsze zależy to od wersji SAP. Między B1 a R/3 leży przecież przepaść. (Zarówno cenowo, jak i funkcjonalnie) Nie sądzę, że SebastianG będzie zadowolony z SAP B1. Bez opisu funkcji, jakie powinna mieć logistyka, nie można w końcu dać rekomendacji produktu. Pozdrawiam

Napisany przez Nibina
Jakie są Twoje zdanie na temat mcn Commerce? Można go zainstalować na pendriveu i używać zarówno w firmie, jak i w domu. Wersja Light jest darmowa: - Darmowe zarządzanie towarem Pozdrawiam Nibina

Napisany przez robj64
Za około 1 500 EUR można dostać eEvolution od firmy nGroup w wersji podstawowej dla 3 stanowisk pracy, która obejmuje wszystko poza księgowością dla mniejszych firm. To naprawdę niewiele. Ci, którzy chcą więcej, muszą zapłacić więcej. Cena wtedy kieruje się w kierunku Navision lub Business One. To, co mnie zachwyca w tym projekcie, to niewiarygodna możliwość dostosowania. Problemem przy tego typu rozwiązaniach jest często to, że w momencie podjęcia decyzji być może nie można przewidzieć, czego jeszcze ostatecznie będzie potrafiło oprogramowanie. eEvolution jest w pełni oparty na .NET. Okna dialogowe można łatwo rozbudować, lub dodać własne funkcje, jeśli ma się pewne doświadczenie w programowaniu. Ci, którzy chcą więcej, mogą korzystać z Visual Studio (również w wersji Express) do tworzenia bardziej złożonych rzeczy. To bardziej zestaw narzędzi. Niedawno na przykład dodałem do zamówienia pomocą VS Worda, to było około 20 linii kodu. Zleciśmy napisanie dla nas indywidualnego systemu zarządzania recepturami. Było to spore wyzwanie, ale opłaciło się. Teraz artykuły i receptury są tworzone za pomocą małego okna dialogowego wraz z wielostopniową listą elementów, wagami i cenami, i nawet po aktualizacji do nowej wersji, modyfikacje działały bez problemu! Pod względem wizualnym rozwiązanie jeszcze nie jest idealne. Na koniec 2011 roku ma zostać udostępnione także rozwiązanie internetowe. Wtedy eEvolution prawdopodobnie będzie dostępne również jako rozwiązanie SaaS.

Napisany przez Anton B.
Od pewnego czasu korzystamy z systemu do zarządzania warehouseringiem firmy Vepos. Znajdują się w nim wszystkie potrzebne nam funkcje: zarządzanie magazynem, oferty i księgowość, propozycje zamówień i zarządzanie wariantami produktów. A nawet sklep internetowy. Co miesiąc płacimy niewielką kwotę, ponieważ zdecydowaliśmy się na wersję Mini-V.Soft Start.

Napisany przez roland
Mogę tylko powiedzieć, że miałem bardzo dobre doświadczenia z systemem sap i zdecydowanie poleciłbym go innym w każdej chwili.

Napisany przez Ndakota
Cześć, jeśli nadal szukasz dobrego programu do zarządzania magazynem, mogę polecić Ci program Addware Warenwirtschaft. Korzystam z tego programu od około roku. Jest niedrogi, łatwy w obsłudze i zawiera wszystko, czego potrzebuję (zakupy/sprzedaż, zarządzanie artykułami i magazynem, OPOS, system windykacyjny, interfejsy DATEV). Sprawdź informacje na stronie internetowej Addware.de.

Napisany przez schmiddileo
Cześć, odkryłem odpowiedni program dzięki tej stronie. Księgowość i finanse w jednym. Powodzenia!

Napisany przez jjkk
Nie można tak prosto odpowiedzieć, to zależy od modelu biznesowego i wielkości firmy. Często wykorzystuje się SAP, ale dla wielu małych i średnich firm jest to za dużo.

Napisany przez Malivin
Jeśli ktoś jeszcze szuka i natrafi na to. Moi rodzice używają systemu gospodarczego od deltra.com i są zadowoleni, o ile dobrze zrozumiałem! Prowadzimy duży sklep z płytkami.

Napisany przez chrissis
Manager AFS SQL nadal istnieje.

Napisany przez EngelMarco
Właśnie natrafiłem na dostawcę Bizsoft. Najpierw przetestowałem go do zarządzania magazynem i teraz mam od nich rozwiązanie praktycznie na wszystko. Naprawdę dobre oferty!

Pozdrowienia
Marco

Napisany przez perter-pan
Cześć, od pewnego czasu zajmuję się tematem gospodarki towarowej i ERP. Jednak skupiam się raczej na lokalnych dostawcach. Z Essen pochodzi dobry producent ERP / oprogramowania do zarządzania magazynem - ebootis AG. Poza oprogramowaniem branżowym ERP mają również oprogramowanie do zarządzania magazynem.

Pod względem technologicznym i funkcjonalnym są absolutnie w czołówce! Warto się nimi zainteresować...

Pozdrawiam

Peter

Napisany przez Manfred1982
ERP jest także w porządku, w przeciwnym razie SAP

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata