Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Jak bezpieczny jest fundusz gwarantowania depozytów?

Napisany przez ADMCI4
Cześć, moje bank oczywiście, jak niemal wszystkie inne, oferuje fundusz gwarancyjny depozytów. Nie mam zbyt dużo oszczędności, ale bezpieczeństwo moich pieniędzy oszczędnościowych jest dla mnie bardzo ważne. To, że banki się ubezpieczają, a tym samym depozyty klientów są zabezpieczone, jest świetne. Ale co się dzieje na przykład z funduszem gwarancyjnym banków, gdy państwo jest praktycznie bankrutem i nie może sobie tego wszystkiego już poradzić? Czy istnieje plan awaryjny również dla tego przypadku, czy klienci po prostu mają pecha? pozdrowienia.

Re: Jak bezpieczny jest fundusz gwarantowania depozytów?

Napisany przez 2Bolitho
Państwo nie ma teraz nic z tym wspólnego. Fundusz jest zasilany przez fundusze banków, które w razie potrzeby pokrywają ryzyka. Jeśli wszystko pójdzie na dno, to już nic nie pomoże. Jeśli zależy Ci na Twoich oszczędnościach, zainteresuj się tematem inflacji. Może to zmieni Twoje pojęcie o bezpieczeństwie. Obecnie stopy procentowe są podniesione, ale ryzyko wysokiej inflacji w wysokości 3-5% przez 10-15 lat nie zostało wykluczone. Przy stopach procentowych na poziomie 1-2%, znaczna część Twoich oszczędności zostanie zmniejszona.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata