Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: zdolność kredytowa???

Napisany przez ferny
Cześć, chciałbym dowiedzieć się, jak moja zdolność kredytowa jest oceniana. Obecnie spłacam kredyt w wysokości 3000 euro. Obecnie płacę za to miesięcznie 150 euro. Teraz chciałbym wziąć nowy kredyt na 12000 euro (na auto) i dodać do tego jeszcze otwarte 3000 euro. Chciałbym w sumie wziąć pożyczkę w wysokości około 15000 euro. Jako miesięczną ratę wyobrażam sobie około 300 euro. Moje miesięczne wynagrodzenie netto wynosi około 2380 euro. Finansowanie ma być realizowane przez moją główną bank. Czy moje wyobrażenie jest w miarę realistyczne?? Dziękuję za odpowiedzi!!! ferny

Re: zdolność kredytowa???

Napisany przez 2Bolitho
15.000 euro brzmi na pierwszy rzut oka realistycznie. 300 euro/miesiąc także. Nie mogę powiedzieć nic o zdolności kredytowej. Dla singla na pewno byłaby ok, ale dla rodziny z 5 dziećmi raczej nie. Ważne jest również, jaki rodzaj dochodu to jest. Na przykład, wynagrodzenie urzędnicze jest pewniejsze niż dochody z pracy. W dalszej części wyrażam również swoją fundamentalną niechęć do kredytów konsumenckich, a szczególnie na samochody. Tym razem jednak oszczędzam sobie opracowania tego. Tylko jedno: Moje zarobki są wyższe, a mimo to nie stać mnie na sfinansowanie samochodu. Ale są różne możliwości oceny.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata