Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Czy mogę zrezygnować z ubezpieczenia rat?

Napisany przez ADMCI4
W zeszłym roku pilnie potrzebowałem kredytu od mojego banku, więc zgodziłem się na wszystko, co bank mi proponował. Niestety również na ubezpieczenie rat, które jest bardzo drogie. Dlatego chciałbym je teraz zrezygnować. Obawiam się tylko, że bank się o tym dowie i wtedy również zerwie umowę kredytową. Nie mam pojęcia, jaki jest proces anulowania ubezpieczenia i czy bank dowiedziałby się o jego rezygnacji. Może potraficie mi pomóc. Pozdrowienia.. Frodo

Napisany przez Nachwuchstalent
Cześć Frodo, mam nadzieję, że moja odpowiedź nie jest zbyt spóźniona... ubezpieczenie kredytu (choć drogie) może mieć sens, jeśli jeszcze nie zabezpieczyłeś się samodzielnie w obszarze zabezpieczenia ryzyka życia! Jeśli je zrezygnujesz, bank na pewno się o tym dowie, ponieważ wartość tego ubezpieczenia kredytu została przekazana bankowi w przypadku Twojego zgonu. Pozdrawia Młody

Napisany przez ADMCI4
Cześć Frodo, nie znam ubezpieczenia ratującego przed ratami. Czy ta polisa może być ubezpieczeniem na życie? Jak wysokie są oprocentowanie i raty, które płacisz bankowi? Jaka jest wysokość kredytu i na jak długo jest ustalona wysokość oprocentowania? Dopiero gdy udzielisz bliższych informacji, będę mógł być w stanie podać Ci ewentualne rozwiązanie. Pozdrowienia!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata