Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Opinia warunków finansowania w wysokości 105%

Napisany przez marcsold
Cześć, chciałbym poprosić o krótką opinię na temat następujących warunków. Łączna suma 520.000€ (105% finansowanie, lokalizacja obiektu w obszarze Stuttgarter) 1.) 100.000 KFW 2.) 195.000, 10 lat ustalonych, oprocentowanie nominalne 3,85%, możliwość rocznej dodatkowej spłaty w wysokości 10K, dwie możliwe zmiany w spłacie między 1-5% 3.) 225.000, 20 lat ustalonych, oprocentowanie nominalne 3,98%, możliwość rocznej dodatkowej spłaty w wysokości 5% całkowitej sumy, trzy możliwe zmiany w spłacie między 1-5% całkowitej sumy W przypadku punktu 2.) i 3.) są to czyste kredyty ratalne. Proszę o krótką opinię. Dziękuję i miłego dnia

Napisany przez NaTwoim13
Cześć marcsold, aktualnie na rynku absolutnie nie do zrealizowania i nierealistyczne. Oprocentowanie na 20 lat ma liczbę 5 przed przecinkiem, a oprocentowanie na 10 lat powinno wynosić około 4,5-4,8%. Potrzebna jest tutaj bank, który oferuje 20-letnie zabezpieczenia oprocentowania oraz może zapewnić finansowanie na poziomie 105%. Na razie nie przychodzi mi do głowy żaden taki bank, a tym bardziej nie spełniający przez Ciebie opisanych warunków.

Napisany przez Kundfreund
Tego tygodnia miałem też klienta z oprocentowaniem 4,20% na 10 lat przy pożyczce w wysokości 110%. Zapytał mnie, czy mam coś lepszego...

Napisany przez NaTwoim13
Cześć, Drogi Kliencie, absolutnie nierealistyczne jest rozmawianie o klasycznym kredycie ratalnym! Każda oferta powyżej 4,5% jest bardziej poważna i realistyczna, ale myślę, że zgadzasz się ze mną ;-)

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata