Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Co płaci ubezpieczenie w przypadku szkody całkowitej?

Napisany przez ADMCI4
Tutaj na forum... Do tej pory na szczęście jeszcze mi się to nie przytrafiło, ale ponieważ naprawdę martwię się z tego powodu, zwracam się teraz do tego forum. Mam samochód, który ma już 15 lat i oczywiście praktycznie nie ma już żadnej wartości. Dla mnie jednak ma bardzo dużą wartość, dlatego że przewozi naszą całą rodzinę wszędzie i jest niezastąpiony. Zakup nowego samochodu finansowo nie wchodzi w grę. Dlatego tym bardziej byłbym wstrząśnięty, gdyby ktoś inny spowodował wypadek i spowodował on totalne zniszczenie naszego samochodu. Co możemy oczekiwać od ubezpieczenia sprawcy? Czy naprawdę wypłaci ona praktycznie nic?

Re: Co płaci ubezpieczenie w przypadku szkody całkowitej?

Napisany przez Reibold
Cześć! W przypadku takich samochodów nawet niewielki wypadek zazwyczaj kończy się całkowitym uszkodzeniem. Całkowite uszkodzenie występuje, gdy koszty naprawy przekraczają wartość samochodu. W takim przypadku ubezpieczenie wypłaca wartość, jaką samochód miał przed wypadkiem. Albo znajduje dla Państwa nabywcę na części, który następnie składa ofertę. Na podstawie tej oferty ubezpieczenie wypłaca różnicę między wartością pozostałości a ofertą nabywcy, a Państwo mogą zdecydować, czy zaakceptować ofertę nabywcy, czy poszukać wyższego licytanta. Pozdrawiam Alexander Reibold Makler ubezpieczeniowy i funduszowy Neuburg an der Donau

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata