Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Poszukiwane prywatne pożyczki

Napisany przez ELWMS
Cześć szanowni użytkownicy forum finansowego, szukam wsparcia lub wskazówek dotyczących prywatnej pożyczki krótkoterminowej na znaczną kwotę. Potrzebuję 25.000,-€ na 5 tygodni. Pożyczka zostanie spłacona do końca maja. Plan spłaty: 5.000€ KW18, 5.000,-€ KW19, 15.000,-€ KW20, 2.500,-€ KW21 = Całkowita spłata 27.500,-€ W ciągu miesiąca generuję z kapitału początkowego 25T€ około 40T€ do 45T€. Tylko brakuje mi kapitału początkowego. Brzmi podejrzanie, wiem. Ale może są tu jacyś dobrzy ludzie gdzieś w odległych zakątkach internetu, którzy pomogą mi w moim przedsięwzięciu. Chodzi o zrealizowanie pomysłu, na który potrzebuję kapitału początkowego. Szczegóły chętnie na PW. Z najlepszymi pozdrowieniami

Napisany przez ihrtraumtaenzer
Mogę ci z pewnością powiedzieć, że ten model biznesowy nazywa się traumtaenzerischer, a także mam nadzieję, że wszyscy inni czytelnicy także to wiedzą. Jeśli ktoś ma pytania, może się do mnie zwrócić.

Napisany przez ELWMS
Cześć traumtaenzer, Tak bardzo jestem ciekawy i zadaję pytanie: Jaki model biznesowy stoi za tym? Czekam na Twoją odpowiedź. Pozdrowienia, EierLegendeWollMilchSau

Napisany przez Arkos
I czy już dostałeś pieniądze?

Napisany przez ADMCI4
Cześć, szukam prywatnego kredytu w wysokości 1.000.000 euro lub więcej... Na mój pomysł biznesowy: Chcę postawić wszystko na czerwono w ****** i jeśli wygram, spłacę wszystko w 10 miesięcznych ratach po 100.000 euro + odsetki! (W przeciwnym razie jestem w prywatnej upadłości)

Napisany przez ELWMS
Cześć Arkos, Nie. Jak dotąd żadnej odpowiedzi. Kto by się dziwił... Miłego wieczoru. Pozdrowienia

Napisany przez ELWMS
Klaus123 pisze: Cześć, również szukam prywatnego pożyczki w kwocie 1 000 000 euro lub więcej... Na mój pomysł biznesowy: Stawiam wszystko na czerwono w ruletce i jeśli wygram, spłacę wszystko w 10 miesięcznych ratach po 100 000 euro + odsetki! (Inaczej jestem w prywatnej upadłości)
Świetny post i bardzo spektakularny pomysł. Nieźle. Ale szanse nie są nawet 50:50. Wielu zapomina o 0. Nie, nie, mam bezpieczniejszą, bardziej opłacalną i bardziej wiarygodną metodę... Brakuje mi tylko kapitału początkowego.

Napisany przez Arkos
pytanie z powrotem, gdybyśmy byli my, a ty byłeś nami, czy dałbyś nam pieniądze? Szczególnie przy takich informacjach?

Napisany przez ELWMS
"
Na pytanie, czyśbyś był nami, a my tobą, oddałbyś nam pieniądze? Zwłaszcza przy dostępnych informacjach?
Werter Arkos,
Ten, kto ma poważne zainteresowanie, raczej nie unikałby kontaktu ze mną prywatną wiadomością.
Dlatego prosiłem o to, a poprzez PW jestem bardziej skłonny ujawnić dodatkowe szczegóły, oczywiście w zaufaniu.
Chodzi tu nie tylko o prywatne pożyczki dla mnie, lecz także o lukratywną inwestycję dla kapitałodawcy. Gdzie bowiem można uzyskać tak dobry zwrot w ciągu 4 tygodni...?
Jestem nawet gotów zwiększyć kwotę do 4.000€ w ciągu 5 tygodni i 2.500€ w ciągu 3 tygodni!
Oferuję z mojej strony uczciwe przeprowadzenie i liczę na równie uczciwego kapitałodawcę.
A aby odpowiedzieć na pytanie:
Nie, tego bym nie zrobił.
Podałbym dalej pytania. Skontaktowałbym się z pytającym, zbierał informacje, ewentualnie umawiał się na rozmowę telefoniczną, aby dowiedzieć się, co kryje się za tym.
I być może zaryzykowałbym, aby w krótkim czasie podwoić swój kapitał...
Najlepsze pozdrowienia."

Napisany przez ELWMS
Szanowni Użytkownicy, chciałbym ponownie spróbować swojego szczęścia tutaj, ponieważ moje projekt niedługo przechodzi do gorącej fazy.... Oferuję tutaj 500€ odsetek w ciągu 6 tygodni! Jeszcze raz krótko moje - zaktualizowane - zapytanie: Poszukuję krótkoterminowego pożyczki. Z lukratywnym oprocentowaniem dla PANI/PANA! Łączna kwota potrzebna wynosi około 25.000€ Model: Płacisz 2.500,-€ -> Otrzymujesz 3.000,-€ z powrotem! Udziel mi prywatnej krótkoterminowej pożyczki w wysokości 2.500,-€ i otrzymasz ją z powrotem po 6 tygodniach plus 500€ - w sumie 3.000€. Jestem świadomy, że to brzmi podejrzanie, ale zapewniam Cię, że to oferta jest uczciwa. Jestem ojcem rodziny, po 30-tce, zatrudnionym od ponad 6 lat na czas nieokreślony w dużej firmie z MDax. Będę wdzięczny za wsparcie, gotowość do ryzyka i odwagę, oraz dziękuję za poufną obsługę. Po 6 tygodniach ta pożyczka wraz z odsetkami zostanie całkowicie spłacona. Jeszcze raz krótko i prosto: Przelewasz mi 2.500€ i 6 tygodni po tym, jak pieniądze dotrą do mnie, otrzymasz z powrotem swoje pieniądze plus 500,-€ odsetek, w sumie otrzymasz więc 3.000€ z powrotem. Będę Ci bardzo wdzięczny za Twoje wsparcie, gotowość do ryzyka i odwagę, oraz dziękuję za poufną obsługę. Również będę traktować Cię jako dostawcę kapitału i Twoje dane w pełni poufnie. Oczywiście wszystko będzie formalnie uzgodnione. Otrzymasz ode mnie małą umowę, abyś był/a zabezpieczony/a prawnie. Jako zabezpieczenie dostaniesz kopię mojego dowodu osobistego, oraz trzy kopie zaświadczeń o zarobkach. W przypadku pytań - po prostu pytaj! To nie jest fałszywa oferta, nie ma tu podejrzanych ani przestępstw, jestem rzetelny i terminowy w spłacie. Proszę o poważne oferty! Sprawa jest dla mnie bardzo ważna! Proszę skontaktuj się, jeśli coś jest niejasne. Dziękuję. Pozdrowienia

Napisany przez marketmaker2
ELWMS pisze: Jestem ojcem rodziny, kończę 30 lat, pracuję na nieokreślony czas w dużej firmie z indeksem MDax od ponad 6 lat.
Proponuję następujące rozwiązanie: Oszczędzaj przez 2 lata miesięcznie około 1000 euro. Następnie zrealizuj swój projekt i nie musisz dzielić się osiągniętymi zyskami z nikim. Ponadto odradzam inwestowanie, ponieważ istnieje możliwość 100% utraty kapitału. Pozdrowienia, marketmaker2

Napisany przez Naseweis
Cześć ELWMS, jeśli twoje zamiary byłyby takie pewne, a dodatkowo miałbyś regularne dobre miesięczne dochody, to otrzymałbyś kilka tysięcy euro od każdego banku bez dwóch zdań. Skoro zadajesz tego rodzaju pytania jak żebrak na forum, to trzeba zakładać, że po prostu chciałbyś zniknąć z udostępnionym kapitałem i nie zwróciłbyś ani grosza. Nie, dziękuję!

Napisany przez ELWMS
Naseweis pisze: Witam ELWMS, jeśli Twój plan byłby tak pewny, a dodatkowo miałbyś regularne dobre miesięczne dochody, to otrzymałbyś kilka tysięcy euro od każdego banku bez żadnych zmartwień. Ponieważ zadajesz takie pytania jak żebrak na forum, można przypuszczać, że zamierzasz zniknąć z dostarczonym kapitałem i nie zwrócić ani centa. Nie, dziękuję!
Szanowny Naseweis, Twoje zastrzeżenia są uzasadnione. Chciałbym dodać, że, jak już wspomniałem w innym wątku, mam negatywny wpis w Schufa z powodu dawnej sprawy, która od dawna została załatwiona. Za każdym razem, gdy próbuję ubiegać się o kredyt w normalny sposób, lampka czerwona zapala się u bankiera. Ten negatywny wpis zostanie usunięty z mojej Schufa dopiero po upływie 3 lat, czyli pod koniec stycznia 2012 r. Tło: Chodziło o zamknięcie konta w comdirect. Podczas pobytu za granicą wpłaty wynagrodzenia były tymczasowo kierowane na inne konto. W rezultacie przez kilka tygodni przekroczyłem debet na kwotę 250 euro w comdirect, bank wysyłał upomnienia, ale ponieważ byłem w tym czasie służbowo za granicą, nie dotarły one do mnie. W końcu doszło do zamknięcia konta, o czym dowiedziałem się dopiero po moim powrocie. Bank nie chciał cofnąć decyzji o zamknięciu konta. Powiadomiłem bank, że spłacę zaległą kwotę na moim koncie plus (już dodane) koszty windykacji w przeciągu 2 tygodni, co też zrobiłem. Mimo to bank przekazał do Schufa trzy informacje: przekazanie sprawy do windykacji, zamknięcie konta i zaległą kwotę. Wszelkie próby załatwienia tej sprawy pokojowo spełzły na niczym. Bez wątpienia popełniłem błąd. Nawet mój obecny doradca bankowy nie mógł zrozumieć tego postępowania. To niewytłumaczalne. Wszelkie próby usunięcia wpisu z Schufa po fakcie, za zgodą comdirect, spotykały się z oporem banku. Dziękuję. W tej chwili nie mam szans na po prostu pójście do mojego banku i złożenie wniosku o kredyt. Dlatego sięgnąłem po to nietypowe, podejrzanie wyglądające rozwiązanie. I TAK, proszę jak żebrak, bo jestem od tego zależny. Twierdzenie, że zebrałbym się i nie zwrócił ani centa, jest zrozumiałe, ale uważam to za zarozumiałe i nieuprzejme. Jestem uczciwą, lojalną osobą, ciężko pracuję na swoje pieniądze i zawsze spełniam swoje zobowiązania! Chcę równolegle realizować projekt, na który nie mam wystarczającego kapitału początkowego i który obecnie nie jest mi udzielany przez mojego banku. Dlatego sięgnąłem po to nietypowe rozwiązanie. Ponieważ wierzę w sukces, pozwalam sobie zrekompensować zwiększone ryzyko dla dostawcy kapitału poprzez wysokie odsetki. Dzięki temu dostawca kapitału ma atrakcyjną inwestycję, a ja mogę rozpocząć mój projekt. Pozdrowienia

Napisany przez Naseweis
Cześć ELWMS, Czy naprawdę wierzysz, że ktoś uwierzy w ten nonsens? Jeśli ktoś ma rozsądny dochód i twoja historia byłaby prawdziwa, to mimo tej informacji o zadłużeniu w Schufa (250 € przekroczenia limitu) mógłby otrzymać kredyt w kwocie, o której wspomniałeś. Potwierdzenie od Com.Direct również pomogłoby wyjaśnić tę historię. Nawet jeśli uważasz mnie za zarozumiałego lub niegrzecznego, nie zmienię zdania o Tobie. Mogę tylko zalecić każdemu czytelnikowi, aby nie dać się zwieść takim bajkom! Mądrala

Napisany przez ELWMS
Tak, przepraszam, że to powiem, ale wydaje się, że masz niewiele lub w ogóle nie masz pojęcia na ten temat! I w takich sytuacjach lepiej byłoby powstrzymać się od wydawania osądów. Negatywne zaznaczenie w rejestrze Schufa, takie jak anulowane konto, oznacza brak kredytu! Comdirect nie przyczynił się w żaden sposób do złagodzenia sytuacji. Mój bankier również uznał to za nie do wiary, jak mało się ruszyli. To nie jest nonsens. Moja historia jest prawdziwa, nie wymyśliłem tego. Ale to nieistotne. Życzę ci wszystkiego dobrego (i żebyś nie znalazł się w takiej sytuacji). Pozdrawiam serdecznie

@ELWMS: Co stoi na przeszkodzie mojej propozycji oszczędności (Post #11), którą z uporem ignorują Państwo? Dlaczego nie zarejestrowali się Państwo - zgodnie z powszechną praktyką w przypadku prywatnych pożyczek - na znanych platformach (np. auxmoney)? Negatywny wpis w Schufa nie stanowi żadnego argumentu, ponieważ istnieją również kredyty bez sprawdzania Schufa (np. 1x1kredit), z niższą stopą procentową. Dlaczego nie składają Państwo wniosku o kredyt u odpowiednich dostawców?

Napisany przez ELWMS
marketmaker2 pisze: @ELWMS: Co stoi na przeszkodzie mojej propozycji oszczędzania (Post #11), którą celowo ignorują? Dlaczego nie zarejestrujesz się - jak to zazwyczaj bywa w przypadku prywatnych pożyczek - na znanych platformach (np. auxmoney)? Negatywny wpis w Schufa nie stanowi argumentu, ponieważ istnieją również kredyty bez sprawdzania Schufy (np. 1x1kredit), z niższym oprocentowaniem. Dlaczego nie ubiegasz się o kredyt u odpowiednich dostawców?
Dziękuję za sugestie. Oczywiście niewiele przemawia przeciwko propozycji oszczędzania. Jednak ze względu na swoją systemową naturę projekt jest obecnie aktualny, czyli pożyczka jest potrzebna szybko. W smava, wbrew innym plotkom, niestety również cecha Schufa stanowi przeszkodę. W Auxmoney trudno uzyskać pełne finansowanie projektu kredytowego, jeśli nie dostarczy się potwierdzenia Schufy. kredyt bez sprawdzania Schufy nie wchodzi w grę, ponieważ już mam działający kredyt bez sprawdzania Schufy na maksymalną kwotę 3.500€ dla sfinansowania wcześniejszego projektu. Dziękuję za wskazówki. Przetestowałem już kilka możliwości i wydawało mi się, że finansowanie poprzez prywatną pożyczkę jest najbardziej sensowne. Nie miałem zamiaru nikogo urazić. Nie mam intencji oszustwa, po prostu opublikowałem tutaj wniosek o prywatną pożyczkę. Gdyby wniosek odniósł sukces, byłoby to oczywiście fantastycznie. Było mi już jasne z góry, że szanse są bardzo niewielkie. Ale warto spróbować, prawda? Jeśli ktoś ma dodatkowe pytania, proszę o kontakt poprzez wiadomość prywatną lub chętnie również telefonicznie. Pozdrowienia

Poprawne, w Smava musi zostać ujawniona informacja o Schufa. Ta transparentność powinna być korzystna dla Ciebie i potencjalnych inwestorów. Tam nawet ludzie z niskim wynikiem Schufa (np. H60) mogą względnie łatwo otrzymać kredyty. Ponadto w Smava istnieje wskaźnik KDF, który informuje o zdolności kredytobiorcy do spłacenia długów wyłącznie za pomocą własnych dochodów. Ponieważ - według własnych słów - posiadasz stosunkowo dobrą pracę, ten wskaźnik powinien mieć odpowiednio pozytywny wpływ na Twoje życzenie kredytowe. W szczególności powinieneś płacić mniejsze odsetki w Smava. Dla inwestorów korzystne jest również przeprowadzenie transakcji poprzez tę platformę, ponieważ Smava zapewnia pewną transparentność i bezpieczeństwo (np. brak całkowitej utraty kapitału w przypadku niewypłacalności kredytobiorcy). W skrócie: Widzę wiele korzyści (dla wszystkich stron), jeśli sfinansujesz swój projekt w pełni poważnie za pośrednictwem platformy takiej jak Smava. p.s. Wszystko pod warunkiem: brak intencji oszustwa

Napisany przez CFO
@ELWMS 1. Pożyczanie pieniędzy to sprawa zaufania Dlatego zalecam, abyś rozejrzał się w swojej rodzinie, wśród znajomych lub sąsiadów. Jeśli pomysł jest tak kuszący i gwarantuje zwrot: Ludzie znają cię, więc powinieneś otrzymać pełne zaufanie - czego nie możesz oczekiwać od anonimowych uczestników forum. 2. Zasada nadal obowiązuje: Wysokie odsetki = wysokie ryzyko. Nie ma wyjątków. Odsetki, obliczone na rok, są na tyle wysokie (około 180%), że z czystego punktu widzenia ryzyka należy zaakceptować całkowitą stratę. Pozdrawiam, CFO PS: Twoje pierwsze zapytanie zostało złożone 4.4. Mamy teraz 15.6. Więc tak pilny nie jest twój potrzebny pieniądze, auxmoney działałoby idealnie, ale właśnie: działałoby......

Napisany przez Naseweis
ELWMS pisze: No cóż, przepraszam, że muszę to powiedzieć, ale wydaje się, że masz niewiele lub żadnego pojęcia na ten temat! A przynajmniej należałoby się wstrzymać z ocenami. Negatywny wpis w Schufie, jak anulowane konto, oznacza brak kredytu! Pomogłem już kilku klientom, pomimo negatywnej informacji w Schufie, uzyskać kredyt budowlany. Comdirect nie przyczynił się w żaden sposób do łagodzenia mojej sytuacji. Mój bankier również uważał to za niewiarygodne, jak mało się ruszyli. Znam kilku pracowników comdirect osobiście i śmieliby się z twojej bzdury! To żadna bzdura. Moja historia jest prawdziwa, nie wyssana z palca. Ale to nieistotne. Życzę Ci wszystkiego dobrego (i żebyś nie znalazł się w takiej sytuacji). Pozdrowienia
No przestań z tymi bajeczkami ELWMS! Pewnie nie znajdę się w sytuacji, aby wierzyć w takie kłamstwa! Bez pozdrowień, bo nie mam ochoty mieć nic do czynienia z bajkopisarzami!

Napisany przez Arkos
Chociaż nie znam się na tym, czy pracodawca nie może udzielić prywatnego pożyczki?

Napisany przez ELWMS
Arkos pisze: Nie znam się na tym, ale czy pracodawca nie może udzielić prywatnej pożyczki?
Dziękuję Arkos za wskazówkę. Nigdy nie brałem tego pod uwagę. Sprawdzę to w naszym dziale HR. Dzięki za radę. Pozdrowienia

Napisany przez SHC
Co się stało z tą sprawą? Muszę przyznać, że brzmi interesująco. Co mnie jeszcze zaskakuje: na początku potrzebne było 25 000 €, a potem tylko 2 500 €, a ja mam otrzymać z powrotem 3 000 €?! Co teraz jest prawdą? Czy chodzi tutaj o założenie spółki z ograniczoną odpowiedzialnością, gdzie brakuje jeszcze kapitału początkowego? Jeśli pomysł biznesowy jest gotowy, to może się udać. Jak zagwarantujesz zwrot pieniędzy, a co zrobisz, jeśli nie będziesz w stanie dotrzymać swoich obietnic zwrotu?

Napisany przez ELWMS
SHC pisze: Co stało się z tą sprawą? Muszę przyznać, że brzmi interesująco. Co mnie jeszcze dezorientuje: na początku potrzebne było 25 000 €, a potem tylko 2 500 €, a ja mam otrzymać zwrot w wysokości 3 000 €?! Co jest prawdą? Czy tutaj ma być założona spółka z o.o., gdzie brakuje kapitału początkowego? Jeśli pomysł biznesowy jest już opracowany, to może zadziałać. Jak zagwarantujesz zwrot pieniędzy lub co zrobisz, jeśli nie będziesz w stanie dotrzymać obietnicy zwrotu?
Cześć SHC, dziękuję. Zapytanie jest nadal aktualne. Napisałem do Ciebie wiadomość prywatną w tej sprawie. Pozdrawiam ELWMS

Napisany przez 6Bankkaufmann
josejim=Spam

Napisany przez speaker2013
To staje się gorącym tematem tutaj.... nawet gdy model został bliżej przedstawiony, nikt się na to nie zwrócił.... wydaje się po prostu zbyt nierealistyczne.

Napisany przez Yakfreak
Ponieważ tutaj ogólnie tylko wątpliwi ludzie chcą otrzymać wsparcie finansowe, które jest źle zabezpieczone lub w ogóle niezabezpieczone. Na pytanie o biznesplan nie ma konkretnych odpowiedzi, ale proszą o wiarę, że jest to 100% pewna sprawa itp. Ogólnie rzecz biorąc, jeśli coś byłoby takie pewne, to KAŻDY bank sfinansowałby te wszystkie historie bez mrugnięcia okiem. To ogółem zarabiam sobie trochę pieniędzy na prywatnych pożyczkach, ale tutaj na forum nigdy nie wyszło nic z tego powodu wolę portale takie jak Smava czy Auxmoney.

Napisany przez 6Bankkaufmann
To nie jest również miejsce na poszukiwanie prywatnych inwestorów.
Myślę, że z zasady nie jest to właściwe. Istnieją już fora (Smava, Auxmoney...)

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata