Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Czy potrzebuję ubezpieczenia raty przy finansowaniu samochodu?

Napisany przez ADMCI4
Cześć ludzie, Chciałbym kupić samochód i wziąć kredyt w banku. W internecie już szukałem, ponieważ tutaj kredyty są podobno tańsze niż w tradycyjnym banku. Ale zawsze czytałem, że w związku z takim kredytem trzeba także wykupić ubezpieczenie od utraty zdolności kredytowej. Po co mi to, jeśli chcę sfinansować samochód? Jeśli nie mogę zapłacić, to bank dostaje samochód. Skoro rozbiję samochód, pokryje go ubezpieczenie komunikacyjne. Jaki jest sens? Andro

Re: Czy potrzebuję ubezpieczenia raty przy finansowaniu samochodu?

Napisany przez ELWMS
Andro pisze: Cześć ludzie, chciałbym kupić samochód i wziąć kredyt w banku. W internecie już się rozejrzałem, bo tutaj kredyty są supposedly cheaper than going to a traditional bank. Natomiast zawsze czytam, że w związku z takim kredytem trzeba również wykupić ubezpieczenie rat. Po co mi to, jeśli chcę sfinansować samochód? Jeśli nie będę w stanie płacić więcej, bank weźmie samochód. Jeśli zniszczę samochód, to zapłaci ubezpieczenie komunikacyjne. Gdzie tu sens? Andro
Bank czerpie korzyści z ubezpieczenia rat! W przypadku choroby, bezrobocia czy śmierci pozostałe raty kredytu są zabezpieczone. Jednak takie przypadki, jak ochrona przed śmiercią, powinny być zwykle już objęte innymi ubezpieczeniami. Twoją śmierć można ubezpieczyć za pomocą ubezpieczenia na życie, a niezdolność do pracy za odpowiednie ubezpieczenie. To zależy przede wszystkim od Twojej indywidualnej sytuacji. Czy Twoja praca jest pewna? Jakie jest prawdopodobieństwo poważnej choroby? Czy masz już dodatkowe ubezpieczenia, takie jak prywatne zasiłki chorobowe, zasiłki za pobyt w szpitalu itp.? Prawdopodobnie docenisz takie ubezpieczenie dopiero w przypadku wystąpienia odpowiedniego zdarzenia. To jednak chyba dotyczy wszystkich ubezpieczeń. Przede wszystkim ubezpieczenie rat zwiększa koszty kredytu, a banki pobierają wysokie prowizje. Przepraszam za niepełną odpowiedź. To zależy od indywidualnego przypadku, czy taka polisa ma sens czy nie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata