Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Czy istnieje niezależna kalkulator ubezpieczeń samochodowych?

Napisany przez ADMCI4
Hej, jestem na forum. Mam 26 lat, mam prawo jazdy od ośmiu lat i niedługo chcę kupić własny samochód. Dotychczas zawsze korzystałem z samochodu moich rodziców. Ponieważ chcę ubezpieczyć samochód na siebie, bardzo istotne jest dla mnie, aby płacić jak najmniej. Ubezpieczyciele mogą wiele opowiadać w swojej reklamie, ale jestem sceptyczny. Dlatego fajnie byłoby, gdyby istniał niezależny kalkulator ubezpieczeń samochodowych, gdzie mógłbym samemu obliczyć, w którym towarzystwie ubezpieczeniowym ubezpieczenie mojego samochodu będzie najtańsze. Czy znacie coś w tym rodzaju? Christiano

Re: Czy istnieje niezależna kalkulator ubezpieczeń samochodowych?

Napisany przez Reibold
Cześć! W Internecie można znaleźć wiele kalkulatorów porównujących ubezpieczenia, także w dziedzinie OC. Wystarczy po prostu wyszukać je w Google! Żaden z nich jednak nie jest naprawdę niezależny, ponieważ wynik zawsze zależy od osoby, która zaprogramowała kalkulator. Nie ma kalkulatora, który zawierałby naprawdę wszystkich dostawców. Jeśli chcesz znaleźć absolutnie najtańszego dostawcę, musisz zasilić kilka kalkulatorów danymi i zobaczyć, co oferują. Należy również porównać warunki. Szczególnie dla klientów, którzy szukają nie tylko ubezpieczenia OC, warunki zawierają interesujące różnice, takie jak swobodny wybór warsztatu, szkody od kun, kolizje z zwierzętami itp. Pozdrowienia Alexander Reibold Makler ubezpieczeniowy i funduszy Neuburg an der Donau

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata