Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Inwestować inaczej...

Napisany przez ELWMS
Cześć szanowni użytkownicy, inwestorzy, kapitaliści, anioły biznesu, Ponieważ nie otrzymałem jeszcze żadnej informacji w innym miejscu, chciałbym jeszcze raz przedstawić moje postulaty i zaoferować Państwu lukratywną okazję inwestycyjną, która zapewni Państwu szybkie i wysokie oprocentowanie. Udzielą Państwo (dość nietypowej) prywatnej krótkoterminowej pożyczki i otrzymają ją z powrotem po miesiącu wraz z opłatą w wysokości 2.500 € (lub raczej jako nagrodę dla kapitalisty). Kwota kapitału wynosi 25.000 €. Nie później niż 26 kwietnia, spłata do 27 maja Zwrot następuje szybko, w następujący sposób: 5.000€ 06 maja, 5.000 € 13 maja, 15.000 € 20 maja, 2.500 € 27 maja Łączna kwota spłaty 27.500 € Ciekawostka: Z kwoty 25.000 € nie dotykam nawet 20.000 €. Mogę to udokumentować co tydzień za pomocą wyciągu bankowego w ciągu pierwszych 4 tygodni trwania umowy. Oczywiście wszystko będzie formalnie ustalone w umowie. Jestem świadom, że brzmi to bardzo podejrzanie i póki co nie mogę wiele powiedzieć o tle sprawy. Tylko tyle: Rozpocznę nowe przedsięwzięcie (platformę internetową) z początkowym kapitałem w wysokości 25.000 € (z 5.000 € zmiennego wkładu), które będzie opierało się na tym samym modelu biznesowym. Brakuje mi tylko tego początkowego kapitału. To nie chodzi o ruletkę, ani o sprawę kryminalną - pod koniec umowy, po całkowitym zwrocie wraz z dodatkowymi 2.500 € „nagrody” lub odsetkami, chętnie ujawnię sympatycznemu pożyczkodawcy moje tajemnice. Byłbym wdzięczny, jeśli ktoś mógłby sobie wyobrazić taki deal i wesprzeć mnie w moim planie poprzez udzielenie prywatnej pożyczki. W ciągu najwyżej 5 tygodni ta pożyczka zostanie całkowicie spłacona. Będę bardzo wdzięczny za Państwa wsparcie, ryzyko i odwagę. Pozdrawiam serdecznie

Napisany przez Graufell
ELWMS pisze: To nie chodzi o ruletkę, nie jest to też sprawa kryminalna - na końcu okresu spłaty, po pełnej spłacie wraz z dodatkowymi 2 500 euro nagrody lub odsetkami, chętnie mogę ujawnić moje tajemnica dla przyjaznego pożyczkodawcy.
Ta tajemnica, czyli twój plan biznesowy, powinna być właściwie objawiona przed udzieleniem kredytu. Wyobraź sobie, że założyciel firmy idzie do banku, prosi o 100 000 euro kapitału początkowego, ale nie chce ujawnić swojego modelu biznesowego. Ile euro pożyczki prawdopodobnie dostanie? Spróbuj szczęścia w Smava.

Napisany przez ELWMS
Graufell pisze: Tajemnica, czyli twój biznesplan, powinna zostać ujawniona przed udzieleniem kredytu. Wyobraź sobie, że założyciel firmy idzie do swojego banku, prosi o 100 000 początkowego kapitału, ale nie chce ujawnić swojego modelu biznesowego. Ile euro pożyczki otrzyma? Spróbuj szczęścia na Smava.
Absolutnie słuszne. Jestem tego świadomy, i oczywiście zdaję sobie sprawę, że brzmi to podejrzanie i mam świadomość, że szanse na znalezienie inwestora kapitałowego, który jest wystarczająco szalony, są bardzo niskie. Ale możesz być pewien, że próbowałem już normalnej ścieżki. Jednakże, na przeszkodzie stoi negatywny wpis w rejestrze dłużników, który ma ponad 2 lata (chodziło o kwotę 350 €) i został już uregulowany, niestety nadal powoduje, że w banku zapala się czerwona lampka. Mój doradca bankowy przyznał również, że to absurdalne, że nie mogą mi udzielić kredytu, pomimo dobrej sytuacji dochodowej i wydatkowej (dochód netto ponad 2 500 € z zatrudnienia na nieokreślony czas przez 7 lat), ale takie są po prostu wytyczne banku. W takiej sytuacji próbuje się chwycić za inne możliwości... I wierz mi, nie mogę zdradzić modelu biznesowego z góry.

Napisany przez 2Bolitho
Chętnie przejrzę Twój biznesplan. Wyślę Ci prywatną wiadomość z moim adresem e-mail. Zachowam pełną poufność.

Napisany przez ELWMS
Bolitho pisze: Chętnie przejrzyję Twój biznesplan. Wyślę Ci wiadomość prywatną z moim adresem e-mail. Oczywiście jest to poufne.
Cześć Bolitho, Dziękuję. Ja również wysłałem Ci wiadomość prywatną. Pozdrowienia

Napisany przez ELWMS
Szanowni współużytkownicy, chciałbym podziękować niektórym z was za wymianę informacji przez PM. Niestety do tej pory nie doszło do udzielenia mi zaproponowanego przez mnie pożyczki. Dlatego dzisiaj rozpoczynam fazę testową tylko z niewielkim kapitałem początkowym i w znacznie mniejszym zakresie niż pierwotnie planowano. Faza testowa rozpoczęła się dziś rano, 27 kwietnia o godzinie 09:00. Zamierzam publikować rozwój kapitału praktycznie na żywo, w nieregularnych odstępach czasu, tutaj. 27.04., 09:00 Start z 1.000,-€ Stan na 27.04., 09:40: 1.350,-€

Napisany przez CFO
Urząd skarbowy najbardziej ucieszy się z takiego ujawnienia. W przeciwnym razie ta informacja jest bezwartościowa dla przeciętnego użytkownika, ponieważ nie jest możliwa do zweryfikowania. Sugestia: Zamknij wątek MGF CFO

Napisany przez ELWMS
CFO pisze: Urząd skarbowy z pewnością ucieszy się z takiego ujawnienia. W przeciwnym razie ta informacja jest bezwartościowa dla przeciętnego użytkownika, ponieważ nie do zweryfikowania. Sugestia: zamknij wątek Pozdrowienia MGF CFO
Jeśli uważasz, że wątek jest zbędny, to w porządku. Pozdrowienia Mały dodatek: 27.04., 10:06h 1.630€

Napisany przez 2Bolitho
Czy istnieje sposób, aby sprawdzić Twoje informacje?

Napisany przez CFO
@Bolitho Nie mów nigdy @ELWMS Istnieje stare przysłowie: O pieniądzach się nie rozmawia, po prostu się je ma! Trzeba przyznać, że dla gadatliwych obywateli jest to trudne do przestrzegania. Wygląda na to, że elegancko rozwiązałeś swoje problem finansowe, dlatego ten wątek z najnowszymi raportami jest bardziej niż zbędny. Pozdrowienia CFO Ponowna prośba do admina: Zamknij wątek, problem został rozwiązany.

Napisany przez 2Bolitho
Nu, ale jakoś będzie pracował z pieniędzmi. I musi to być zrozumiałe. Przynajmniej w pewnym stopniu. O pieniądze się nie rozmawia, to niestety zbyt powszechne powiedzenie w Niemczech. Powinno się o pieniądzach rozmawiać znacznie więcej. Za granicą jest to zupełnie normalne. Zawsze jestem zaskoczony, gdy koledzy z zagranicy pytają mnie o moje wynagrodzenie, gdy idziemy wieczorem na piwo. Niestety, mamy zbyt dużo skrępowania w obchodzeniu się z pieniędzmi i dajemy tym kapitałowi rękę do gry. Rozmawiać o pieniądzach - Ile więc zarabiasz? - Praca i kariera - sueddeutsche.de

Napisany przez ELWMS
Bolitho pisze: Czy istnieje możliwość zweryfikowania twoich informacji?
Szanowny Bolitho, napisałem do Ciebie e-mail. @CFO: Problem finansowania nie został rozwiązany, jak wspomniano wcześniej, dlatego testy prowadzone są tylko w małej skali. I oczywiście masz rację we wszystkim, co piszesz. O pieniądzach się nie mówi ani nie pisze. Dziwne, że jesteśmy tutaj na Forum Finansowym. Jeśli nie tutaj, gdzie indziej można mówić i pisać o pieniądze???!!! W każdym razie mam nowo opracowany model, który jest zabawny i przynosi całkiem dobrą stopę zwrotu. Jeśli ktoś nie jest zainteresowany, może milczeć, albo przynajmniej być w stanie przeczytać ten wątek... Pozdrowienia

Napisany przez marketmaker2
Podzielam zdanie użytkownika CFO: Bez transparentności autora wątku ten wątek nie ma sensu, dlatego proszę o zamknięcie go, aby chronić nowicjuszy przed takim nonsensem. marketmaker2

Napisany przez 2Bolitho
Dziękuję za informacje. Rozumiem system w zarysie i wiem, na czym to polega. Krótkoterminowo zakładam, że można odnieść sukces. Moim zdaniem, długoterminowo model ten nie jest zrównoważony, ponieważ zyski pochodzą bezpośrednio z strat innych, a ponadto rynek jest dość ograniczony. Generalnie spróbowałbym zastosować ten system na większym rynku. Na przykład na rynku akcji lub walutowym. Tutaj marże zysku są mniejsze, ale rozmiar rynku pozwala na większą zrównoważoność, zwłaszcza że istnieje odniesienie do realnej gospodarki. Właśnie jeśli chodzi o kwestie takie jak inteligencja zbiorowa, na tych rynkach dopiero zaczynamy.

Napisany przez ELWMS
Bolitho pisze: Dziękuję za informację. Rozumiem system w zarysie i wiem, na czym polega. Krótkoterminowo uważam, że można osiągnąć sukces. Długoterminowo uważam, że ten model nie jest zrównoważony, ponieważ zyski to bezpośrednie straty dla innych, a rynek jest stosunkowo ograniczony. Ogólnie rzecz biorąc, spróbowałbym zastosować ten system na większym rynku. Na przykład na rynku akcji lub walutowym. Tam marże zysku są mniejsze, ale rozmiar rynku umożliwia większą zrównoważoność, zwłaszcza jeśli istnieje odniesienie do gospodarki realnej. Właśnie jeśli chodzi o sprawy takie jak inteligencja zbiorowa, na tych rynkach dopiero stawiamy pierwsze kroki.
Dziękuję Bolitho, Napisałem do Pani/Pana jeszcze jedną wiadomość e-mail. Przepraszam, że nie mogę podać więcej szczegółów, ale porównujesz ten system do tradycyjnego. Jednak moim projektem nie da się adaptować na rynki akcji i walut. W przypadku akcji występuje ryzyko strat. W moim projekcie średniookresowo osiągamy pewny zysk w wysokości 20%. Brzmi podejrzanie, wiem. Po udanym teście (obecnie prowadzonym we współpracy z BA, który być może dołączy) projekt zostanie uruchomiony online najpóźniej za 2 miesiące. Na bieżąco będę Panią/Pana informować, Bolitho. Ale zgadzam się z CFO i marketmaker. Wątek może zakończyć bez problemu. Wszystkim użytkownikom życzę wszystkiego dobrego!

Napisany przez CFO
@Bolitho Istnieje różnica między mówieniem lub pisaniem o pieniądzach a o zarabianiu pieniędzy. Forum finansowe ma na celu dawanie wskazówek i zaleceń dotyczących potencjalnych inwestycji oraz związanych z nimi ryzyk. Dlatego prosta prezentacja kwot w euro jest mało pomocna. @ELWMS Jestem również zdania, że w forum należy pisać o inwestycjach i finansowaniu lub je polecać. Oznacza to jednak transparentność. W tym miejscu mieliśmy już kilka wątków (zwłaszcza w dziale Forex lub jeszcze gorzej w dziale systemów piramidowych), które promowały maszynę do zarabiania pieniędzy, o której już nie słyszymy. Albo ci autorzy trzymają się tego wspomnianego przysłowia, albo to nie był jednak sposób na osiągnięcie sukcesu. Nadal obowiązuje zasada: Wysoka stopa zwrotu = wysokie ryzyko. Przy dwucyfrowych wzrostach procentowych stopy zwrotu trzeba być przygotowanym na całkowitą stratę, jak mówi stare przysłowie rolnicze. Pozdrowienia, Dyrektor Finansowy

Napisany przez ELWMS
CFO pisze: @Bolitho Istnieje różnica między mówieniem czy pisaniem o pieniądzach a o zarabianiu pieniędzy. Forum finansowe ma dawać sugestie i zalecenia dotyczące potencjalnych inwestycji i związanych z nimi ryzyk. Proste pokazywanie kwot euro jest mało pomocne. @ELWMS Zgadzam się z Państwem, że na forum powinno się pisać o inwestycjach i finansowaniu lub je polecać. Oznacza to jednak przejrzystość. Na tym forum mieliśmy już kilka wątków (szczególnie w obszarze Forex lub jeszcze gorzej w obszarze schematów piramidalnych), które zachwalały maszynę do robienia pieniędzy, a o których już nikt nie słyszał. Ci piszący albo trzymają się wspomnianego powiedzenia, albo nie było to takie złoto jak się wydawało. Nadal obowiązuje zasada: Wysoki zysk = duże ryzyko. Przy dwucyfrowych stopach wzrostu procentowego rentowności przyjmuje się ryzyko całkowitej straty, stary przysłowie. Pozdrowienia CFO
Szanowny CFO, zgadzam się z Państwem w pełni. Ale z przysłowiami wiejskimi jest różnie. Niektórzy mówią: Przy małych studniach także zaspokaja się pragnienie. Ci cieszą się jednocyfrowymi wzrostami. Jest to bezpieczniejsze i możliwe, że bardziej odpowiednie dla tego rodzaju wieśniaków. Do tego czasu trzymam się tego: Wieśniak musi sam prowadzić swój pług, jeśli ma się to powieść. albo coś w tym stylu.... ;-) Mimochodem: Nie nakłaniam tutaj nikogo do niczego, nie chcę nikogo przekonywać, żeby gdzieś wchodził. Szukałem jedynie prywatnego pożyczki. Nie znalazł się kapitałodawca na to. Szkoda. Akceptuję to i mam pełne zrozumienie, być może i ja nie podjąłbym ryzyka przy tak skąpym rozgraniczeniu faktycznym i przy wszystkich oszustach krążących po sieci. Pozdrowienia

Napisany przez 2Bolitho
ELWMS pisze: W przypadku akcji istnieje ryzyko straty. W moim projekcie można wyjść z gwarantowanym zyskiem 20% w średnim okresie czasu.
Jak już wspomniałem, mogę sobie wyobrazić, że Państwa system działa. Jednak działa on jedynie tak długo, jak długo warunki ramowe (w szczególności przepływ gotówki i kursy) pozostają stabilne, i podejrzewam, że Pański rynek jest zbyt mały. W przypadku akcji ryzyko można zminimalizować lub przynajmniej ograniczyć w podobny sposób. Dla stabilności rynku ważna jest jego wielkość.

Napisany przez 2Bolitho
CFO pisze: @Bolitho Istniej różnica między mówieniem lub pisaniem o pieniądzach a o zarabianiu pieniędzy. Forum Finansowe powinno dawać sugestie i zalecenia dotyczące inwestowania oraz związanych z tym ryzyk. Po prostu pokazywanie kwot w euro ma niewiele sensu. ... Nadal obowiązuje zasada: Wysoki zysk = wysokie ryzyko. Przy dwucyfrowych wzrostach procentowych ROR przyjmuje się ryzyko całkowitej utraty, jak stare przysłowie wiejskie mówi. Pozdrowienia CFO
Zgadzam się w 100%. :-) Ale także o zarabianiu pieniędzy powinniśmy pisać więcej ;-) Nic tak bardzo nie jest nam potrzebne jak szeroka demokratyzacja świata gospodarki.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata