Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Czy wszystkie banki świadczą takie same usługi?

Napisany przez ADMCI4
Kochani, jestem od wielu lat klientem małego banku Raiffeisen, z którym jestem bardzo zadowolony. Nie zajmuję się zmianą banku, ale po prostu interesują mnie pewne kwestie dotyczące bankowości. Chciałbym na przykład dowiedzieć się, czy wszystkie banki oferują takie same usługi. Chodzi mi o to, czy mogę spodziewać się takiej samej oferty we wszystkich bankach, czyli konta bieżące, oszczędnościowe, inwestycje kapitałowe, kredyty ze wszystkimi dodatkowymi usługami oraz doradztwo. Czy mogę oczekiwać, że każdy bank zapewni mi zarówno mały kredyt, jak i transakcje giełdowe? Czy też banki bardziej się specjalizują? Pozd. Robinho

Napisany przez 2Bolitho
Zarówno jak i. Niektóre banki są specjalizowane w określonych transakcjach. Jednak Otto Normalverbraucher ma niewielką wiedzę na ten temat. Każdy bank posiada podobną ofertę i oferuje podobne usługi. Różnice występują w cenie, częstotliwości bankomatów i placówek, itp. Banki doradzają klientom, ale w rzeczywistości prowadzą rozmowy sprzedażowe, podczas których oferowane są własne produkty. Jeśli ktoś uważa to za doradztwo, to w porządku. Jednak nie są oni niezależnymi partnerami. Raczej jak sklep z odzieżą męską. Również tam można uzyskać poradę, ale zawsze z celem dokonania sprzedaży. Warto o tym pamiętać.

Napisany przez Dominikus
Uważam, że nie wszystkie banki oferują tę samą obsługę, co potwierdzam na podstawie własnego doświadczenia. Na przykład, Sparkasse bardziej interesuje się dobrem wspólnym niż inne banki prywatne, co zapewne wynika z faktu, że gminy są gwarantami banków. Dlatego nie mogą wybierać swoich klientów i nie wolno im odmówić nikomu obsługi, co jest inaczej w przypadku innych banków. Uważam, że taka orientacja ma również wpływ na obsługę. Mniej ważne stają się wyniki sprzedaży, ponieważ moim zdaniem to one są prawdziwą przyczyną złej obsługi: wymagania sprzedażowe zarządu. Sam przez wiele lat byłem klientem jednego banku i zauważyłem, jak wraz z upływem lat obsługa i jakość doradztwa coraz bardziej się pogarszała. Wyciągnąłem wniosek i zmieniłem bank. Jednak nawet nowy bank nie mógł osiągnąć tego samego poziomu co wcześniejszy: dlatego zacząłem szukać alternatyw w internecie. Trafiłem na *Link Entfernt*. Co wyróżnia tę stronę, to możliwość geolokalizacji, która pozwala mi znaleźć doradcę specjalistę właśnie w mojej dziedzinie tematycznej. Ważne było dla mnie również oferowane przez nich oceny klientów, które pokazują, jak zadowoleni byli inni klienci z usług doradcy finansowego. Dzięki temu znalazłem swojego osobistego doradcę i jestem z niego naprawdę zadowolony. Załatwiam teraz tylko niezbędne sprawy przez bank. Edycja: Escorpio

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata