Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Czy muszę płacić pełne składki ubezpieczeniowe w fazie zakładania firmy?

Napisany przez ADMCI4
Dzień dobry, Mam zamiar założyć własną firmę modelarską. Rozmawiałem już z moim bankiem na temat kredytu na rozpoczęcie działalności. Niestety zapomniałem zapytać, czy w fazie zakładania firmy muszę już płacić pełne składki ubezpieczeniowe za ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej, ubezpieczenie od nieszczęśliwych wypadków i ubezpieczenie zdrowotne. Na początku prawdopodobnie nie będę mieć zbyt wielu zleceń i zarobię też stosunkowo niewiele. Czy istnieją jakieś specjalne stawki w tym przypadku?

Napisany przez EasyD
W przypadku ubezpieczenia odpowiedzialności cywilnej i ubezpieczenia od wypadków zawsze istnieją dostawcy oferujący rabaty dla osób rozpoczynających działalność. W przypadku ubezpieczenia zdrowotnego prywatnego składki są ustalane indywidualnie w zależności od preferencji klienta, podczas gdy w przypadku ubezpieczenia zdrowotnego publicznego minimalna granica obciążenia dla przedsiębiorców jest niższa. Ważne jest, co wysłali do swojej ubezpieczalni zdrowotnej. Jednakże, szczegółowe odpowiedzi na to pytanie są zbyt indywidualne.

Napisany przez Naseweis
Cześć Holobi, Ubezpieczenia zawiera się poprzez pośrednika ubezpieczeniowego, ani w banku, ani w supermarkecie. ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej dla firm musi być zawsze zawarte, Zniżki na to są zawsze możliwe. Nie są mi znane zniżki dla nowych przedsiębiorców na ubezpieczenia od nieszczęśliwych wypadków lub ubezpieczenia zdrowotne. Pozdrowienia

Napisany przez Daira
Cześć HoLoBi, bez ogólników, tak, znam specjalistyczne ubezpieczenia dla przedsiębiorców, które nie tylko oferują określone zniżki, ale nawet specjalne stawki dla tej grupy klientów. Warto porozmawiać z pośrednikiem, któremu ufamy. Po prostu zapytaj go bezpośrednio o polisy od dostawców uwzględniające Twój start-up. Pozdrawiam Daira

Napisany przez Naseweis
Cześć HoLoBi, nie chcąc uogólniać, tak, znam specjalistyczne firmy ubezpieczeniowe w zakresie zakładania własnej działalności, które nie tylko udzielają określonych rabatów, ale także oferują specjalne stawki dla tego rodzaju klientów. W tym przypadku warto udać się do maklera, któremu ufasz. Wybrałbym agenta ubezpieczeniowego, ponieważ zazwyczaj potrafią lepiej pomóc później, gdy wystąpią szkody. Mają zazwyczaj pełnomocnictwo do regulowania szkód i mogą załatwiać szkody bezpośrednio u Ciebie. Tylko nieliczni maklerzy potrafią to zrobić. Po prostu porozmawiaj z nim bezpośrednio o tym, że chcesz umowy od dostawców uwzględniających twój start-up. To znowu bzdura! Co ci da tańsza oferta, ważne jest dobre zabezpieczenie i to, że wszystkie szkody, które mogą wystąpić, są ubezpieczone! Pozdrowienia Daira Pozdrowienia Mądrala

Napisany przez Daira
Cześć ciekawsko, co chcesz przekazać swoim postem? Pozdrowienia Daira (która nie rozumie, co autor ma na myśli)

Napisany przez Naseweis
teraz mogę tylko potrząsnąć głową

Napisany przez EasyD
Czy jesteście w jakiś sposób zatrudnieni przez operatora forum, aby zapełnić wakacyjną przerwę? Faktycznie istnieje pewien czynnik rozrywki, ale osoba przychodząca tutaj po informacje może się zawrócić.

Napisany przez Naseweis
Cześć EasyD, w międzyczasie zdałem sobie sprawę, że nie ma sensu odpowiadać Dairze. Jednak moim zdaniem nie jest sensowne, aby w forum cały czas czytać teksty, które mają ustalić, kto jest lepszym pośrednikiem ubezpieczeniowym (maklerem, agentem ubezpieczeniowym czy doradcą honorowym). Forum służy do wymiany wiedzy oraz pomocy pytającym w zdobyciu informacji. Pozdrowienia!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata