Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Czy posiadam korzyści z kartą Gold Mastercard?

Napisany przez ADMCI4
Cześć! Od wielu lat mam zwykłą kartę Master Card. Otrzymałem ją wtedy, gdy otwierałem konto osobiste. Ponieważ nie dokonuję zbyt wielu transakcji kartą, zawsze zakładałem, że ta karta mi wystarczy. Czy jednak możliwe jest, że z kartą Gold od Master Card miałbym więcej korzyści? Słyszałem, że wtedy można zaoszczędzić na ubezpieczeniach lub na stacjach benzynowych. Ktoś się na ten temat orientuje? Pozdrawiam, Buschkrieger

Napisany przez 2Bolitho
Na platformie Google można bardzo łatwo dowiedzieć się takich rzeczy. Wystarczy wpisać Mastercard Gold i już jest odpowiedź. Klienci indywidualni I MasterCard Gold | MasterCard w Niemczech

Napisany przez 2Escorpio
Cześć, jak można zauważyć po linku od Bolitho, złote karty często zawierają pewne pakiety ubezpieczeń. Kiedyś nie każdy otrzymywał kartę złotą. Obecnie jednak każdy otrzymuje ją, jeśli dostałby również kartę kredytową Classic. Od lat używam wersji Gold Visa i jeszcze ani razu nie skorzystałem z ubezpieczeń, ponieważ zazwyczaj są one dość skromne i wiążą się z wieloma warunkami. pozdrawiam, esco

Napisany przez Banker 90
Tutaj znowu dochodzi do banku wydającego karty. Istnieją na przykład banki (nie wolno podawać nazw), w których pakiet ubezpieczeń przy karcie Gold jest bardzo obszerny. Oczywiście karta Gold jest droga. Osobiście uważam, że zawarte w niej ubezpieczenie od rezygnacji z podróży jest bardzo interesujące, ponieważ beruflich bardzo dużo podróżuję i mam je w pakiecie. W ten sposób można oszczędzić kilka euro w dłuższej perspektywie, a opłata za kartę jest szybko odrobiona.

Napisany przez 2Escorpio
Banker 90 pisze: Tutaj również znowu zależy od banku, który wydał kartę. Istnieją na przykład banki (nie mogę podawać nazw), w których pakiet ubezpieczeń przy karcie Gold jest bardzo obszerny. Oczywiście oczywiste jest, że karta Gold jest droga. Osobiście uważam ubezpieczenie od rezygnacji z podróży za bardzo interesujące, ponieważ dużo podróżuję służbowo i to ubezpieczenie mi się przydaje. Dzięki temu można zaoszczędzić trochę pieniędzy w dłuższej perspektywie, a opłata za kartę jest szybko zwracana.
Oczywiście możesz podawać nazwy banków Jednakże jestem zdania, że ubezpieczenia przy kartach Gold niewiele dają... ubezpieczenie od rezygnacji z podróży jest chyba jedyną rzeczą, która ma sens przy większości kart Gold. Jeśli naprawdę chcesz być dobrze ubezpieczony za pomocą karty kredytowej... mogę polecić tylko American Express Platinum... miałem niedawno 1 czerwca na wyjeździe wakacyjnym sytuację, gdzie mogłem z niej skorzystać. (Walizka dotarła dopiero dzień później... natychmiastowa pomoc w postaci 400 euro do zakupów)

Napisany przez Banker 90
Nie, nie mogę podać nazwy banku, ponieważ sam pracuję u konkurencji. Jeśli mój pracodawca się dowie, że mam z tym coś wspólnego, to będzie źle. A tak swoją drogą, masz rację. Najrozsądniejszym wyborem jest rzeczywiście zrezygnowanie. Tylko kartę Amex PlatinCard można dostać dopiero po osiągnięciu określonego obrotu rocznego, a nie każdy osiąga ten pułap.

Napisany przez 2Escorpio
Banker 90 pisze: Nie, nie mogę podać nazwy banku, bo sam pracuję w konkurencji. Jeśli mój pracodawca się dowie, że jestem zaangażowany, to będzie źle. Ale masz rację. Najrozsądniejsze jest rzeczywiście zrezygnowanie. Ale przecież kartę Amex PlatinCard dostaje się dopiero po osiągnięciu określonego obrotu rocznego. A nie każdy go osiąga.
No nie wiem, w jakim banku pracujesz, że nie wolno ci podawać innych ofert... cóż Nie.. Platin nie ma już obrotu... ale potrzebujesz minimalnego dochodu rocznego, aby móc je ubiegać się o nią.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata