Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy istnieje możliwość uzyskania kredytu pomimo negatywnych wpisów w bazie Schufa?

Napisany przez ADMCI4
Cześć ludzie, Nie tak, żebym miał dużo długów na sumieniu. Miałem już dwa razy kredyt i zawsze go terminowo spłaciłem. Niestety mam jednak okresowo kłopoty z moim kontem osobistym. Czasami zdarza się, że zlecenia polecenia są potem anulowane. Myślę, że te anulowania są również zgłaszane do Biura Informacji Kredytowej. Jeśli teraz potrzebuję nowego kredytu, czy muszę się obawiać, że ze względu na negatywne czynniki nie zostanie on udzielony? Banki robią różnicę pomiędzy anulowaniami zlecenia polecenia a rażącymi przewinieniami? Pozdrowienia, Thommy

Re: Czy istnieje możliwość uzyskania kredytu pomimo negatywnych wpisów w bazie Schufa?

Napisany przez ADMCI4
Zwroty bez pokrycia nie są końcem świata.. Kto nie miał tego jeszcze? Zostaniesz wpisany do rejestru dopiero wtedy, gdy nie opłacisz długów przez dłuższy czas. Oznacza to zaległe płatności, wezwanie do zapłaty, wezwanie upominawcze, windykacja... wtedy masz problem.. ale otrzymasz również pismo informujące o tym, że ta sprawa została zgłoszona do biura informacji kredytowej. Ale jeśli od dwóch lat nie masz żadnych zaległości, możesz spróbować skorzystać z kredytu w Ready bank. kredyt ten jest udzielany przez Sparkasse. U nich wystarczy, że przez 2 lata nie miałeś żadnych negatywnych wpisów. Nie wiem jednak, jak było wcześniej. Ale może masz szczęście. Mają wysokie odsetki, ale może pomogą ci wyjść z tarapatów. Pozdrowienia

Napisany przez 2Escorpio
Kilka niespłaconych obciążeń z powodu braku środków to jednak poważny problem u własnego banku. Banki prowadzą własne stopnie wiarygodności dla każdego konta / klienta, niezależne od informacji w Schufa. Te stopnie gwałtownie spadają przy kilku niespłaconych obciążeniach. Jeśli teraz kredyt musi być zweryfikowany nie tylko poprzez informacje w Schufa, ale także przez informacje od banku, bank ten zostanie o tym poinformowany.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata