Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Majątek w wieku emerytalnym

Napisany przez pa1rick
Cześć wszystkim, co sądzicie, jak dużą kwotę trzeba zgromadzić do czasu przejścia na emeryturę, aby móc potem z tego żyć? Z góry dziękuję, Pa1rick

Napisany przez EasyD
Nie można na to odpowiedzieć ogólnikowo. Takie obliczenia są bardzo indywidualne i dlatego wynik różni się w każdym przypadku. Każdy ma również inne potrzeby. Jedni chcieliby na przykład mieć 3000 € netto miesięcznie na emeryturze, inni zastanawialiby się, jak utrzymać swój standard życia.

Napisany przez Naseweis
załóżmy, że przestajesz pracować w wieku 60 lat i że pieniądze mają wystarczyć do 85. roku życia. Przy oprocentowaniu na poziomie 3%, potrzebujesz kapitału w wysokości około 423.000 €, aby uzyskać miesięczną kwotę 2.000 €. Pozdrowienia

Napisany przez Daira
Cześć Muklazu, czy mógłbyś wyjaśnić niezorientowanym swoje myślenie obliczeniowe? Pozdrowienia Daira

Napisany przez Naseweis
Cześć Daira, jeśli Patrick wyśle mi prywatną wiadomość w tej sprawie, na pewno się z nią zapoznam. Zakładam, że Ty masz odpowiednie oprogramowanie lub arkusze kalkulacyjne. Pozdrowienia, Naseweis

Napisany przez PI112
Namawiacz, Wiec zakładasz, że pa1rick dożyje zaledwie nieco ponad 83 lata, ale myśli, że ma już 85 lat? Tylko w ten sposób działa Twoje obliczenie w najlepszym przypadku. Proszę uwzględnić wszystkie niezbędne parametry, gdy formułujesz takie stwierdzenia! Chętnie wyjaśnię sposób obliczeń na PV, ale zakładam, że wiesz, gdzie popełniasz błędy! Pozdrowienia, Chris

Napisany przez Daira
Cześć Nasz Spryciarzu, często się mylę, powiem tylko. Chodziło mi w moim pytaniu nie o siebie. Ale o to, abyś wyjaśnił innym, którzy nie pracują w usługach finansowych, swój sposób liczenia. Pozdrowienia Daira

Napisany przez Naseweis
Cześć PI112, Bez przeprowadzenia kompleksowej konsultacji niemożliwe jest udzielenie użytkownikowi tutaj dokładnych informacji na temat zabezpieczenia emerytalnego. W mojej odpowiedzi opierałem się na doświadczeniu, ponieważ prawie każdego interesuje tylko okres od 60. do 85. roku życia. Mam nadzieję, że ta informacja coś pomoże Pa1rickowi i skłoni go do bardziej przemyślanych rozważań na ten temat. Mam jednak wrażenie, że ta osoba zadająca pytanie już nie jest zainteresowana. Pozdrowienia!

Napisany przez EasyD
Naseweis pisze: Tylko mam wrażenie, że pytający w ogóle nie jest już zainteresowany.
Nie każdy ma czas na cały dzień śledzić wydarzenia tutaj, aby odpowiadać natychmiast. Cytat od Naseweis ponieważ prawie każdego interesuje tylko okres od 60 do 85 lat. W rezultacie umożliwiają swoim klientom przejście na emeryturę już trzy lata przed najwcześniejszym wiekiem emerytalnym, ale czy muszą oni jednocześnie dbać o to, aby nie żyli dłużej niż 85 lat?

Napisany przez Naseweis
Cześć EasyD, Skąd wziąłeś takie przekonanie? Ach, przez moje doświadczenia! Nie, nie w ten sposób, ale istnieją grupy, które kończą pracę już w wieku 60 lat lub wcześniej. Pomyślmy na przykład o policjantach, wojskowych, przedsiębiorcach, sportowcach itp. I niestety nie mam pojęcia, kiedy dla Patryka zaczyna się wiek emerytalny. Pozdrowienia!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata