Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy zobowiązania zagraniczne są również przechowywane w Schufa?

Napisany przez ADMCI4
Ponieważ wkrótce mam umówioną wizytę w banku, aby ubiegać się o mały kredyt, mam kilka pytań dotyczących Schufy. Jestem pracownikiem przejściowym, więc nie pracuję w Niemczech, lecz we Francji. Tam mam również konto, ponieważ mój francuski pracodawca przekazuje na nie moje wynagrodzenie. Na tym koncie zdarzały się kłopoty finansowe, otrzymywałem również często pisma od banku. Czy te nieregularności są również przekazywane do niemieckiej Schufy i w ten sposób stają się dostępne dla mojego banku tutaj w Niemczech? A może Francja ma swoją własną Schufę, do której można również uzyskać dostęp tutaj? Pozdrowienia, Björn

Napisany przez 2Escorpio
Hej, zazwyczaj mówi się, że Schufa działa na całym obszarze Europy. Jednak ja jeszcze nie spotkałem się z przypadkiem, aby coś pochodzącego z zagranicy było w niej zawarte, ani nie słyszałem, że bank zagraniczny mógłby uzyskać dostęp do niemieckiej Schufy. Za granicą oczywiście każde państwo ma swoją własną Schufę, we Francji powinno to być COFACE. Jednakże wątpliwe jest, czy niemiecki bank udzieli ci kredytu, jeśli twoje wynagrodzenie jest wypłacane we Francji. Egzekwowanie należności za granicą jest dość skomplikowane, więc zabezpieczenie wynagrodzenia odpada. Ale zawsze można spróbować. pozdrawiam esco

Napisany przez khuesser
Escorpio pisze: Za granicą kraje mają swoje własne biura informacji gospodarczej (np. w Niemczech - Schufa). Jednak wątpliwe jest, czy niemiecki bank udzieli Ci kredytu, jeśli otrzymujesz wynagrodzenie z Francji. Wykonanie egzekucji za granicą jest dość trudne, więc gwarancja wynagrodzenia odpada. Ale możesz spróbować. Pozdrowienia, esco
Dokładnie tak jest, i z mojej wiedzy te biura informacji gospodarczej nie współpracują ze sobą. Zagraniczne banki często nawet nie współpracują w taki sam sposób ze swoimi krajowymi biurami informacji gospodarczej, jak to jest w Niemczech.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata