Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Czy finansowanie samochodu przez zagraniczną bank można przejąć?

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim, około rok temu kupiłem nowy samochód i sfinansowałem go. W banku mam teraz jeszcze kredyt w wysokości około 13000 euro. Chciałbym jednak razem z dziewczyną przeprowadzić się do Danii, ponieważ pochodzi stamtąd i mógłbym tam również dostać dobrą posadę. Byłoby zbyt skomplikowane, aby mieć tutaj w Niemczech jeszcze zaległości finansowe. Dlatego chciałbym się dowiedzieć, czy mogę przenieść tę finansowanie samochodu do zagranicznego banku bez problemu. Kto ma już doświadczenia z takim transferem? Pozdrowienia

Re: Czy finansowanie samochodu przez zagraniczną bank można przejąć?

Napisany przez 2Escorpio
Cześć, to nie jest takie proste. Musiałbyś wziąć zwykły kredyt konsumpcyjny w banku w Danii, a następnie spłacić nim kredyt samochodowy. To czy bank w Danii udzieli Ci kredytu, zależy oczywiście od tego, czy spełniasz ich wymogi, których ja nie znam. Zasadniczo opłaca się to tylko wtedy, gdy nowy kredyt ma niższe odsetki. Jeśli nie, lepiej pozostawić kredyt w takim stanie, w jakim jest. Przelewy w ramach UE są obecnie bezpłatne w wielu bankach, dlatego byłoby sensowne dokonywać ich co miesiąc (raty kredytu). Pozdrawiam, esco

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata