Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Komunikacja w dziedzinie finansów - ale jak?

Napisany przez Meyer Anlegerme
Komunikacja jest moim zdaniem kluczowa, bez względu na branżę. Jednak gdy mowa o pieniądzach i finansach, komunikacja jest niezbędna. Ci, którzy nie rozmawiają i nie dzielą się informacjami, przegapiają cenne trendy i wskazówki. Wartościowe informacje dotyczące inwestowania pieniędzy mogą w ten sposób pozostać niezauważone. Jest to szkoda, a w gruncie rzeczy nie jest to konieczne. Dlatego po raz drugi, po 2010 roku, w miniony weekend odbył się Deutsche Anlegermesse, która skupiła się na bezpośredniej komunikacji między inwestorami a firmami. W zeszłym roku targi odbyły się w hotelu Marriott we Frankfurcie i przyciągnęły około 3000 odwiedzających. W tym roku było już 4000 zwiedzających w ciągu dwóch dni. To oznacza wzrost o 33%, a to już w drugim roku. Na podstawie tych danych sądzę, że tematy komunikacji, przejrzystości i otwartości wobec potencjalnych inwestorów muszą być najważniejsze zarówno dla firm, jak i klientów. Po kryzysie finansowym każdej firmie musiało stać się jasne, że nie może być już dłużej tak jak dotąd. W tym miejscu wchodzą w grę relacje inwestorskie, które zostały zrealizowane na wspomnianych targach. Na stronie cash.ch dostępne są pewne filmy z poprzedniego Deutsche Anlegermesse: https://www.cash.ch/video/alle/ Chciałbym także zapytać w tym miejscu, jakie środki komunikacji zdaniem przedsiębiorców pozwalają najlepiej dotrzeć do swoich klientów lub potencjalnych inwestorów? Istnieją oczywiście standardowe metody takie jak komunikaty prasowe, broszury, targi czy internet. Chciałbym się dowiedzieć, jakie są Waszym zdaniem najlepsze, najbardziej kreatywne i obiecujące sposoby? Dziękuję za Wasze komentarze!

Napisany przez 2Bolitho
i myślałem, że reklamy się skończą po zakończeniu targów...

Drogi czytelniku! Naprawdę nie wiem, dlaczego wydaje się, że tylko czekasz, aż dodam wpis, żeby się zirytować. Ale dobrze. Gdybyś od czasu do czasu poświęcił trochę wysiłku na przeczytanie wpisów do końca, dostrzegłbyś, że zadałem konkretne pytanie opinii, na które chętnie możesz odpowiedzieć. Moje zrozumienie dla Twoich wpisów jest niestety bardzo ograniczone. Nikt Cię nie zmusza do czytania moich wpisów. W ten sposób...

Napisany przez 2Bolitho
Meyer Anlegerme pisze: ...Jeśli od czasu do czasu poświęcilibyście sobie trud, aby przeczytać posty do końca, zauważylibyście, że postawiłem konkretny pytanie dotyczące opinii...
To jest właśnie wasza sztuczka. I przez to ma być mniej reklamy?!? Gdybym był właścicielem forum, takie posty, które wyraźnie można rozpoznać jako reklamę, zostałyby zablokowane i odblokowane dopiero po opłaceniu odpowiednich opłat za reklamę. Poza tym wasze ostatnie posty tutaj są prawie wszystkie bez komentarza. I prawdopodobnie już praktycznie nikt ich nie czytał. Narzekano tylko w innych forach na wasze irytujące posty (np. na Aktienboard). Czy wy macie zrozumienie czy nie, to jest dla mnie całkowicie obojętne. Jednak taka strategia marketingowa nie przemawia za reklamowanym produktem.

Dzień dobry! Nie ważne, co o tym myślisz... To, co nazywasz sztuczką, jest moją próbą rozpoczęcia dyskusji na temat dróg komunikacji w branży inwestycyjnej. Wskazanie przez mnie jako medium targów inwestycyjnych nie jest ani niestosowne, ani oburzające. Dla mnie najważniejsze jest przekazywanie informacji. Jeśli ci to nie odpowiada, to w sumie mięso mi z tego , aby użyć twojego porównania. Jak już wspomniałem, nie musisz czytać tych wpisów. Z poważaniem

Napisany przez 2Bolitho
Meyer Anlegerme pisze: Dzień dobry! Sztuczka czy nie... To, co Pan nazywa sztuczką, jest moją próbą rozpoczęcia dyskusji na temat środków komunikacji w branży inwestycyjnej. Wskazanie przez mnie medium, jakim jest targ inwestorów, nie jest ani niemoralne, ani zgorszające. Dla mnie najważniejsze jest przekazywanie informacji.
dokładnie ;-)

Dzień dobry! Nie mogłem się oderwać od naszej krótkiej rozmowy i szczerze mówiąc, trochę mi przykro z tego, jak się to wszystko potoczyło. Na pewno nie chciałem nikogo obrażać i chciałbym przeprosić, jeśli cię denerwowałem. Życzę ci już teraz miłego weekendu. Z pozdrowieniami

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata