Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Jakie oszczędności są możliwe przy finansowaniu nieruchomości?

Napisany przez ADMCI4
Cześć ludzie. Moja dziewczyna i ja jesteśmy teraz obydwoma wykwalifikowanymi nauczycielami i chcielibyśmy kupić mały domek, dopóki jeszcze nie mamy dzieci. To, co wydaje się takie proste, tak naprawdę wcale nie jest łatwe, gdy nie ma się pojęcia o temacie. W ogóle nie wiemy, na co zwracać uwagę i gdzie można stracić lub zaoszczędzić dużo pieniędzy. Czy możecie dać nam kilka wskazówek w krótkim kursie, na jakie pułapki finansowe powinniśmy uważać i gdzie przy odpowiednim planowaniu możemy zaoszczędzić pieniądze? Pozdrowienia, Burti

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Burti, ten intensywny kurs jest zbyt obszerny dla forum, jeśli chcesz, możesz się ze mną skontaktować, chętnie pomogę - tak jak już pomagałem innym tutaj - bez zobowiązań!

Napisany przez 2Bolitho
Jeśli jako dziecko wiedziałbym, że moi nauczyciele nie są w stanie kupić domu bez pomocy, podszedłbym do szkoły z innym nastawieniem. Dom. Nawet bez wcześniejszej wiedzy. W zasadzie są tylko 2 wskazówki. Ale są one szczególnie wartościowe: Porównuj i pytaj! Porównuj ceny domów i oferty finansowania tak długo, aż wyrośnie dobre poczucie oferty. To pojawia się dość szybko. A jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości, pytaj i informuj się. Podpisuj dopiero po upewnieniu się. Przy zakupie domu jesteś klientem i masz komfortową pozycję. Nie musisz kupować. Ani domu, ani finansowania. I umowa zostaje zawarta dopiero, gdy obie strony się zgodzą. Jeśli nie, trzeba negocjować kwestie, które cię nie satysfakcjonują. Poradzisz sobie z tym.

Napisany przez 2Bolitho
noelmaxim pisze: Cześć Burti, ten intensywny kurs jest zbyt obszerny dla forum, jeśli chcesz, możesz się ze mną skontaktować, chętnie pomogę - tak jak innym tutaj - w sposób niezobowiązujący!
Teraz nie strasz Burti. ;-) W zasadzie wszystko jest bardzo proste.

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Bolitho, znasz mnie już od jakiegoś czasu, i chociaż szczerze nie chcę szerzyć strachu, opisanie tutaj na forum, jak podejść do sprawy i na co zwracać uwagę, byłoby naprawdę zbyt obszerne! Od czego zacząć, co najbardziej interesuje autora posta, co go dokładnie najbardziej niepokoi? Jak już opisałeś, najlepiej po prostu działać, zbierać oferty, omawiać je i na podstawie oferty omówić zalety i wady. Konieczne jest szczegółowe wyjaśnienie sposobu postępowania! Nie mam jednak problemu z udzieleniem pomocy autorowi posta poprzez e-mail lub telefon! Zdarzyło się to już innym uczestnikom forum ;-)

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata