Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Czy ubezpieczenie pokryje poszukiwanie sprawcy wypadku?

Napisany przez ADMCI4
Cześć ludzie. Przedwczoraj nocowałem u mojej dziewczyny i zaparkowałem tam mój samochód na ulicy. Kiedy wyszedłem następnego ranka, zauważyłem poważne uszkodzenia po stronie kierowcy. Nie znalazłem żadnej notatki wskazującej na sprawcę. Oczywiście pojechałem na policję, ale oni też nie mogą zbyt wiele zrobić. Posiadam ubezpieczenie komunikacyjne, więc szkoda powinna być w zasadzie pokryta przez moje ubezpieczenie. Jednakże, ponieważ nie ja spowodowałem wypadek, chciałbym wiedzieć, czy moje ubezpieczenie teraz podejmie działania w celu znalezienia sprawcy wypadku.

Napisany przez Naseweis
Cześć poszukiwaczu skarbów, Twoje ubezpieczenie nie może przejąć obowiązków policji. Po zawiadomieniu o szkodzie skierują do Ciebie rzeczoznawcę ds. pojazdów i na podstawie jego opinii wypłacą odszkodowanie za szkodę, a następnie podwyższą Cię w składce ubezpieczenia. Możliwe, że w Twojej umowie jest klauzula dotycząca ochrony zniżek i nie nastąpi podwyższenie składki. Pozdrowienia

Napisany przez 2Bolitho
Nie, to wtedy policja. W rzeczywistości prawdopodobnie otrzymasz list informujący, że postępowanie zostało umorzone.

Napisany przez 2Bolitho
No cóż, oczywiście, ubezpieczenie zajmie się tym, jeśli mój nowy luksusowy samochód sportowy będzie mi stale kradziony...

Napisany przez Naseweis
samuel pisze: To bardzo zależy od konkretnej firmy ubezpieczeniowej. Zawsze najlepiej jest pytać o takie szczegóły telefonicznie i zawsze pytać o ewentualne zdarzenia losowe!
Świetna odpowiedź! Czy możesz mieć na myśli ubezpieczenie Polenzia?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata