Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: konto anonimowe???

Napisany przez Sonita
Mam pewne dość nietypowe pytanie. Proszę nie krzyczeć od razu z przerażenia. Chciałbym sprzedawać używaną bieliznę przez internet (istnieją ludzie, którzy na coś takiego stoją!). Jednak cała sprawa powinna odbywać się anonimowo, czyli tak, aby kupujący nie wiedział, kim jestem, jak mam na imię, gdzie mieszkam, itp. Nigdy nie wiadomo, czy ktoś przypadkiem nie stanie przed drzwiami i nie zechce czegoś więcej niż tylko ubrania... Dlatego moje pytanie brzmi: Czy istnieje możliwość założenia anonimowego konta, gdzie dla kupującego wystarczy podać numer konta + numer BLZ, a moje imię nie jest wymagane?? Najpierw pomyślałem o PayPal, ale tam również przekazywane jest moje imię (+ ewentualnie adres?!), gdy kupujący dokonuje płatności, a chyba nie można założyć konta PayPal z innym imieniem.

Napisany przez marketmaker2
Moneybookers.com - Wyślij Pieniądze - Odbierz Pieniądze - Płatności Online - Przelewy pieniężne Przy przekazach pieniężnych do Ciebie nadawca widzi jedynie Twój zarejestrowany tam adres e-mail, na który również wysyła pieniądze. Oczywiście konto w Moneybookers jest zweryfikowane, co oznacza, że jest przypisane do Twojego prawdziwego imienia i adresu. To standardowa praktyka i nie powinno być to problemem z twoją sprawą.

Napisany przez Sonita
Dziękuję za szybką odpowiedź! Myślałem, że muszę podać prawdziwe dane w banku, ale to nie powinno być problemem! Zaraz zajrzę na ten link!

Napisany przez marketmaker2
Podczas przelewów konieczny jest tylko i wyłącznie adres e-mail. Jeśli chcesz się upewnić, zapytaj obsługę, czy osoby trzecie mogą zobaczyć dane ukryte za adresem e-mail. Myślę, że nie (ze względu na ochronę danych). Opłaty za przelewy dla nadawcy wynoszą 1% wartości przelewu, maksymalnie jednak 50 centów, a wypłaty na konto bankowe 1,80 euro. Dla klientów VIP opłata ta zostanie zwrócona pod koniec miesiąca. Powodzenia w sprzedaży bielizny!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata