Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Pytania dotyczące konta oszczędnościowego.

Napisany przez ADMCI4
Cześć ludzie, Mam kilka pytań dotyczących kont oszczędnościowych. W Banku Szkocji otrzymuje się 30€ premii na start przy otwarciu konta oszczędnościowego. Okres wypowiedzenia wynosi 2 miesiące. Co by się stało z tymi 30€, gdybym wpłacił pieniądze przez miesiąc, a następnie zrezygnował? Czym właściwie różni się konto oszczędnościowe od konta osobistego? Czy mogę otrzymywać na koncie oszczędnościowym wynagrodzenie, np. za pracę wakacyjną? Chciałbym teraz oszczędzać na wakacje. Czy warto założyć konto oszczędnościowe? Co polecacie? pozdrawiam Conrad

Napisany przez ProperSoul
Cześć Wolle, konto oszczędnościowe różni się od konta bieżącego. konto oszczędnościowe jest raczej nowoczesną formą klasycznej książeczki oszczędnościowej. Twoja wypłata za pracę wakacyjną zostanie zazwyczaj przelana na Twoje konto bieżące. Z Twojego konta bieżącego możesz przelać pieniądze na konto oszczędnościowe i otrzymać na nim odsetki. Co do tego, jak działa 30-euroowa promocja w Banku of Scotland, niestety nie mogę Ci nic powiedzieć, ponieważ sama nie mam konta w tym banku. Najlepiej sprawdź drobny druk na stronie oferty w Banku of Scotland. Tam powinny być podane warunki. Może być na przykład wymóg utrzymania konta przez określony czas, posiadanie określonej minimalnej kwoty na koncie lub coś w tym rodzaju. Pozdrowienia P.

Napisany przez Banker 90
W zasadzie jest to także technicznie możliwe, aby przelewać Twoją pensję na konto oszczędnościowe - musisz po prostu podać numer konta TG zamiast konta bieżącego. Zasada jest taka: Wpłacić zawsze można - tylko przy dyspozycji trzeba się zastanowić, jak to zrobić.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata