- sob maja 21, 2011 2:40 pm
Cześć,
byłbym wdzięczny za ocenę możliwości refinansowania.
O nas:
niedawno przeprowadziliśmy się do domu dwurodzinnego babci mojego męża i musieliśmy wziąć kilka kredytów na remont.
Ponieważ mam już kredyt w wysokości obecnie 29 000,00 €, musieliśmy skorzystać z dość drogich kredytów.
Dolne mieszkanie jest nasze, górne mieszkanie zajmują matka i babcia mojego męża.
Ponieważ babcia choruje na demencję, moja teściowa i mój mąż zostali wyznaczeni opiekunami.
Po śmierci babci Dom przejdzie na mojego męża, co zostało notarialnie potwierdzone jeszcze za życia babci.
W związku z tym wszyscy uprawnieni do spadku po babci zrzekli się swoich praw na rzecz mojego męża.
Aktualnie spłacam kredyty o łącznej wartości około 50 000,00 €, z miesięczną ratą w wysokości 1 200,00 €.
Moje dochody wynoszą 1 700,00 € netto, a mojego męża 1 300,00 € netto, przy czym mój mąż pracuje w Holandii.
Pierwotnym planem było wzięcie hipoteki na Dom po śmierci babci, aby zmniejszyć koszty odsetek i miesięczne raty. Dom jest wolny od zadłużenia.
Chciałbym to jednak zrobić już teraz i z przyjemnością poznamy dostępne dla nas możliwości.
Dziękuję