Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Czy ubezpieczenie na życie na wypadek śmierci lub trwałego uszczerbku na zdrowiu obejmuje także niezdolność do pracy?

Napisany przez ADMCI4
Cześć ludzie! Ponieważ planuję przeprowadzić gruntowny remont naszego domu, a nasza umowa oszczędnościowa na budowę musi jeszcze trwać co najmniej dwa lata, chciałbym sfinansować koszty kredytem pośredniczącym. Zazwyczaj trzeba wtedy też wykupić ubezpieczenie od zobowiązań pozostałych po śmierci, co uważam również za sensowne. Nigdy nie wiadomo, co przyniesie przyszłość. Takie ubezpieczenie, o ile mi wiadomo, wypłaci środki w przypadku śmierci i bezrobocia. Ale co jeśli przez dłuższy czas będę chory i będę otrzymywać tylko zasiłek chorobowy? Czy ubezpieczenie wypłaci środki również w przypadku niezdolności do pracy? Czy muszę to ubezpieczenie dodatkowo zabezpieczyć? Pozdrowienia, HoBi

Re: Czy ubezpieczenie na życie na wypadek śmierci lub trwałego uszczerbku na zdrowiu obejmuje także niezdolność do pracy?

Napisany przez Nachwuchstalent
Cześć HoBi, zdecydowanie warto zawrzeć ubezpieczenie spłaty kredytu dla finansowania. Większość ubezpieczeń spłaty kredytu składa się z różnych elementów / opcji: Opcja A: Absicherung Todesfallrisiko (zabezpieczenie ryzyka śmierci) Opcja B: Absicherung Todesfallrisiko / Arbeitsunfähigkeit (zabezpieczenie ryzyka śmierci / niezdolności do pracy) Opcja C: Absicherung Todesfallrisiko / Arbeitsunfähigkeit / Arbeitslosigkeit (zabezpieczenie ryzyka śmierci / niezdolności do pracy / bezrobocia) W zależności od wybranej opcji płacisz określoną cenę, przy czym ryzyko bezrobotnego jest zazwyczaj najdroższe! Moja sugestia, jeśli masz już ubezpieczenie na życie lub indywidualne ubezpieczenie od niezdolności do pracy, zazwyczaj wystarczają one, zanim zabezpieczysz się podwójnie i potrójnie oraz wydasz więcej pieniędzy niż konieczne! Mam nadzieję, że mogłem ci pomóc, opinie i serdeczne podziękowania sprawiają mi radość! Pozdrawia Młody Talent

Napisany przez PI112
Cześć HoBi, Zalecam skontaktowanie się z dostawcą Twojego kontraktu oszczędnościowego w celu sprawdzenia, czy oferuje on przedfinansowanie. Prawdopodobnie ta forma finansowania jest nawet znacznie korzystniejsza niż kredyt ratalny. Szczegóły można uzyskać w dziale Finansowanie. Pozdrowienia, Chris

Napisany przez risikoleben
Ochrona przed resztą długu to ubezpieczenie na życie ryzykowne. Obejmuje wyłącznie śmierć, a nie niepełnosprawność zawodową. W tym celu świetne jest ubezpieczenie od niezdolności do pracy.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata