Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Jak stan cywilny wpływa na decyzję o udzieleniu kredytu?

Napisany przez ADMCI4
Cześć. Jakiś czas temu miałem kredyt w wysokości 2500 euro na trzy lata. Teraz jestem już żonaty i mam dziecko. Potrzebujemy kolejnego kredytu na większą renowację, ale tym razem musiałby być nieco wyższy, żebyśmy mogli wszystko porządnie zrobić. Moja żona w tej chwili nie pracuje, ponieważ nasze dziecko ma dopiero rok. Czy decyzja banku zależy między innymi od stanu cywilnego? A jeśli tak, co jest bardziej korzystne? Czy małżeństwo jest pozytywne, ponieważ wtedy kredyt bierze na siebie więcej osób, czy raczej widziany jest jako potencjalny beneficjent alimentacyjny? Pozdrowienia, Freddi

Re: Jak stan cywilny wpływa na decyzję o udzieleniu kredytu?

Napisany przez 2Escorpio
Cześć, Obie opcje mają swoje zalety! Status Żonaty/Żonata jest korzystny, ponieważ przy udzieleniu kredytu może ktoś jeszcze wspierać spłatę, ale z drugiej strony bank będzie potrącać więcej środków na utrzymanie, jeśli w gospodarstwie mieszka więcej osób. W rezultacie kwota, którą masz do dyspozycji na ratę kredytu miesięcznie, zmniejszy się. Pozdrawiam, esco

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata