Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Czy zawsze warto wybierać finansowanie podczas zakupu samochodu?

Napisany przez ADMCI4
Cześć, właśnie zaczynam zbierać informacje na temat zakupu samochodu i wszystkiego, co z tym związane. Znajomy doradził mi, żebym zdecydowanie skorzystał z finansowania samochodu, gdy będę kupować nowy pojazd. Twierdzi, że w rezultacie jest to tańsze niż finansowanie przez salon samochodowy. Nie do końca rozumiem dlaczego, dlatego chciałbym zapytać tutaj na forum finansowym, co o tym sądzicie i czy rzeczywiście tak jest. Nie jestem przekonany do pomysłu zaciągnięcia kredytu, ale jeśli mogę dzięki temu naprawdę zaoszczędzić pieniądze, to chyba bym to zrobił.

Napisany przez 2Bolitho
Pozwól swoim znajomym to obliczyć. Wtedy zobaczysz, jak dobrze się orientują. Salon samochodowy oczywiście również zarabia na ubezpieczeniu. Prawdopodobnie otrzymuje prowizję. Być może nawet część tej prowizji jest przekazywana dalej. Kupuje się po prostu dwa produkty, a nie jeden. Korzystniej jest w przypadku finansowania na 0%, gdy nie pobierane są absolutnie żadne odsetki i opłaty. Następnie najlepiej zainwestować pieniądze w coś i spłacać z tego kredyt, nadal pobierając odsetki. Nie będą one duże, ale zawsze coś. Gdy w grę wchodzą odsetki i opłaty, trzeba po prostu obliczać. Być może inwestycja przyniesie więcej odsetek niż kosztuje kredyt. W tej chwili wydaje mi się to jednak wątpliwe. Oczywiście wszystko pod warunkiem, że cena auta byłaby taka sama przy płatności gotówką i finansowaniu. W przeciwnym razie finansowanie samochodu jest moim zdaniem najgłupszym pomysłem, jaki można mieć. Oprócz utraty wartości trzeba jeszcze płacić odsetki, tak więc traci się podwójnie. A kiedy kredyt został właśnie spłacony, przychodzi czas na nowy samochód. No cóż, szkoda, że trzeba było spłacić kredyt przez cały ten czas i znów nie ma się oszczędności. Nie, to może być drugi najgłupszy pomysł. Finansowanie podróży, moim zdaniem, jest jeszcze głupsze.

Napisany przez m.meyer
Cześć ludzie, mam coś interesującego, co może pomóc w finansowaniu.. Znalazłem kupon GROUPON na Seata-Leona. To dość szalone, co tam jest oferowane. W przeciwnym razie odradzałbym finansowanie. Lepiej wziąć kredyt w banku z niskim oprocentowaniem, z dodatkowym ubezpieczeniem jest się lepiej zabezpieczonym niż przy finansowaniu ze salonu samochodowego..

Napisany przez Naseweis
m.meyer pisze: Cześć ludzie, mam coś interesującego, co może pomóc w finansowaniu.. Znalazłem kupon zniżkowy od GROUPON na Seata Leona. To szalone, co tam jest oferowane. ..
Szalenie dziwne jest to, że tutaj reklamowana jest bezsensowna strona internetowa. Najpierw trzeba się zarejestrować, podając adres e-mail, zanim w ogóle można przeczytać tekst. Następnie proponuje się po prostu zniżkę na nowego Leona oraz dodatkowe kupony na różne rzeczy. Jeśli chodzi o zakup nowego samochodu, polecam na przykład następujące strony internetowe: Nowe samochody ze zniżką: Autokauf bei MeinAuto.de neuwagen-guenstiger.de - Nowe samochody z UE, samochody importowane, samochody używane, samochody rocznikowe oraz reimportowane samochody wszystkich marek na tych stronach można uzyskać zniżki na zakup nowego samochodu aż do prawie 40%. Odradzałbym wzięcie finansowania. Lepiej wziąć kredyt w banku o niskim oprocentowaniu,.. Proszę o informacje, skąd wynika taka wypowiedź ? Przy zakupie nowego samochodu, specjalna stopa procentowa oferowana przez producenta samochodu jest zwykle znacznie niższa niż w banku. Często wynosi ona od 1,9 do 5,9%. z dodatkowym ubezpieczeniem jest się lepiej zabezpieczonym niż przy finansowaniu z salonu samochodowego.. Nie mogę w ogóle zrozumieć tak bezsensownej wypowiedzi. Co ma do tego ubezpieczenie w kontekście finansowania ? Pozdrowienia, Naseweis

Napisany przez kathrin
Do tej pory zawsze finansowałem swoje samochody, ponieważ gdy przeliczałem, ile zarobiłoby moje pieniądze na lokacie terminowej oprocentowanej 2,3%, zazwyczaj miałem więcej. Obecnie stopy procentowe nie są jednak zbyt korzystne. Mimo to nadal bym to zrobił, ponieważ zawsze mam rezerwy na ewentualne nieprzewidziane koszty. Zawsze mam też 50% całkowitej kwoty finansowania na koncie oszczędnościowym, co stanowi moje zabezpieczenie w przypadku niespodziewanych trudności finansowych, które mogą szybko nastąpić, czy to z powodu wypadku przy pracy, czy czegoś innego. Dlatego przy finansowaniu samochodu powinny być dostępne rezerwy oszczędnościowe, to mój TIP!

Napisany przez Naseweis
kathrin pisze: Finansowałam swoje auta zawsze, bo kiedy przeliczałam, ile zarobiłabym na koncie oszczędnościowym z oprocentowaniem 2,3%, zazwyczaj miałam więcej. !
Dla mnie to zdanie jest niewyjaśnione! 1. Oprocentowanie kredytu samochodowego jest wyższe niż 2,3% na koncie oszczędnościowym. 2. Płacąc gotówką, zazwyczaj można otrzymać nawet do 25% rabatu. Obecnie oprocentowanie nie jest jednak tak korzystne. ??? lokata na koncie oszczędnościowym o oprocentowaniu 2,7% w Banku Szkocji ???

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata