Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Tematy dotyczące surowców, metali szlachetnych i metali.

Re: Zielony rynek finansowy

Napisany przez Meyer Anlegerme
W międzyczasie można zainwestować w dużą liczbę różnych rzeczy i lokować swoje pieniądze. Dlatego nie dziwi fakt, że od pewnego czasu dostępne są również zielone możliwości inwestycyjne. Zrównoważony rozwój jest tutaj kluczowy. Ale co to tak naprawdę oznacza? Czy próbowaliście kiedyś odpowiedzieć na to pytanie w jednym zdaniu? Zobaczycie, że to wcale nie jest takie proste. Wikipedia opisuje to w ten sposób: Koncept zrównoważonego rozwoju opisuje wykorzystanie odnawialnego systemu w taki sposób, żeby ten system zachował swoje istotne cechy i mógł zostać odnowiony w sposób naturalny. Jak dotąd wszystko jasne. Ale wszystko zależy od perspektywy, z jakiej chcemy zdefiniować i ocenić zrównoważony rozwój. Producent samochodów ma inne cele niż gospodarz rolny, a ten z kolei inne cele niż przeciętny konsument. W związku z tym definicja jest utrudniona. Definicja z Wikipedii odnosi się tylko do konkretnych produktów i ofert. Przykładem może być inwestowanie w drewno cenne lub ogólnie w surowce odnawialne. Znalazłem firmę, która oferuje dokładnie takie rozwiązania: https://www.green-planet-ag.com/ Oferują oni wysokie zwroty finansowe, a przy tym środowisko nie jest obciążane. Mottem tam jest ochrona środowiska i zysk. Co sądzicie na ten temat? Czy tego rodzaju inwestycje są bezpieczne? Czy godne polecenia? Gdzie, według was, leżą słabe punkty i ryzyka? Co jest szczególnie warte podkreślenia? Dziękuję za waszą opinię!

Napisany przez cam_finanzdetek
Moja opinia: Cały pomysł jest w porządku: ale drewno tekowe ??. Powiedziałbym po prostu drewno. Chociaż materiał odnawialny, wszystko w porządku. Ale obliczanie według wskaźnika IRR nie jest zbyt korzystne dla prawdziwego inwestora - 13% przez 20 lat, hmmh, muszę się zastanowić??? Wydałem prawie 400 euro i po 20 latach otrzymuję 13% więcej. Więc ja w swoich 50 latach powiem, że to słaby interes. Ponieważ inwestowanie oznacza stopniowe oprocentowywanie każdego miesiąca z wartością X. Więc konto bieżące jest lepsze niż to oferowane. W Cortal Consor przy stopie 2,5% rocznie otrzymuję niemal 60% po 20 latach, i nie mam stresu. Jeśli coś takiego upadnie (wysokie ryzyko inwestycji) nikt nie wie, czy wytrzyma przez 20 lat. Więc jeśli mają coś do zaoferowania krótko- i długoterminowo, to oznacza to po prostu: Jak zarabiacie co miesiąc wasze pieniądze, abyście mogli wypłacić coś za 20 lat? Pozdrawiam Pan Wahl

Napisany przez Privatperson
Cześć inwestorze, mam coś lepszego niż inwestowanie w drzewa...rosną one naprawdę wolno. Z jedzeniem wygląda to lepiej. Chciałbym zwrócić uwagę na mój post na temat Inwestycji finansowych. Będę wdzięczny za komentarze. PP

Napisany przez 2Bolitho
Tutaj można również lokować pieniądze w drzewa. Osobiście jeszcze nie miałem z tym doświadczeń, ale brzmi bardzo dobrze. Czy ktoś mógłby coś opowiedzieć? Startseite | ForestFinance

Napisany przez Meyer Anlegerme
Cześć Bolitho! Hmm. Ta strona nic mi nie mówi. Na YouTube istnieje kanał wideo ForestFinance - YouTube Nie, to jest oddzielny kanał. Ale poza tym nie ma zbyt wiele informacji na ten temat w sieci.

Napisany przez Offenseher
Więc moim zdaniem w sektorze odnawialnych surowców są naprawdę lepsze inwestycje niż drzewa, nie że ta inwestycja jest zła, po prostu zwrot z inwestycji na przestrzeni czasu nie jest taki dobry. W sektorze spożywczym są naprawdę lepsze inwestycje, więc zastanów się!

Napisany przez Graufell
Więc byłemby zadowolony z 13% zwrotu rocznie przez następne 20 lat. Czytam tutaj wiele chaotycznych rzeczy, muszę powiedzieć. Zdziwiające pytanie pana Bolitho, z którym już rozmawiałem tutaj o inwestycjach w drewno. Równie zdumiewające jest stwierdzenie, że nic nie można znaleźć w sieci na temat Forest Finance. Można znaleźć mnóstwo informacji. Tak samo jak o innych dostawcach drewna. Jeszcze bardziej zdumiewająca jest opinia, że zwrot z inwestycji na przestrzeni czasu nie jest tak dobry i że istnieją lepsze lokaty w sektorze spożywczym. Zawsze istnieją lepsze inwestycje. Może nasz rozmówca odsłoni nam, o jakie inwestycje chodzi. Przez to przemyślałem inwestycje w drewno i wybrałem dla siebie dwa dostawców, którzy mi odpowiadają. Po pierwsze Forest Finance, a po drugie Lignum.

Napisany przez 2Bolitho
Graufell pisze: Czytam tutaj wiele chaotycznych rzeczy, muszę powiedzieć. Zaskakujące pytanie pana Bolitho, z którym już rozmawiałem na temat inwestycji w drewno.
Dlaczego zaskakujące? Postawiłem dostawcę tylko na dyskusję i zapytałem o doświadczenia. Tak, rozmawialiśmy o tym. Ale jedno źródło jest dobre, kilka lepsze... :-) Zamierzam tam zainwestować, ale mój ulubiony produkt spośród ich oferty nie jest obecnie dostępny.

Napisany przez Graufell
Myślałem już, że to tylko chwilowy black-out, Bolitho. Rzeczywiście, ja także czekam na nowe zielone akacje.

Cześć Graufell. Zielona akacja?! Co to właściwie jest? Możesz mnie/nas oświecić na ten temat..?.. Z góry dziękuję. Pozdrowienia od inwestora w świńskie futerka

Ähm, załatwione... właśnie znalazłem starszy post o Zielonej Akacji... znów chodzi o drzewa. Te rzeczy rosną naprawdę wolno. Nic dla inwestorów, którzy lubią szybkie zyski. Pozdrawiam, PP

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata