Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: 8% na lokatę terminową na 10 lat i finansowanie jest zapewnione!

Napisany przez JohannesP15
To, co niektórzy uważają za niemożliwe, inni za oszustwo, znowu mnie spotkało w tym tygodniu, i można zadać pytanie, jakie interesy mają ludzie, banki, kasy oszczędnościowo-budowlane oraz specjaliści prawni w tym, aby to niemożliwe i niesprawiedliwe rynkowo oskarżać i nawet potępiać. Na przykład, jeśli chcę kupić Dom za 200.000,00 euro, mam 40 procent wkład własny, dzięki czemu otrzymuję korzystny kredyt budowlany, i mogę więc zapłacić te 200.000,00 euro, czy nie lepiej byłoby zainwestować te 200.000,00 euro ponownie z oprocentowaniem 8%, wziąć drugi kredyt i spłacić nim Dom w ciągu 10 lat? W liczbach: 1. Krok: 40.000,00 euro wkład własny 160.000,00 euro środki na finansowanie budowy Oprocentowanie 4% na 10 lat 2. Krok: 200.000,00 euro inwestycja 8% równa 16.000,00 euro rocznie 3. Krok: 200.000,00 euro lombard 4% równa 8.000,00 euro rocznie Wynik: Odsetki naliczone: 14.400,00 euro Odsetki uzyskane: 16.000,00 euro przed opodatkowaniem krótko: mogę zainwestować każdą dodatkową płatność w spłatę przy obciążeniu 160.000,00 euro roczna opłata wynosi 13.334,00 euro i w ciągu 10 lat Dom jest spłacony! Będę bardzo wdzięczny, jeśli ktoś mi wyjaśni, gdzie popełniłem błąd przy obliczeniach!

Napisany przez marketmaker2
Największym problemem w Twoim rozliczeniu jest Krok 2. Stopa zwrotu 8% zawsze (lepiej: obecnie, ponieważ zawsze zależy od bezpiecznej stopy procentowej) wiąże się z ryzykiem utraty kapitału, potwierdzi Ci to każdy poważny ekspert finansowy.

Oprocentowanie na poziomie 8% zawsze (lub obecnie - ponieważ zawsze zależy od bezpiecznej stopy procentowej) wiąże się z ryzykiem utraty kapitału, co potwierdzi ci każdy poważny ekspert finansowy. Inwestycja na poziomie 8% to lokata w niemieckim banku z pełnym zabezpieczeniem depozytów! Jakie jest mniejsze problem?

Napisany przez 2Bolitho

8% Stopa zwrotu zawsze (lub obecnie, jako że zależy zawsze od bezpiecznej stopy procentowej) obarczona jest ryzykiem utraty kapitału, co potwierdzi Ci każdy poważny ekspert finansowy.

Inwestycja w wysokości 8% to [url]lokata[/url] terminowa w niemieckim banku z pełnym zabezpieczeniem depozytów!

Co jest mniejszym problemem?

Czy istnieje do tego prospekt lub oficjalna oferta? Jestem zainteresowany. Czy to jest tylko specjalna oferta dla zamożnego klienta? ;-)

Właśnie porównałem oferty online. Dla okresu 5 lat maksymalnie oferowano w Niemczech 4%. Nawet dla dłuższego okresu inwestycji uważam 8% za nierealistyczne.

JohannesP15 pisze: Oprocentowanie 8% to lokata terminowa w niemieckim banku z pełną gwarancją depozytów!
@Johannes: Proszę przesłać również linki lub broszury. Oprocentowanie 8% przy podanych warunkach jest niemożliwe, nawet dla zamożnych inwestorów. Warto zauważyć, że opowieść o tym, jak prywatni inwestorzy otrzymują fantastyczne warunki niezgodne z rynkiem, jest bzdurą i jest często wykorzystywana przez stronę przestępczą jako argument sprzedaży.

Nie jestem pośrednikiem finansowym ani doradcą! Korzystam z tej oferty! Jeśli ktoś jest poważnie zainteresowany, może napisać do mnie, podając imię, adres, numer telefonu lub adres e-mail. Chętnie podam nazwy banków, z którymi współpracuję. Znam również typowe stopy procentowe na rynku! lokaty w niemieckim banku są objęte gwarancją depozytową! Banki, z którymi współpracuję, działają w Niemczech od dziesięcioleci i cieszą się dobrą reputacją!

Napisany przez 2Bolitho
JohannesP15 pisze: Nie jestem pośrednikiem finansowym ani doradcą! Korzystam z tej oferty!
Tylko? https://ci4.pl/forum/viewtopic.php?p=40397 tutaj mówisz o swoich klientach.... Nie ma nic przeciwko ujawnieniu tego tutaj, jeśli oferta jest wiarygodna. Ale prawdopodobnie uważasz nas za spiskowców, o czym już wspomniałeś w swoim pierwszym poście...

JohannesP15, wymieńmy konkretne nazwy, co stoi na przeszkodzie przejrzystości? Banki zaangażowane w promowanie swoich produktów za darmo na pewno nie są zirytowane.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata