Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Tematy podatkowe, takie jak podatek od zysków kapitałowych, podatek dochodowy od kapitału, podatek od nieruchomości i wiele innych.

Re: Kiedy następuje zaliczka na podatek?

Napisany przez ADMCI4
W zeszłym roku po złożeniu mojego zeznania podatkowego musiałem po raz pierwszy wpłacić kwotę w wysokości 430 euro. Nie do końca zrozumiałem, dlaczego. Mojej koleżance również się to zdarzyło, a następnego roku musiała ona dokonać zaliczki podatkowej. Na razie nic o tym nie słyszałem, ale bardzo się martwię, że mnie także to spotka. Nie wiem skąd miałbym wziąć tę kwotę. Od czego zależy taka zaliczka?

Re: Kiedy następuje zaliczka na podatek?

Napisany przez Naseweis
Kermit pisze: W ubiegłym roku po złożeniu mojego zeznania podatkowego po raz pierwszy musiałem dopłacić kwotę w wysokości 430 euro. Nie bardzo rozumiałem dlaczego. Kiedyś zdarzyło się to również mojej koleżance, musiała w następnym roku uiścić zaliczkę podatkową. Na razie nie słyszałem o tym, ale bardzo obawiam się, że też mnie to spotka. Nie wiem skąd miałbym wziąć tę kwotę. Od czego zależy taka zaliczka?
Zaliczki podatkowe nie są wymagane dla pracowników! Możliwe jest, jeśli koleżanka dodatkowo prowadzi działalność gospodarczą, wynajmuje Dom wielorodzinny.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata