- czw cze 09, 2011 8:21 pm
Cześć, mam 24 lata i uczyłem się w branży gastronomicznej. Moimi pracodawcami są hotele, restauracje i firmy cateringowe. Ponieważ w branży gastronomicznej praca często polega na pracy tymczasowej (i jestem bardzo energiczny), bardzo często zmieniam swojego pracodawcę (zazwyczaj byłam około roku u tego samego pracodawcy). W międzyczasie zawarłem również umowę o emeryturze zawodowej (konwersja brutto), do której wpłaciłem dotychczas jedynie 300 euro. Z powodu zmiany pracodawcy nie mogę obecnie kontynuować tej umowy. Jest to emerytura Hogarente, która jest oferowana przez wielu potencjalnych pracodawców, ale nie przez wszystkich. Moje pytania: Co się stanie z tą umową i 300 euro, jeśli do mojej emerytury nie będę mógł już wpłacać, ponieważ nie zmienię już pracodawcy, który wspiera taką umowę? Czy emerytura zawodowa w ogóle ma sens dla mnie, biorąc pod uwagę, że często zmieniam pracodawców, często jestem bezrobotny lub pracuję tylko w pracy za 400 euro? Ponadto planuję zostać matką i przez pewien czas nie pracować zawodowo. Czy emerytura Riester byłaby lepszym sposobem oszczędzania na emeryturę dla mnie, ponieważ nie jest zależna od pracodawcy? Czy oszczędzanie na emeryturę w ogóle ma sens dla mnie, biorąc pod uwagę, że ze względu na moją chaotyczną ścieżkę zawodową, w późniejszym wieku otrzymam prawdopodobnie mniejszą emeryturę państwową niż minimalną emeryturę, a moje indywidualne oszczędności na emeryturę będą brane pod uwagę? Jak to wygląda w praktyce, gdybym była zamężna i mój mąż otrzymywałby dużą emeryturę? Dzięki za porady!