Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy kredyt potrzebuje ubezpieczenia na życie lub ubezpieczenia od ryzyka śmierci lub trwałego uszczerbku na zdrowiu?

Napisany przez ADMCI4
Cześć,

mam pytanie dotyczące kredytu. Jeśli chcę wziąć kredyt w wysokości 3000 euro w moim banku, jakie zabezpieczenia będzie ode mnie wymagał bank?

Moje dochody wynoszą 2100 euro miesięcznie, czy to wystarczy? Przyjaciel powiedział mi, że muszę dodatkowo wykupić ubezpieczenie, aby być pewnym, że w razie utraty pracy lub choroby będę zabezpieczony.

Posiadam polisę na życie, która w takiej sytuacji mogłaby zostać użyta – czy potrzebuję także ubezpieczenia od pozostałego długu?

Polisa na życie mogłaby być w ostateczności nawet wypłacona.

Pozdrawiam.

Re: Czy kredyt potrzebuje ubezpieczenia na życie lub ubezpieczenia od ryzyka śmierci lub trwałego uszczerbku na zdrowiu?

Napisany przez tunni44
Cześć artyście życia,

nie, oczywiście nie potrzebujesz dodatkowego ubezpieczenia. Niestety wielu banków chętnie chce sprzedać Ci dodatkowe ubezpieczenie od niespłaconych długów, ponieważ otrzymują za to prowizję.

W Twoim przypadku cesja Twojego istniejącego ubezpieczenia na życie powinna wystarczyć.

Pozdrowienia, tunni44

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata