Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Czy w przypadku dzierżawy z ustanowienia prawa użytkowania wieczystego, grunt wchodzi w finansowanie domu?

Napisany przez ADMCI4
Możemy kupić Dom, na którym działa dzierżawa gruntowa. Dokładnie nie wiem, jak to działa. Czy kupujemy teren czy też musimy płacić za niego czynsz w jakiejkolwiek formie? Jeśli tak, na jaki okres i w jakiej wysokości? Wydaje mi się, że sąsiad moich rodziców kiedyś wspomniał mi, że tereny dzierżawne będą wkrótce mogły być tylko kupowane. Czy do tego czasu kościół w zasadzie ma prawo odebrać nam grunt? Do tego domu przynależy około 2000 metrów kwadratowych ogród.

Re: Czy w przypadku dzierżawy z ustanowienia prawa użytkowania wieczystego, grunt wchodzi w finansowanie domu?

Napisany przez Naseweis
Cześć.. gdy nieruchomość zostaje zakupiona, na której istnieje umowa dzierżawy wieczystej, należy najpierw skontaktować się z właścicielem działki. Ten musi najpierw wyrazić zgodę na zakup i następnie określić nową opłatę za dzierżawę wieczystą. Być może właściciel działki zadecyduje również, że działka musi zostać zakupiona. Pozdrowienia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata