Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: negatywny wpis do Schufy

Napisany przez MC-Schufa
Jakiś czas temu miałem poważne problemy finansowe jako osoba samozatrudniona. W tym czasie miałem konto osobiste w Sparda Bank West, mimo że nie przyjmują oni klientów samozatrudnionych (zgodnie z zasadami Sparda). Wtedy zwiększono mi limit debetowy do ponad 10 000 euro, mimo że nie miałem żadnego dochodu. Po krótkim czasie debet ten został anulowany i od tego czasu mam wpis negatywny w Schufa. Ze względu na ten wpis nie mogę podpisać dwóch umów o pracę. Kiedy rozmawiam z Sparda, mówią: TO PAŃSKI PROBLEM Nie chcę uchylać się od moich obowiązków, ale potrzebuję rozwiązania. Co mogę zrobić?

Napisany przez Naseweis
Cześć, nie mogę zrozumieć tego wpisu. Osobiście byłem klientem Sparda Südwest przez ponad 15 lat, miałem tam konto osobiste, kredyt hipoteczny i kartę kredytową. Nigdy nie miałem z nimi żadnych problemów! Kilka tygodni temu zmieniłem bank, Powód - bliskość geograficzna! Pozdrowienia

Napisany przez ADMCI4
Byłam również zadowolona, teraz jest inaczej. Nie można z nikim porozmawiać, wszyscy tylko się wymigują. Nawet ich wypowiedzi, których nie chcę powtórzyć, są niewiarygodne.

Napisany przez 2Escorpio
Naseweis pisze: Cześć, nie rozumiem tej wypowiedzi. Sam byłem przedsiębiorcą przez ponad 15 lat, klientem Sparda Südwest z kontem osobistym, kredytem hipotecznym i kartą kredytową. Nigdy nie miałem z nimi żadnych problemów! Kilka tygodni temu zmieniłem bank, powodem było po prostu położenie geograficzne! Pozdrowienia
Wydaje mi się, że tu chodzi o wykorzystanie debetu, a po jego zamknięciu nie dokonano spłaty... co oczywiście skutkuje negatywnym wpisem w rejestrze dłużników. Niestety, nie, nic nie można zrobić. Wziąłeś dług wiedząc bądź nie mając tego świadomości (jeśli nie przeczytałeś regulaminu), że debet może być dowolnie anulowany, a zwrot należy dokonać natychmiast. Jeśli faktycznie nie dostałeś dwóch miejsc pracy z tego powodu, to oczywiście to bardzo nieszczęśliwa sytuacja, ale jak powiedziała już Sparda Bank to jest ich/twoim problemem. Nikt cię nie zmusił do korzystania z debetu z myślą o braku możliwości spłaty. Teraz musisz żyć z konsekwencjami, ponieważ naprawdę nie widzę żadnych sposobów na usunięcie tego bez spłaty. Oczywiście istnieją alternatywy, takie jak pożyczenie pieniędzy i spłacenie Sparda Bank, znalezienie poręczyciela dla kredytu i refinansowanie należności. Poza tym pracodawca nie może używać negatywnego wpisu w rejestrze dłużników jako powodu do niezatrudnienia kogoś, ale na pewno nie udzieli ci tego na piśmie, aby móc się temu przeciwstawić.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata